CB Jalen Ramsey traded til Dolphins

CB Jalen Ramsey traded til Dolphins

Los Angeles Rams har traded All-Pro cornerback Jalen Ramsey til Miami Dolphins. Som det er tilfældet med de andre mistede spilere indtil videre, er dette primært et resultat af manglende finanser og et skift af fokus fra win now til win soon. Det kommer dog alligevel som lidt af et chok at miste Ramsey — ikke mindst pga. den ringe kompensation…

Ramsey har været fantastisk på og uden for banen for Los Angeles i sin tid i hornene. Over de tre og et halvt år havde han bl.a. 10 interceptions og to sacks, men som snart 29-årig er de bedste år som shut-down corner nok ved at være bag ham. Man kunne således godt fornemme i sidste sæson, at modstanderne ikke i samme grad havde skrupler over at kaste hans vej, og han opgav da også flere store spil, end vi var blevet vant til.

Jeg har intet i mod beslutningen, og jeg forstår rationalet bag. Det var tiden, at de to parter måtte skilles. Rams er i pengenød, og der skal tages nogle svære beslutninger, og klippes en hæl og en tå hist og her, for at sætte holdet op til succes i årene der kommer. Men jeg havde gerne set, at Rams havde fået mere ud det trade… Ramseys kontrakt, og ønsker omkring garanterede penge, har dog givetvis spillet ind. Ligesom Ramsey havde et udtalt ønske om, at man tradede ham til Dolphins. Disse faktorer har givetvis begrænset tilbuddenes størrelse og skræmt potentielle tradepartnere væk.

Rams modtager altså blot et tredjerundevalg i år samt en ung uprøvet, men atletisk, backup tight end, Hunter Long, i handlen. Men vigtigere endnu så sparer Rams $5,9 mio. i år, og når dermed under cap-loftet indenfor deadline, og hele $26,7 mio. i næste sæson. Med fritstillelsen af ILB Bobby Wagner og OLB Leonard Floyd, samt dette trade, har Rams altså nu sparet hele $61,2 mio. i 2024, hvilket uden tvivl har været målet med disse moves. Rams har sat sig selv op til at kunne manøvrere langt bedre i 2024, hvor de også igen endelig har et førsterundevalg.

På mange måder er der altså tale om et re-build i 2023, men det bør ikke tage så lang tid, før Rams igen kan gøre sig gældende med dette skift i strategi. Rams må dog belave sig på i år at udfylde de fleste huller gennem draften og ved at samle undrafted free agents op efterfølgende, da man hverken har finanser til at signe dyre free agents udefra eller holde på ret mange af deres egne. Som Rams-fans må vi forberede os mentalt på et ‘mellem-år’ — en bro — frem mod bedre tider i ‘24 og ‘25. En sæson hvor primært unge spillere skal vise, hvem der skal satses på fremadrettet. Nærmest en udvidet preseason. Uanset hvordan det måtte se ud på sidelinjen for os, er jeg dog sikker på, at der ikke i bygningen er et mål om at tanke for det første pick eller opgive på forhånd. Man vil være så kompetitive, som man overhovedet kan, med de midler, man har til rådighed i år, mens man forbereder sig til igen mere aggressivt at kunne bygge et hold gennem draft med høje draftpicks og rigeligt økonomisk råderum til veteraner. McVay og co. vil stille et hold, som de tror på kan gøre sig gældende, selvom de selvfølgelig er bevidste om, at der vil mangle erfaring og kvalitet rundt omkring. Heldigvis er NFC ikke så stærk, så måske man alligevel kan overraske positivt? Det er i hvert fald planen.

På trods af de mange mistede free agents, fritstillelsen af Wagner og Floyd og tradet af Ramsey, tror jeg stadig på en bedre sæson end sidste år – HVIS skaderne ikke på samme måde hober sig op. Offensiven burde kunne sætte points på tavlen, i hvert fald.

LARamsDK ønsker Jalen Ramsey alt muligt held og lykke fremover og takker for tiden og minderne i hornene! Always a Champ!

GO RAMS!

(Featured image: CB Jalen Ramsey (5) – source: Abbie Parr / AP-Photo)

Comments are closed.