Preview Week 2: Rams vs. Redskins

Preview Week 2: Rams vs. Redskins

Los Angeles Rams (1-0) vs. Washington Redskins (0-1) d. 17. sep. 2017 kl. 22:25


Så er vi allerede gået ind i uge 2 af årets NFL-sæson, og vi er nået til en af de kampe, som Rams’ nye head coach Sean McVay tydeligvis var ekstra begejstret over, da kampprogrammet blev annonceret.

Los Angeles Rams møder nemlig McVays gamle hold, Washington Redskins, hjemme i The Coliseum, og der er lagt op til et spændende opgør mellem to hold, der har stort kendskab til hinanden, og som ligner hinanden i både den offensive og defensive tilgang.

Rams er med storsejren i uge 1 over tandløse Colts krøbet op på førstepladsen i NFC West – sikke et dejligt syn!

Stillingen i NFC West efter uge 1

Redskins tabte derimod 17-30 til divisionsrivalerne Philadelphia Eagles, og starter sæsonen i bunden af NFC East.

Stillingen i NFC East efter uge 1

Ugens opgør:

Ugens største historie er netop kampen mellem to head coaches, der kender hinanden særdeles godt, og som er rigtig gode venner privat. Det bliver en klassisk kamp mellem læremester og elev. Sean McVay blev ansat som assistent af Jon Gruden hos Tampa Bay Buccaneers i 2008, men har tilegnet sig størstedelen af sin trænererfaring hos Redskins, hvor han i 2010 blev ansat som tight ends coach. Da Jon Grudens bror, Jay Gruden, blev ansat som head coach i Washington i 2014, blev McVay straks forfremmet til offensiv koordinator, og de to udgjorde i et par år et dynamisk makkerpar, der udviklede et ret succesfuldt angreb sammen i hovedstaden.

Sean McVay og Jay Gruden (image credit: Brad Mills / USA TODAY Sports)

Kendskabet til hinanden er derfor meget højt, og Sean McVay havde stor betydning for udviklingen af QB Kirk Cousins og for identiteten af Redskins’ ganske potente passing offense. McVay kender tilmed de fleste spillere og coaches i Washington, og har derfor et stort indblik i deres tendenser, styrker og svagheder. Det må alt andet lige være en lille fordel for Rams. Redskins kender selvfølgelig også McVay, men har jo ikke i samme omfang indblik i Rams’ spillere. Redskins ved jo heller ikke, hvordan McVays samarbejde med offensiv koordinator Matt LaFleur har haft indflydelse på gameplan og tilgang.

På forsvaret ligner de to hold såmænd også hinanden, da Redskins’ defensive koordinator, Greg Manusky, var sammen med Wade Phillips hos Chargers i sin tid, og opererer med et lignende system. Rams’ coaches underspiller dog en evt. fordel, de måtte have, og lægger vægt på, at der jo også er sket justeringer og forandringer hos Redskins, siden McVay forlod klubben.

Efter den flotte præstation i alle kampens faser mod Colts bliver det store spørgsmål i aften, om Rams kan fortsætte de gode takter. QB Jared Goff så imponerende ud mod Colts. Han spillede næsten fejlfrit og var i fuld kontrol (QBR 117.9, 21/29, 306yds, 1TD og blot 1 sack). Næste udfordring bliver, om Goff kan gentage succesen og spille på et konsekvent højt niveau fra uge til uge. Det bliver uden tvivl en sværere opgave i aften, da Redskins kan stille med et noget bedre hold end Colts.

På den defensive side af bolden skal Goff og den forbedrede offensive linje håndtere et væsentligt mere aggressivt pass rush under ledelse af OLB Ryan Kerrigan, som allerede i årets første kamp viste eksempler på sine evner som playmaker og game-wrecker med et halvt sack og en interception til TD.

Redskins’ OLB Ryan Kerrigan (91) (image credit: Rob Carr / Getty Images)

Et sted hvor Rams skal forbedre sig, hvis de konsekvent vil være konkurrencedygtige i denne sæson, er løbespillet. HB Todd Gurley fik ikke meget plads i kampen mod Colts, og fortsatte desværre lidt i samme stil som sidste år, hvor han løb med dårligt overblik, og missede flere åbne løbebaner. Det på trods af at Colts, ifølge Next Gen Stats, blot havde 8 mand i boksen 10.53% af tiden. Gurley løb for blot 40 yards på 19 forsøg, men han fik godt nok også kaldt to lange løb tilbage af penalties, hvilket ville have fået hans statline til at se noget bedre ud. Heldigvis scorede han også et TD og bidrog meget positivt i kastespillet med 5 receptions for 56 yards – men løbespillet er et problem, der skal gøres noget ved. Det bliver en udfordring mod en stærk Redskins front-seven, der blot tillod Eagles at løbe 58 yards på jorden i sidste uge.

HB Todd Gurley (30) (image credit: www.therams.com)

Bag til har Redskins et par cornerbacks, der også vil blive en udfordring for Goff og hans nye receivergruppe. Josh Norman kender vi alle sammen, men Bashaud Breeland på den anden side er også dygtig.

Redskins får det forhåbentlig også svært mod et Rams defense, der var flyvende i første spilleuge. Og nu har Rams endda deres bedste spiller, DT Aaron Donald, tilbage i lineup’en. Redskins mistede i offseason både Pierre Garçon og DeSean Jackson på receiverpositionen, men signede til gengæld tidligere Browns WR Terrelle Pryor Sr. Han var i første kamp QB Kirk Cousins’ klare favorit-våben med hele 11 targets, hvoraf han hev 6 ned for 66 yards. Men Redskins’ angreb uden McVay som playcaller så dog ikke for gode ud mod Eagles’ stærke forsvar i sidste uge. De blev tvunget væk fra løbespillet, og HB Rob Kelley fik blot 30 yards på 10 løb. Vi krydser fingre for, at deres problemer fortsætter i aften, og at de eksempelvis ikke får for godt gang i deres to dygtige tight ends Jordan Reed og Vernon Davis.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her.

Ugens skadesrapport for Rams er heldigvis tynd. CB Kayvon Webster er således den eneste spiller, som er questionable frem mod søndagens kamp mod Washington Redskins. Han led en skulderskade og måtte udgå i kampen mod Colts. SS Maurice Alexander sad også ude i starten af ugen med en skulderskade, men har altså trænet fuldt med både torsdag og fredag. Nickell Robey-Coleman kommer til at starte modsat Trumaine Johnson, hvis Webster ikke kommer på banen, og Rams har forfremmet CB Kevin Peterson fra practice squad. Man har waived OL Aaron Neary for at gøre plads på rosteren.

Rams’ skadesrapport, uge 2 (image credit: www.therams.com)

En tilføjelse til den aktive roster, som selvfølgelig også fortjener lidt spalteplads her, er DT Aaron Donald, som i aften får sin sæsondebut. Han rapporterede til holdet kort før sidste uges kamp efter en langvarig hold-out, og kommer tilbage på banen som starter mod Redskins. Med blot ganske få træningssessioner i Wade Phillips’ system bliver det interessant at se, hvilket impact Donald får, i en kamp hvor man givetvis vil være påpasselig og holde godt øje med hans snap-count.

Husk at I kan følge denne side for at få overblik over alle transaktionerne, og den ugentlige depth chart kan studeres her.

Washington går også ind til ugens opgør med bare en enkelt skadet spiller. Det drejer sig om WR Josh Doctson, som har været begrænset deltager på træningsbanen med en fiberskade. Han er questionable, og bliver han ikke klar, kan det give en større rolle til en gammel kending. WR Brian Quick havde en frustrerende start på karrieren hos St. Louis/L.A Rams, og fik ikke tilbudt en ny kontrakt i offseason af den nye stab. Han er derfor røget til Washington, hvor han dog heller ikke har imponeret synderligt endnu.

Redskins’ skadesrapport, uge 2 (image credit: www.redskin.com)

Konklusion:

Los Angeles Rams står overfor en noget større udfordring i aftenens kamp mod Washington Redskins, end de gjorde i sidste uge. Det kan blive en rigtig spændende og tæt kamp mellem to hold med næsten identiske filosofier offensivt og defensivt. McVays kendskab til Redskins’ mandskab og trænerstab kan vise sig at få afgørende betydning, men Rams’ ulempe ligger i, at holdets unge spillere stadig er meget nye i systemerne og stadig mangler at vise, at de konsekvent kan strikke gode kampe sammen på stribe. Kan de gentage noget af succesen fra sidste uge, forbedre løbespillet og undgå nogle af de dumme penalties, har Rams dog en udmærket chance for at starte sæsonen 2017 med to hjemmebanesejre.

HC Sean McVay, QB Jared Goff (16) og WR Cooper Kupp (18) (image credit: www.therams.com)

GO RAMS!

(Featured image: QB Jared Goff (16) vs. Colts – credit: Sean M. Haffey / Getty Images)

Comments are closed.