Preview Week 12: Rams @ Saints

Preview Week 12: Rams @ Saints

Los Angeles Rams (4-6) @ New Orleans Saints (4-6) d. 27. nov. 2016 kl. 19:00


(Photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Indledning:

Det har været svært at komme sig over sidste uges nederlag, synes jeg. Med fem-seks minutter tilbage af fjerde quarter; i regnvejret på hjemmebane mod Miami Dolphins; foran med 10 points i rookie QB Jared Goffs debut og med et defense i fuld kontrol, der hele kampen igennem havde spillet helt fantastisk – var jeg helt sikker på en Rams sejr på trods af et netop misset Greg Zuerlein field goal.

Sådan skulle det ikke gå… Trætheden meldte sig måske, og Rams’ forsvar lavede pludselig fejl, og lod Tannehill og Co. marchere ned af banen to gange for at lukke kampen 10-14 med 36 sekunder igen.

Puha, sikke en mavepuster. Playoff-håbet er nu så godt som slukket for Los Angeles Rams. Seahawks har med 3 sejre i streg trukket fra i NFC West, så Rams skal i den grad overraske positivt på banen mod nogle rigtig gode modstandere her i sæsonens sidste tredjedel.

Stillingen i NFC West efter 11 spilleuger
Stillingen i NFC West efter 11 spilleuger

Los Angeles møder nemlig i denne 12. spilleuge det første af tre meget potente offensive mandskaber, som de skal forsøge at sætte en stopper for de næste tre kampe.

Rams rejser til Louisiana, hvor de skal møde deres tidligere divisions-rivaler, New Orleans Saints, i The Superdome.

Saints er ligesom Rams blot 4-6 for sæsonen, med nogle hårde nederlag i bagagen. fem ud af seks nederlag har således været med under et touchdown. Ligesom Rams er Saints derfor desperate efter en sejr i denne kamp for at holde liv i sæsonen. Dog er der i NFC South blot to kampe op til Falcons, så intet er endnu afgjort.

Stillingen i NFC South efter 11 spilleuger
Stillingen i NFC South efter 11 spilleuger

Ugens opgør:

Los Angeles Rams stiller med det bedste forsvar i NFL de sidste syv uger (kilde), men kommer på en svær prøve søndag aften mod QB Drew Brees og et Saints angreb, der er nr. 1 i NFL med 422 yards pr. kamp. Brees fører ligaen i yards pr. kamp (328), touchdowns (26) og completion procent (71), og angrebets succes er hovedårsag til, at Saints fik vendt en 0-3 sæsonstart til 4-4. Men Saints har på trods af det potente angreb tabt de seneste to kampe på hjerteskærende manér. For to uger siden tabte de 25-23 over Broncos, efter at de fik et gamewinning ekstra point blokeret til TD, og i sidste uge tabte de også en tæt kamp over Carolina Panthers, efter at special teams også i denne kamp havde fået blokeret et kick (kilde).

Saints’ offense er altså ikke problemet i New Orleans. Special teams har til gengæld været forfærdeligt, og man har derfor hentet hjælp i form af den erfarne tidligere special teams coach Kevin O’Dea, der skal assistere den nuværende coach, Greg McMahon, og forsøge at rette op på nogle af de mange fejl, som har kostet så dyrt i både kicking- og return-spillet.

Saints’ defense har sæsonen igennem lukket alt for mange points ind. Selvom de har spillet bedre den sidste måneds tid, burde der altså være muligheder at udnytte i deres secondary, hvis man tør at åbne lidt op på angrebet for rookie QB Jared Goff.

Det er altså to mandskaber med modsatrettede styrker og svagheder der mødes i aften.

Rams’ fantastiske forsvar kan dog ikke vinde kampene alene. Angrebet har ikke scoret over 10 points pr. kamp de sidste fire uger… Fortsætter den ineffektivitet i aften, og får de ikke scoret nogle flere points, levner jeg altså ikke Rams mange chancer i denne kamp.

QB Jared Goff får karrierens anden start i aften. Han skal ikke kæmpe mod elementerne i denne uge, da kampen foregår indendørs i Mercedes-Benz Superdome. Sidste uges spilkald var meget konservative, og man forsøgte uden tvivl at beskytte Goff mod både pres og fejl ved at fokusere på løbespillet og de korte kast i regnvejret. Goff kastede således blot et par gange ned af banen – uden succes – og skrabede kun beskedne 134 yards sammen på 17 completions ud af 31 forsøg. Ikke imponerende. Goff bevægede sig dog godt og sikkert i lommen, havde styr på detaljerne, og lavede ingen store fejl. Han viste også gode ting både i kastespillet og med sine ben, der giver forhåbninger fremadrettet.

QB #16 Jared Goff (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
QB #16 Jared Goff (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Goff var dog, akkurat ligesom Keenum, plaget af dårligt spil fra den offensive linje, der simpelthen er for udisciplinerede i forhold til især penalties og runblocking.

LT Greg Robinson havde fx en tåbelig block-in-the-back, der negerede en first down på en fin tredje-down-scramble fra Goff, der kunne have ført til de afgørende points, der måske ville have lukket kampen. Robinson må på nuværende tidspunkt kaldes et førsterunde-bust. Fisher bliver ved med at sige, at Robinson har brug for tid og snaps… Men han er nu over halvvejs i sin tredje sæson, og burde efter min mening ikke begå de samme tåbelige fejl uge efter uge.

Fisher nævner dog, at han godt kan finde på at ryste posen på den offensive linje op til denne kamp. Han går ikke i detaljer, men man må gå ud fra, at det netop er left tackle positionen, han overvejer at lave et skift på. Saffold kan fx sagtens spille LT, og han kan på guard positionen erstattes af Jamon Brown, der er blevet sin brækkede hånd kvit. Man kan også med tiden eksperimentere med Robinson som guard, men det afhjælper jo ikke i første omgang hans kedelige tendenser med penalties. 

Goff har efter sigende haft en rigtig god uge på træningsbanen, så jeg håber han bliver lukket meget mere fri i aften. Han skal have lov til at kaste mere ned af banen mod Saints’ defense. Man kan ikke forvente, at forsvaret holder Brees under 10 points, derfor er det netop Goff og resten af angrebets succes, der bliver nøglen til sejr i denne kamp; får Rams for en gangs skyld gang i angrebet, og fortsætter forsvaret deres stime af gode kampe, kan denne kamp skam sagtens vindes!

Rams defense har tidligere haft succes mod Saints. Her i en sejr i 2013 (photo credit: www.nola.com)
Rams defense har tidligere haft succes mod Saints. Senest i en sejr i 2013 (photo credit: www.nola.com)

Selvom Rams endnu ikke matematisk er elimineret fra playoff, så er mine håb for sæsonen altså næsten udslukte. Med Saints, Patriots og Falcons på programmet inden den sidste omgang divisionskampe, ligner det unægteligt endnu en tabt sæson. Der er dog stadig en masse at holde øje med. Goff er X-faktoren både på kort og på lang sigt. Jeg glæder mig til at følge hans udvikling på banen. Jeg forventer ikke, at han som et mirakel kan redde denne sæson, men jeg håber at Goff med tiden viser sig at være den franchise quarterback, som Rams har ledt efter i årevis. Hvis han ikke formår at kaste Rams i playoff i denne omgang, håber jeg at han i det mindste får opsamlet en masse god erfaring i disse sidste seks kampe, som han kan bruge i sin fremtidige udvikling som franchise quarterback for Los Angeles Rams – med eller uden Jeff Fisher.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her.

Rams stiller sandsynligvis endnu en gang med stort set stærkeste opstilling frem mod Saints-kampen. Blot to spillere er questionable på skadesrapporten, og ingen af dem er i alvorlig fare for at misse kampen mod Saints.

Rams skadesrapport uge 12 (image credit: www.turfshowtimes.com)
Rams’ skadesrapport uge 12 (image credit: www.turfshowtimes.com)

C Tim Barnes har ikke trænet hele uge pga. sin fodskade, men da han også spillede i sidste uge med samme skade, forventer jeg at han nok skal blive klar.

DT/DE Ethan Westbrooks har siddet ude med en lårskade, men trænede fuldt med i fredags.

Denne uge er det HB Todd Gurley, der har været syg. Han trænede ikke med i fredags, men forventes at blive helt rask.

LE William Hayes har haft fri pga. sygdom i familien.

Rams har altså været forskånet alvorlige skader til nøglespillere indtil videre i denne sæson.

Dog overrev rookie OLB Josh Forrest sin ACL i søndagens nederlag over Dolphins, og er efterfølgende blevet placeret på Injured Reserve.

Rams har i den forbindelse lavet et par roster moves for at udfylde den frie plads på rosteren:

OLB Nicholas Grigsby er blevet forfremmet fra practice squad til den aktive roster, mens OLB Randell Johnson, et 7. rundevalg for Bills i 2014, erstatter ham på PS.

CB Dwayne Gratz er blevet waived og CB Steve Williams, som tidligere på sæsonen var omkring Rams, er blevet hentet tilbage til den aktive roster.

Derudover har Fisher fyret CB Troy Hill, som sidste lørdag morgen blev anholdt for spirituskørsel efter et mindre bil-uheld. CB Michael Jordan erstatter ham fra PS. Hill fik dog efter et par dage en chance mere, og er nu signet til practice squad, hvorfra han nu må kæmpe sig tilbage.

Saints har en noget længere liste med hele otte spillere som questionable.

Saints' skadesrapport uge 12 (image credit: www.turfshowtimes.com)
Saints’ skadesrapport uge 12 (image credit: www.turfshowtimes.com)

Især starterne HB Mark Ingram (575yds, 4.7avg, 2TD, 29rec/227yds, 3TD) og LT Terron Armstead er svære at undvære. Meldingerne fra New Orleans er dog, at i hvert fald Ingram nok skal blive klar.

Før sæsonen lignede dette et opgør, hvor Rams skulle stå overfor tidligere MLB James Laurinaitis, som jo overraskende blev fritstillet i offseason. Han blev hentet til New Orleans, hvor han dog aldrig fik succes. Han døjede bl.a. med skader, men blev også udspillet af sine konkurrenter, og blev til sidst erstattet i lineup’en. Han endte på IR, men blev efter aftale for nyligt fritstillet med en injury settlement. Der er altså ingen Laurinaitis hos Saints mere, men til gengæld spiller den tidligere Ram, DT Nick Fairley (26tt, 2tfl, 4.5sacks), ganske godt på den defensive linje.

Konklusion:

Rookie QB Jared Goff står overfor den svære opgave at skulle puste liv i et stendødt angreb.

Men Rams har hårdt brug for, at netop angrebet kommer igang, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om en sejr over New Orleans i aftenens opgør. Forsvaret er der ikke noget i vejen med, men mod et eksplosivt Saints angreb, skal der altså mere end et dygtigt forsvar til. Der skal points på tavlen.

Rams' offense (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
Rams’ offense er nøglen til succes mod Saints (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Jeff Fisher og hans Los Angeles Rams må være desperate efter en sejr i Superdome, hvis playoff-håbet påny skal tændes.

Men med deres identiske 4-6 record er Saints også desperate. 4-7 efter denne uge vil for begge mandskaber være katastrofalt.

Som Saints QB Drew Brees udtrykker det: “det mest desperate hold vinder!”

GO RAMS!

Comments are closed.