Rams trader sig til 1. valg i årets draft!

Rams trader sig til 1. valg i årets draft!

[OPDATERET]

(Image source)

Ny by, ny begyndelse, ny franchise quarterback!?

Los Angeles Rams har netop sat hele NFL-verdenen på den anden ende!

For første gang nogensinde er det lykkedes at trade sig til draftens førstevalg helt nede fra position nummer 15. Jeff Fishers gamle arbejdsgiver, Tennessee Titans, var villige til – for overordentlig god kompensation – at opgive draftens allerførste valg, og derved give Rams muligheden for at vælge den quarterback, de bedst kan lide.

Trade resultat
(Image credit: NFL Network)

Et sådan trade er naturligvis ikke billigt: Rams har købt dyrt ind, og skal give 2 førsterundevalg (#15 i 2016 samt deres 2017 pick), deres to 2. rundevalg i år samt to 3. rundevalg (et i 2016 og et kompensationsvalg i 2017), og modtager dermed Titans’ 1. valg samt et 4. og et 6. rundevalg i dette års draft.

Det er selvfølgelig en høj pris at betale, og man kommer uværgerligt til at tænke på Redskins’ handel med Rams for nogle år siden, der jo positionerede dem til at vælge RGIII – en handel der jo slet ikke bar frugt. Men Rams er med rette desperate efter en franchise QB, og skal man putte alle sine æg i én kurv, så er timingen efter min mening den helt rette lige nu. Et move tilbage til L.A., (gen)opbygningen af en fanbase (i et område der sandsynligvis ikke har den samme tålmodighed med dårlig football) og en head-coach og general manager der efterhånden må sidde på, om ikke varme, så i hvert fald lune taburetter, er blandt de faktorer, der styrker behovet for håb for en franchise, der har haft så svært ved at finde stabilitet på den vigtigste position i football: quarterback. Case Keenum er tydeligvis ikke manden, som man ønsker at starte en ny æra med, og han er ikke manden, Fisher og Snead har lyst til at satse deres jobs på. At drafte en potentiel stjerne nu giver uden tvivl arbejdsro, sælger trøjer og billetter, og øger interessen – selv hvis vedkommende ikke kommer til at starte lige med det samme.

Hvem bliver så Rams’ valg? Valget stå mellem Jared Goff og Carson Wentz (billedet øverst). Den lokale Goff er ifølge de fleste eksperter det sikreste valg. Han er en mere poleret og præcis passer, og har haft masser af succes hos University of California i Pac12, hvor Wentz måske har et større potentiale, og er mere atletisk med en mere imponerende fysik – omend han er noget uprøvet (blot 23 college-kampe fra start), især fordi han spillede for et noget mindre program i North Dakota mod noget ringere modstandere. Wentz kørte dog et rimelig pro-style offense, hvor Goff kommer fra et system, hvor han kastede ud af shotgun-formationen i omkring 99% af tiden (se ESPN for mere info).

Jeg kan lide dem begge! Wentz har måske et lille forspring hos mig (uden dog at have set ret meget fra deres respektive college-karrierer) udelukkende på grund af sin fysik og sine interviews før, under og efter Combine og den fremragende Pro-Day. Wentz’ personlighed skinner simpelthen mere igennem, og jeg tror, han har den helt rette indstilling.

Begge prospects vil dog sandsynligvis have gavn af noget tid på bænken, så Keenum kan meget vel være starteren når sæsonen fløjtes i gang alligevel. Nick Foles må på den anden side nok indstille sig på, at han bliver the odd man out.

Rams er altså nu ‘ON THE CLOCK’. Spændende!

GO RAMS!

Comments are closed.