Preview Week 11: Rams vs. Dolphins

Preview Week 11: Rams vs. Dolphins

Los Angeles Rams (4-5) vs. Miami Dolphins (5-4) d. 20. nov. 2016 kl. 22:05


QB #16 Jared Goff (image source)

Indledning:

Så er det endelig blevet tid at se Los Angeles Rams’ førstevalg fra årets draft, Jared Goff, på banen i The Coliseum i sin første kamp som startende NFL quarterback! En nye æra kan endelig skydes i gang! 

Der skulle dog gå hele ti spilleuger, før Goff ifølge Jeff Fisher og resten af trænerstaben var klar nok til udfordringen.

Stillingen i NFC West efter 10 spilleuger
Stillingen i NFC West efter 10 spilleuger

I mellemtiden har Rams snublet sig frem til en 4-5 record, men er, på trods af elendigt angrebsspil, endnu ikke ude af playoff-ræset. Efter sidste søndags sejr over Jets, hvor Rams for tredje gang i år ikke scorede nogle touchdowns, hænger LA stadig lige akkurat på i NFC West. Men taber de denne uges vigtige kamp mod et potent Miami Dolphins hold, der har vundet deres seneste fire kampe, ser playoffchancerne ikke for gode ud.

Stillingen i AFC East efter 10 spilleuger
Stillingen i AFC East efter 10 spilleuger

Dolphins er kravlet ud af kælderen i AFC East, og indtager lige nu andenpladsen efter Cheatriots. En sejr søndag aften over Rams vil give dem deres femte i streg og en rigtig god mulighed for at lande et wild card, når den regulære sæson er slut.

Ugens opgør:

Det er helt klart Rams’ dygtige forsvar, der har holdt dem inde i sæsonen indtil videre.

Rookie QB Jared Goff overtager et offense der i dén grad har haft det svært. Med Case Keenum under center har Los Angeles scoret blot 15,4 points pr. kamp. Det er 2,1 points færre end Browns (som ikke har vundet en kamp endnu) og 5,4 færre end Whiners (som blot har vundet én…) (kilde).

QB #16 Jared Goff (photo credit: Mark J. Terrill / AP)
QB #16 Jared Goff i preseasonkamp mod Cowboys (photo credit: Mark J. Terrill / AP)

Keenums svingende spil har været en stor årsag til angrebets problemer – men det er ikke hele historien. Selvom modstandernes forsvar ikke har respekteret kastespillet, og derfor sat alt i spil for at stoppe HB Todd Gurley, har den offensive linje heller ikke spillet særlig godt. De har begået alt for mange fejl, og været overmandede især i løbespillet. Gurley selv har heller ikke udnyttet mulighederne, og receiverne har tabt alt for mange bolde, som de burde have grebet. Derfor skal vi også kollektivt som fans og journalister passe på med at dømme Goff på denne kamp alene. Dette er hans aller-første NFL-kamp: der vil være fejl hist og her. Han skal lære på jobbet, og skal først nu begynde at samle sig den erfaring, der er så vigtig for en quarterback i denne liga. Han har sæsonen igennem ikke fået meget træningstid med førsteholdet, så kommunikationen og timingen med linjen og receiverne skal udvikles efterhånden. Det er en proces. Det bliver dog helt vildt spændende at se, hvad Goff kan byde ind med i denne første kamp. Goffs fysik og skill set er i hvert fald noget mere imponerende end Keenums. Han burde fx have et meget bedre overblik i lommen pga sin højde. Og med sin meget bedre armstyrke og hurtigere release kan der måske udvikles på det dybe kastespil. Det kan på sigt vise sig at åbne op for Gurley i løbespillet.

HB #30 Todd Gurley vs. Jets (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
HB #30 Todd Gurley vs. Jets (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Det gælder dog også den anden vej rundt. For at Goff kan opleve noget succes i aften, er det vigtigt at løbespillet fungerer, så Rams ikke bliver nødsaget til at lægge alt ansvar på Goffs skuldre til at starte med. Efter endnu en ringe første halvleg af Todd Gurley i sidste uge, hvor han løb for blot 10 yards på 10 forsøg, havde han faktisk en rigtig god anden halvleg, hvor der endelig blev blokeret ordentligt for ham. Han var også i stand til at finde hullerne, og løb således for 54 yards på 11 carries i anden halvleg. Den succes skal gerne fortsætte i denne kamp. Det kræver naturligvis, at forsvaret fortsætter med at spille så godt, at Rams kampen igennem kan tillade sig at fodre Gurley.

Forsvaret møder i Dolphins et angreb der er begyndt at klikke under førsteårs head coach Adam Gase. QB Ryan Tannehill (QBR 91.3, 65.3%, 2117yds, 10TDs, 7INTs) har spillet rigtig godt – især i den sidste måneds tid – men studerer man statistikkerne, er det tydeligt, at det er andenårs-runningback Jay Ajayi (725yds, 5.7avg, 820+, 6TDs), der har gjort den største forskel. Han fik for fire spilleuger siden chancen som fuldtids-arbejdshest i Dolphins’ backfield, og kvitterede med back-to-back 200+ yards kampe mod henholdsvis Steelers og Bills samt 111 yards mod Jets. Imponerende! Rams’ forsvar kommer altså på en svær opgave. Dolphins’ offensive linje har dog en stor andel i Ajayis succes, og de må til kampen mod Rams undvære både deres startende center Mike Pouncey og deres startende LT Branden Albert.

Dolphins' HB #23 Jay Ajayi (photo credit: Bill Ingram / The Palm Beach Post)
Dolphins’ HB #23 Jay Ajayi (photo credit: Bill Ingram / The Palm Beach Post)

Det føles som om Rams møder et fantastisk forsvar hver uge i denne sæson! I denne uge er det ikke anderledes. Dolphins har en rigtig stærk front seven, hvor blandt andre stærke Ndamukong Suh (45tt, 5sacks, 3def) er en stor udfordring.

Den aldrene pass rusher Cameron Wake (15tt, 6.5sacks, 3ff), som egentlig var tiltænkt en backup-rolle her i karrierens efterår ovenpå sidste sæsons akilles-skade, overtog i uge 6 starterrollen fra free agent tilføjelsen Mario Williams, som til gengæld har skuffet i år. 34-årige Wake har registreret 5.5 sacks i disse sidste 4 kampe, og Dolphins har ikke tabt siden.

Det bliver altså ingen let opgave for Goff og Gurley i aften, der også må kæmpe mod en udmærket secondary og nogle dygtige linebackers med Kiko Alonso (71tt, 5tfl, 3def, 1INT, 1TD, 2fr) i midten.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her.

Ugens skadesrapport starter med den kedelige nyhed om, at den undraftede rookie wide receiver Nelson Spruce er blevet placeret på injured reserve, og altså ikke kommer til at se noget spilletid i år. Han havde en god preseason-debut, der vidnede om en spændende spiller med et godt skill-set. Spruce skadede knæet, og så ikke mere spilletid i preseason, men kampens 6 receptions for 51 yards og et touchdown viste altså potentiale nok til, at Spruce vandt en plads på rosteren. En lægskade afløste dog knæskaden, og nu er Spruce altså færdig for sæsonen uden at have set spilletid, og må derfor kæmpe om en plads på holdet igen til næste sæson.

Rams skadesrapport uge 11 (image credit: www.therams.com)
Rams’ skadesrapport uge 11 (image credit: www.therams.com)

Med Spruce på IR åbnede det en plads på den aktive roster. Los Angeles Rams har derfor forfremmet CB Blake Countess fra practice squad. Countess blev valgt i sjette runde af årets draft af Eagles, men klarede ikke cuttet til de 53. Derpå hentede Rams ham til PS.

RE Robert Quinn gav os alle noget af en forskrækkelse efter sidste weekends sejr over Jets. Han oplevede nogle anfald, da han var kommet tilbage til LA, og blev hasteindlagt på hospitalet. Man frygtede at det kunne være relateret til den lille svulst på hjernestammen, som Quinn lever med. Det var heldigvis ikke så slemt! Årsagen til anfaldene var angiveligt alvorlig dehydrering. Quinn har slappet af i løbet af ugen, men trænede fuldt med i fredags. Han er questionable til ugens kamp mod Dolphins. ESPN journalist Adam Schefter rapporterer at man forventer at Quinn starter i aften.

HB Todd Gurley er også questionable. En mindre lårskade der har drillet lidt de sidste par uger, begrænsede ham på træningsbanen i fredags. Jeg forventer dog, at han ligesom sidste uge er helt klar til kamp i morgen.

Det er værre med C Tim Barnes, der har siddet ude med en fodskade hele ugen. Demetrius Rhaney vil starte i hans sted, hvis Barnes ikke bliver klar. Barnes er officielt questionable på skadesrapporten. I QB Jared Goffs debut er det ret ærgerligt, hvis den startende center er ude. Men det positive er, at Goff jo sandsynligvis har fået mest træning med backup’en sæsonen igennem, så deres timing og erfaring med hinanden må alt andet lige være bedre end Barnes’ og Goffs.

CB Lamarcus Joyner (ankel), CB Trumaine Johnson (sygdom) og RE Eugene Sims (hjernerystelse) forventes alle at blive klar til ugens opgør.

Back-up CB Troy Hill, der har fået meget spilletid på defense i år, er ikke aktiv til aftenens kamp, da han lørdag morgen blev anholdt for spirituskørsel efter et mindre bil-uheld… Depth chart’en er tynd efter de tre startere på positionen, så vi må krydse fingrene for, at Johnson, Gaines og Joyner kan holde sig friske hele kampen.

Dolphins’ skadesrapport ser noget mere alvorlig ud end Rams’:

Dolphins' skadesrapport uge 11 (image credit: www.miamidolphins.com)
Dolphins’ skadesrapport uge 11 (image credit: www.miamidolphins.com)

SLB Jelani Jenkins og C Mike Pouncey er begge doubtful. Pouncey kommer eftersigende ikke til at blive klar.

LT Branden Albert er officielt dømt ude sammen med CB Xavien Howard.

DEs Mario Williams og Jason Jones trænede begrænset med i fredags og er questionable.

De resterende startere og rollespillere der er questionable på listen herover, trænede fuldt med i fredags og bliver sandsynligvis klar mod Rams.

Men at have to startere på den offensive linje ude mod en så talentfuld D-Line som Los Angeles’, kan (forhåbentlig!) give problemer for Miamis angreb!

Konklusion:

En ekstremt vigtig kamp venter i Los Angeles denne søndag nat, dansk tid. Den er både vigtig for denne sæsons playoff-muligheder, men ikke mindst fordi det er Jared Goffs professionelle debut vi bliver vidne til!

Den sidste quarterback der blev draftet first overall, og som vandt sin første kamp, var David Carr for Texans i 2002… Lad os håbe Jared Goff bryder dén stime!

DT #99 Aaron Donald (photo credit: www.therams.com)
DT #99 Aaron Donald (photo credit: Ric Tapia / www.therams.com)

Det er en rigtig svær kamp at spå om, da Goff jo er en stor ubekendt faktor. Men på trods af Rams’ hjemmebanefordel, må Dolphins være klare favoritter efter at have vundet deres seneste fire kampe. Med Rams’ problemer på angrebet, og en rookie quarterback under center for første gang, vil det således være en stor præstation at tilkæmpe sig til en sejr i The Coliseum i aften…

…men dét kunne dæleme være lækkert!

GO RAMS!

2 thoughts on “Preview Week 11: Rams vs. Dolphins

  1. Rigtig god gennemgang og analyse. Hvis bare Rams havde et angreb, så kunne Rams være et PO hold i år. Desværre er det ikke tilfælde – Hovedskylden vil jeg sende afsted til O-line og Keenum/Coaching staff.

    Gad vide, hvad helvede Troy Hill tænker på? Druk 30 timer før en kamp? Tåbe.

    1. Ja, og det må have været en ordentlig druktur… Læste et sted at det var ved 7-tiden om morgenen, at ulykken skete… Nogle mennesker prøver altså bare hårdt på at ødelægge det for sig selv! Det er ellers en fin backup-rolle, han har fået skabt for sig selv på holdet – fik endda igen snaps på ydersiden i sidste kamp, da Gaines kortvarigt afløste Joyner på nickel.

Comments are closed.

Comments are closed.