Preview Week 10: Rams @ Jets

Preview Week 10: Rams @ Jets

Los Angeles Rams (3-5) @ New York Jets (3-6) d. 13. nov. 2016 kl. 19:00


(Photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Indledning:

Vi får fornøjelsen en af de tidlige kampe i denne uge, hvor Los Angeles Rams rejser helt over på østkysten, for at tørne ud mod New York Jets på MetLife Stadium i East Rutherford, New Jersey i aften kl. 19:00 dansk tid.

Rams tabte jo desværre igen i sidste uge mod Panthers, på trods af endnu en rigtig flot kamp defensivt. Angrebet har simpelthen ikke spillet godt nok. Derfor har Rams nu tabt de sidste fire opgør, og har dermed indtaget tredjepladsen i NFC West… Rams er desperate for at standse blødningen og redde sæsonen inden det er for sent.

Stillingen i NFC West efter 9 spilleuger
Stillingen i NFC West efter 9 spilleuger

Jets har også haft det svært i år, og tabte i sidste uge til divisionsrivalerne Miami Dolphins. De er 3-6 for sæsonen, og indtager sidstepladsen i AFC East.

Stillingen i AFC East efter 9 spilleuger
Stillingen i AFC East efter 9 spilleuger

Ugens opgør:

De næste tre kampe, startende med søndagens opgør mod Jets, er must-win kampe for Rams, hvis de vil redde sæsonen. Efter Jets venter Dolphins hjemme i L.A og Saints ude. Selvom ingen kampe er lette i NFL – især ikke for et hold der som Rams har det svært – er vi nu i gang med den relativt overkommelige del af kampprogrammet. Det er hér sejrene skal findes, hvis Rams vil have en chance inden den sidste del af sæsonen, hvor Patriots, Falcons og alle de resterende divisionskampe jo venter…

Jets ligner Rams på flere måder i denne sæson. Dårligt/ineffektivt QB spil holder offensiven tilbage, og på trods af et godt defense, er sæsonen lige på kanten af at være tabt allerede her mid-season.

Jets QB #14 Ryan Fitzpatrick (photo credit: Julio Cortez / AP Photo)

Efter et rigtig godt år statistisk i sidste sæson for QB Ryan Fitzpatrick og resten af angrebet, har det set rigtig skidt ud i denne sæson. Fitzpatrick, der jo blev draftet af Rams i 2005, har denne sæson blot completed 56.4% af sine kast for 8 TDs og hele 13 INTs (det er værre end Keenum!), og blev i uge 7 bænket til fordel for Geno Smith. Smith blev dog skadet i den følgende kamp, så Todd Bowles, der er i sin anden sæson som head coach for Jets, var tvunget til at vende tilbage til Fitzpatrick. Han døjer dog i denne uge med en knæskade frem mod kampen søndag, og bliver en gametime decision. Andenårsspilleren Bryce Petty fra Baylor er direkte backup, og får starten hvis Fitzpatrick ikke bliver klar. Jets må til gengæld være godt tilfredse med, at de ikke gav efter for Fitzpatricks lønkrav i forhandlingerne i off-season, og at det derfor blot blev til en ét-årig kontrakt.

Denne sæson har Jets hentet den tidligere Chicago Bears veteran HB Matt Forte til holdet. Forte er i sin niende sæson, og selvom han måske har mistet en smule fart, har han spillet ganske fornuftigt. Det er indtil videre blevet til 634 yards og hele 7 touchdowns på jorden for Forte, der jo også er dygtig som receiver i kastespillet, hvor han har skrabet yderligere 168 yards sammen og 1 touchdown.

WR Brandon Marshall er frustreret. Når quarterbackspillet halter, er det klart, at det også går ud over receivernes produktion. Marshall (39rec/586yds, 2TD) har slet ikke den samme succes, som i sidste sæson førte til 1502 yards, 14 TDs og 10 sejre. Men Marshall har fysikken, og er stadig et farligt våben for Jets, som det bliver vigtigt at håndtere for Rams’ cornerbacks i aften.

Jets WR #15 Brandon Marshall (photo source: http://www.si.com/nfl/2015/09/27/new-york-jets-brandon-marshall-fumble-video)
Jets’ WR #15 Brandon Marshall (photo source: http://www.si.com/nfl/2015/09/27/new-york-jets-brandon-marshall-fumble-video)

Han er dog ikke det eneste våben i kastespillet længere, da WR Quincy Enunwa i denne sæson er trådt frem på den store scene i New York, og matcher med 37 receptions for 527 yards og 3 TDs Brandon Marshall i produktion. Enunwa er i sin anden sæson, efter at være blevet valgt i sjette runde af draften sidste år, og har fyldt rollen som andenreceiver fint ud, efter at WR Eric Decker er røget på injured reserve.

Jets stiller med et rigtig stærkt 3-4 forsvar, hvor andenårsspilleren DE Leonard Williams hurtigt har udviklet sig til en stjerne. Han har allerede 6 sacks og 2 forced fumbles samt 35 total tackles i år. Sammen med DT Steve McLendon og DE Muhammad Richardson udgør han fronten af det fjerdebedste løbeforsvar i ligaen. OLB Sheldon Richardson og ILBs David Harris skiller sig positivt ud på linebackerpositionerne og med CBs Darrelle Revis og Buster Skrine samt safetierne Marcus Gilchrist og Calvin Pryor bagtil, kunne denne kamp sagtens ende med at blive en lavtscorende defensiv affære.

Jets DE #62 Leonard Williams (photo credit: Ed Mulholland / USA TODAY Sports)
Jets’ DE #62 Leonard Williams (photo credit: Ed Mulholland / USA TODAY Sports)

HB Todd Gurley skal simpelthen i gang i aften. Det bliver igen ingen let opgave mod endnu et rigtig godt run defense. Men uanset hvad, skal Gurley have flere touches kampen igennem. Sidste uge fik Gurley blot to carries i anden halvleg, og endte med blot 14 i hele kampen! Det er ikke godt nok… Man forsøgte i første halvleg at få Gurley i gang ved bl.a. at løbe ud fra nogle nye looks (fx wild cat), og Gurley får også en del catches. Det er rigtig fint, men man kan altså ikke få succes i løbespillet, hvis ikke man løber bolden… Det siger sig selv.

Rams HB #30 Todd Gurley (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ HB #30 Todd Gurley (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Med tanke på kvaliteten af QB Case Keenums spil sæsonen igennem (QBR 77.2, 61.5%, 2004yds, 9TD, 11INT) forstår jeg ikke head coach Jeff Fishers stædige insisteren på at holde årets førstevalg QB Jared Goff på bænken. I min optik burde man give ham chancen nu; se hvad han kan, udvikle ham løbende som forberedelse til næste sæson. Uanset hvad Fisher siger, tror jeg dog ikke, at beslutningen ligger langt ude i fremtiden, hvis Rams fx taber endnu en kamp i aften.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her:

Det ser godt ud for Rams på skadesfronten. Alle 22 startere ser ud til at være klar til kampen mod Jets! Det er yderst sjældent at det sker i denne liga i uge 10!

Rams skadesrapport uge 10 (image credit: www.therams.com)
Rams’ skadesrapport uge 10 (image credit: www.therams.com)

Dog har HB Todd Gurley misset lidt tid på træningsbanen i ugens løb med et ømt lår. Han trænede dog fuldt med i fredags og har det efter eget udsagn fint. Jeg forventer ingen problemer på den front i aften.

Det er samme historie med DT Michael Brockers (lyske), CB Trumaine Johnson (ankel) og CB Lamarcus Joyner (ryg): en pausedag onsdag, begrænset træning torsdag og fuld træning fredag. De skal også nok blive helt klar til kamp.

Backup DE Matt Longacre er til gengæld questionable med en ny hofteskade, der kan holde ham ude.

WR Nelson Spruce er allerede endnu en gang dømt ude med sin vedvarende lægskade.

Værre ser det ud for Jets, som altså måske må se sig nødsaget til at starte tredjevalget på QB positionen, Bryce Petty, hvis Ryan Fitzpatrick (knæ) ikke bliver klar. Han er officielt questionable.

Jets' skadesrapport uge 10 (image credit: www.newyorkjets.com)
Jets’ skadesrapport uge 10 (image credit: www.newyorkjets.com)

Det er startende CB Buster Skrine (knæ) og backup OT Brandon Shell (skulder) også. De har ligesom Fitzpatrick trænet begrænset med hele ugen, så de bliver nok også klar.

Startende center Nick Mangold (ankel) kommer til gengæld ikke på banen mod Rams. Wesley Johnson kommer på en svær opgave mod ligaens bedste defensive tackle, Aaron Donald, der har spillet lights out de sidste uger.

Rams' DT #99 Aaron Donald (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ DT #99 Aaron Donald (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

ILB Bruce Carter (overarm), TE Kellen Davis (albue), OLB Josh Martin (hjernerystelse) og CB Marcus Williams (ankel) er også allerede dømt ude.

Konklusion:

Det bliver en svær kamp i New Jersey for Rams i aften, men en kamp der skal vindes!

To gode forsvar kan gøre kampen til en lavtscorende affære, hvor de små marginaler kommer til at afgøre kampens udfald.

Rams' MLB #52 Alec Ogletree (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ MLB #52 Alec Ogletree (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Jeg tror på, at vores Rams finder en måde at vinde på i aften – ellers bør tiden i hvert fald være inde til at foretage nogle ændringer. Eksempelvis i form af et skifte på quarterback positionen.

Rams' HC Jeff Fisher (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ HC Jeff Fisher (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Jeg tror ikke at ejer Stan Kroenke, som er konservativ og ikke specielt hands on, kunne finde på at fyre Jeff Fisher midt i sæsonen. Men det burde måske være inde i overvejelserne også, hvis Rams taber til Jets… Hvis denne sæson ender med endnu en skuffelse, bør det i det mindste resultere i, at Fishers kontrakt ikke forlænges.

Men jeg satser altså på en sejr her, og på at Rams kan tage hjem til L.A. med en 4-5 record!

GO RAMS!

Comments are closed.