DC Gregg Williams til Browns

DC Gregg Williams til Browns

Tidligere DC Gregg Williams (photo credit: Jeff Roberson / AP Photo)


Gregg Williams har accepteret tilbuddet fra Cleveland Browns om at blive deres næste defensive koordinator, og er derfor historie hos vores Rams.

Jeg var skeptisk da Jeff Fisher i 2014* hentede Williams til St. Louis, men han har i tre sæsoner stået for et aggressivt, sværmende og opportunistisk forsvar, der, for det meste, har spillet med stor nerve og intensitet. Han har været god til at tilpasse sin spillestil til det talent, der nu en gang var til rådighed. Der har i de sidste år ikke været mangel på udfordringer. Rams har på den anden side af bolden fx ikke gjort meget for at hjælpe forsvaret, og Williams har også til tider måtte arbejde med en tynd roster på flere positioner. I den netop overståede sæson mistede han således to af sine bedste spillere i det bagerste forsvar til free agency, men formåede alligevel at præsentere et hæderligt produkt, med de backups der var til rådighed. Skader til store navne som bl.a. Chris Long, Alec Ogletree, Robert Quinn og Trumaine Johnson har gennem årene også udfordret.

Der er forlydender om, at Gregg Williams tager DB coaches Brandon Fisher og Dennard Wilson samt sin egen søn Blake Williams med sig til Cleveland.

Den defensive trænerstab var ikke blevet fyret, men havde fået lov til at søge nye muligheder. De havde ytret ønske om at blive sammen, med håbet om at en ny offensivt mindet head coach kunne bruge deres hjælp i Los Angeles (kilde). Sådan skulle det ikke blive. Williams kan ende med at tage flere assistenter med sig.

Endnu er der dog ikke noget nyt om min personlige favorit på den defensive stab, Mike Waufle, der denne offseason burde være en ombejlet herre på baggrund af sit store arbejde med den dygtige defensive linje gennem mange år. Han kan dog også vælge pensionen:

Jeg håber stadig at Waufle, samt special teams coordinator John “Bones” Fassel, får mulighed for at blive i Los Angeles, når den nye trænerstab skal sættes sammen.

*) Gregg Williams blev jo egentlig ansat som defensiv koordinator allerede i 2012, men blev en måned senere først suspenderet, og derefter fyret, for sin rolle i Bounty Gate mens han var i New Orleans Saints.
Comments are closed.