Preview Week 2: Rams vs. Seahawks

Preview Week 2: Rams vs. Seahawks

Los Angeles Rams (0-1) vs. Seattle Seahawks (1-0) d. 18. sep. 2016 kl. 22:05


(Photo credit: Los Angeles Rams på twitter @RamsNFL)

Indledning:

Så er den forfærdelige uge 1 endelig overstået, og Rams tager i denne uge i mod de stærke divisionsrivaler Seattle Seahawks i Los Angeles Memorial Coliseum i deres første hjemmekamp i L.A. siden juleaftensdag 1994!

Det er dog ikke blot en homecoming for vores Rams men også for Seahawks’ head coach Pete Carroll, der jo var mangeårig head coach for college-holdet USC, som også har hjemmebane i The Coliseum.

Seahawks kommer til L.A. med en lavtscorende comeback-sejr på 12-10 over Dolphins i bagagen, hvorimod Rams jo spillede en ganske elendig kamp på udebane mod Whiners, som de tabte 28-0…

Rams har derfor et stort behov for at vise, at dén kamp blot var et fluke, og at de vitterligt har noget at komme med i år.

Rams spiller i de blå og gule throwback-uniformer i aften kl. 22.05 dansk tid.

Recap:

Rams spillede deprimerende ringe på stort set samtlige parametre i sidste uge. Især på angrebet var der intet der fungerede, og det lignede til forveksling de sidste års historisk ineffektive angrebs-fodbold…

Problemerne på offense er mange, men det største er spillet på quarterback-positionen. På trods af en god training camp og preseason viste Case Keenum med al mulig tydelighed, at han ikke er en gangbar starter i denne liga. Med en passer rating på sølle 34.2, en completion procent på under 50 og med blot 130 yards og 2 interceptions, var han ikke bedre end Nick Foles på en dårlig dag… Keenum skal forbedre sit spil væsentligt, hvis Rams overhovedet skal have en chance i år.

Rams' offense i store problemer mod Whiners i uge 1 (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ offense i store problemer mod Whiners i uge 1 (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Rams tradede op i årets draft, og valgte fremtidens QB Jared Goff med førstevalget. Han er desværre ikke klar til at overtage tøjlerne endnu, men til denne uge er han da blevet forfremmet til Keenums direkte backup, og er dermed blot ét snap fra at komme på banen. Fortsætter Keenums elendige spil, bliver det interessant at følge, hvor meget snor Keenum får. Rams kan meget vel blive tvunget til at skifte til deres rookie QB, før han er rigtig klar.

Medierne i Los Angeles er tydeligvis langt mere kritiske, end de var i St. Louis – det er denne foregående uge et godt eksempel på. Rams har oplevet lidt af en shit storm – velfortjent – og presset på mandskabet, coaches og især head coach Jeff Fisher er til at føle på. Presset for at præstere vokser.

Rams' head coach Jeff Fisher (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ head coach Jeff Fisher (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Keenum var ikke den eneste der fejlede i mandags. Rookie TE Tyler Higbee tabte nogle bolde, han skulle have hevet ind, og det gjorde $42M receiveren Tavon Austin også. Uden truslen fra et kasteangreb kunne den offensive linje slet ikke skabe plads til løbespillet, hvor Todd Gurley havde det svært.

Hvad der dog er mere bekymrende i mine øjne er coaching. Spilkaldene var i den grad uinspirerende og meget lidt kreative. Selvfølgelig kræver en gameplan, at spillerne eksekverer på banen, men det de havde at arbejde med, så altså meget vanilla ud. Det var stort set det samme vi så sidste sæson, og det opdagede Whiners defense også hurtigt. Eftersigende har visse San Francisco spillere efterfølgende udtalt, at de vidste præcis hvilke spil, ruter, beskyttelse osv. Rams kom med ud fra de formationer, pre-snap motions og audibles de så og hørte. Hvis det er korrekt, så er det et tydeligt tegn på, at den offensive stab, med OC Rob Boras i spidsen, slet ikke er opgaven voksen, og har fejlet fælt. Hvorfor Fisher ikke for længe siden har ansat rigtige koordinatorer med gangbare, efterprøvede koncepter og erfaring i ligaen fremfor at forfremme positionscoaches og assistenter, er mig en gåde. Fishers manglende evne og vilje til at prioritere samt udvikle angrebet – også gennem draften – er dybt bekymrende; også med tanke på Jared Goffs fremtidige udvikling…

Ugens opgør:

Nå, men uge 1 er jo overstået, og vi ser fremad nu. Det kan jo være en enlig svale, vi var vidne til – det vil kampen i aften give en indikation på. Det bliver dog en rigtig svær opgave mod et playoff-kaliber hold, men Rams har jo vundet 3 af de sidste 4 kampe mod Seahawks. Selvom Seahawks vandt i søndags, var det ikke uden problemer. Forsvaret så som sædvanlig rigtig stærkt ud, men angrebet havde også sine problemer.

QB Russell Wilson må betegnes som en af ligaens bedste. Han er mobil, tager gode beslutninger og bliver bedre som kampene skrider frem. Rams’ defense har dog haft rimelig godt styr på ham gennem årene med deres pass-rush. Det skal fortsætte i aften! Wilson fik desuden en ankelskade i kampen mod Dolphins (en mindre forstuvning). Han er dog hårdfør, og spillede kampen færdig, og har da også trænet fuldt med hele ugen. Han kan være lidt mindre mobil, men kommer med sikkerhed til at spille. Rams skal gå ind til kampen, som om han er helt frisk.

Seahawks' QB Russell Wilson (photo credit: www.seahawks.com)
Seahawks’ QB #3 Russell Wilson (photo credit: www.seahawks.com)

“Beast-mode” er historie i Seattle, og Seahawks benytter nu en komité på runningback-positionen. Christine Michael fik starten i sidste uge, og Thomas Rawls ser ud til at få den mod Rams. Vi skal dog nok få begge herrer at se, da de deler carries. Run-defense og contain er essentielt at mestre mod Seahawks, hvis kampen skal holdes tæt.

Seahawks er ikke ligaens stærkeste hold på receiver-positionen, men Russell Wilsons kemi med Doug Baldwin har tidligere været et mareridt for Rams. Han havde 9 receptions på 11 targets for 92 yards og 1 TD mod Dolphins, og er Seahawks klare førstevalg i kasteangrebet.

Forsvaret er et af ligaens bedste hele vejen rundt. Et super pass rush, gode linebackers og den bedste secondary i football, med cornerbacks Richard Sherman og Jeremy Lane samt safeties Kam Chancellor og Earl Thomas, vil gøre det rigtig svært for Rams at få kick-startet det haltende angreb.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her.

Rams skadesrapport uge 2 (image credit: www.therams.com)
Rams skadesrapport uge 2 (image credit: www.therams.com)

De to rookie receivere Pharoh Cooper (skulder) og Nelson Spruce (knæ) ser stadig ikke ud til at være klar til kamp. Dog trænede Cooper med på begrænset basis i fredags, og er officielt doubtful.

CB E.J. Gaines er også stadig ude. Coty Sensabaugh får mindst én start mere i hans sted.

DT Michael Brockers underskrev i ugens løb en 3 årig kontraktforlængelse på over $33M med $16M garanteret til og med 2019-sæsonen. Brockers er en vigtig brik på den defensive linje, og det er en god signing for Rams. Brockers har dog siddet ude med en mindre lårskade i starten af ugen, men trænede altså fuldt med i fredags.

Også nickelcorner Lamarcus Joyner har siddet ude, men trænede ligeledes fuldt med i fredags. Ligesom Brockers forventer jeg ikke, at han må sidde ude i aften.

HB Todd Gurley står på denne liste som questionable. Men det er altså ikke retvisende. Han fik blot en hviledag i onsdags, og er altså ikke skadet.

Seahawks skadesrapport uge 2 (image credit: www.seahawks.com)
Seahawks skadesrapport uge 2 (image credit: www.seahawks.com)

Seahawks’ QB Russell Wilson forventes altså at spille stort set uden begrænsninger på trods af sin ankelskade.

TE Jimmy Graham, der aldrig rigtig har fået samme gennemslagskraft hos Seahawks, som han havde i New Orleans, ser ud til at være blevet sin knæskade helt frit. Han spillede begrænset i sidste uge, men ser ud til at få fuld spilletid mod Rams.

Seahawks’ førsterundevalg OL Germain Ifedi har stadig sin debut til gode, og er sammen med rookie TE Nick Vannett dømt ude, mens rookie backup HB C.J. Prosise og veteranen OG J’Marcus Webb er questionable. Prosise skal nok blive klar.

Konklusion:

Rams har som skrevet tidligere vundet 3 af de sidste 4 mod Seahawks, men med præstationen fra sidste uge i baghovedet er dette ikke umiddelbart en kamp, jeg ser Rams vinde… Jeg håber selvfølgelig, at jeg tager fejl, og at Rams kan sabotere Pete Carrolls homecoming i The Coliseum. 1-1 efter uge 2 med en vigtig sejr i divisionen vil give fornyet håb til fanbasen. Jeg ser det dog desværre ikke som særlig sandsynligt. Fortsætter Rams derimod med at underpræstere på offense, bliver det mest spændende at følge med i, hvor lang tid der går, før Jared Goff får sin debut i hornene.

Rams har brug for mere fra WR #11 Tavon Austin og resten af angrebet photo credit: www.therams.com)
Rams har brug for mere fra WR #11 Tavon Austin og resten af angrebet (photo credit: www.therams.com)

Lad mig nu bare blive positivt overrasket, Rams, og lad os så få den sejr!

GO RAMS!

Comments are closed.