Preview Week 15: Rams @ Seahawks

Preview Week 15: Rams @ Seahawks

Los Angeles Rams (9-4) @ Seattle Seahawks (8-5) d. 17.12.17, kl. 22.05


I spilleuge 15 rejser Los Angeles Rams nordpå, hvor kampen om NFC West skal udkæmpes på CenturyLink Field i regnvåde Seattle, Washington.

En af årets sværeste kampe på programmet er som regel den mod Seahawks på udebane – Seattle er bare et svært sted at spille – og i år kan kampen tilmed få afgørende betydning for begge mandskabers slutspilshåb og seedning.

Rams er på trods af sidste uges nederlag til Eagles stadig nummer et i divisionen her inden sæsonens sidste tre kampe. Rams kan således selv afgøre deres skæbne i aften, da de med en sejr vil være to kampe foran Seahawks med blot to spilleuger tilbage. Seahawks vil i så fald være nødsaget til at vinde deres sidste to opgør, hvor Rams skal tabe begge sine mod henholdsvis Titans og Whiners, for at Seahawks skal kunne tage divisionstitlen til sidst. Det er ikke overvejende sandsynligt. ESPN’s Football Power Index udregner risikoen for at netop dét scenarie udfolder sig til at være blot 3% (kilde). Med en sejr i aften vil Los Angeles altså ifølge ESPN med 97% sikkerhed løbe med NFC West-titlen i 2017-sæsonen – og dermed er de med en sejr stort set sikret en plads i slutspillet.

Seahawks er således under størst pres i aften, men de vandt jo desværre det første indbyrdes opgør i uge 5 og har dermed tiebreaker-fordelen. Derfor overtager Seattle føringen og kontrollen i divisionen med en sejr, og selvom Rams’ muligheder for at komme i slutspillet så stadig vil være til stede, eksempelvis i form af et wild card, vil det nok kræve, at de vinder de sidste to kampe.

Det bliver altså derfor med garanti en vanvittigt spændende kamp med vidtrækkende implikationer!

Los Angeles Rams’ angreb skal operere under den infernalske larm på CenturyLink Field mod et rigtig stærkt forsvar, som godt nok må undvære vigtige startere som CB Richard Sherman, DE Cliff Avril og nu også S Kam Chancellor. De er alle røget på injured reserve i år. I sidste indbyrdes opgør forcerede Seahawks’ defense fem turnovers og holdt HB Todd Gurley til blot 43 yards på 14 forsøg. Skal Rams vinde denne kamp, kræver det, at løbespillet kommer bedre i gang, og at man selvfølgelig undgår turnovers. Der er ikke råd til fejl af den karakter, vi så sidst.

Ud over det solide forsvar, er QB Russell Wilson ene mand grunden til, at holdet stadig er med i kampen om slutspilspladser. Wilson har været en enmandshær for Seahawks’ angreb i år. Han er blevet sidste sæsons skader kvit, og ud over at være effektiv i kasteangrebet (QBR95.5, 61.9%, 3527yds, 29TDs, 11INT’s) har han som sædvanlig været svær at få fat på og holde i lommen. Han fører således også an i Seahawks’ løbeangreb med 482 yards og 3 TD’s på 76 løb.

Seahawks’ QB Russell Wilson (3) (image credit: www.seahawks.com)

Så fokus på Rams’ defensive side af bolden må være klart: luk ned for Wilson!

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges ugen igennem lige her.

L.A. Rams er næsten på fuld styrke igen. WR Robert Woods (skulder) og LOLB Connor Barwin (underarm) er tilbage i startopstillingen i denne uge efter at have misset henholdsvis tre og to uger. LT Andrew Whitworth og RT Rob Havenstein måtte udgå kortvarigt i sidste uge med ankel-/knæskader – men de slap heldigvis med skrækken.

Eneste mand på skadesrapporten, som er tvivlsom til aftenens kamp, er tredje-quarterback Brandon Allen, der jo alligevel aldrig er aktiv på game-day.

Dog er Rams tyndt besat på cornerbackpositionen, da starteren Kayvon Webster som frygtet desværre pådrog sig en overrevet akillessene i søndagens nederlag til Eagles. Webster er blevet placeret på injured reserve og er dermed tabt for sæsonen…

CB Kayvon Webster (21) (image credit: www.twitter.com/RamsNFL)

I Websters fravær lægges der mere ansvar over på især CBs Nickell Robey-Coleman og Troy Hill, men Rams har også hentet hjælp fra træningsholdet i forlængelse af Websters skade:

S Isaiah Johnson er igen blevet aktiveret til den aktive roster. Johnson forstærker dybden og muliggør, at eksempel S Blake Countess kan benyttes på en af cornerbackpositionerne hvis nødvendigt.

Seahawks er meget hårdere ramt på skadesfronten end Rams i år:

Som nævnt ovenover er adskillige startere blevet placeret på IR. Derudover er LB K.J. Wright og DE Nazair Jones doubtful til søndagens vigtige kamp. LB Bobby Wagner er endvidere questionable. Må Seahawks undvære de tre også, vil det alt andet lige gøre forsvaret noget mere håndterbart.

Konklusion:

Kampen om kontrollen i NFC West udspilles i aften i Seattle! Det er nærmest alt-eller-intet for Seahawks, og Rams kan stort set sikre sig divisionstitlen og en plads i playoff med en sejr. Det skal derfor nok blive en kamp med maksimal intensitet fra begge mandskaber. På trods af skaderne må Seahawks siges at have en lille fordel på den hårde hjemmebane. Men det er næsten 50-50, og ét er sikkert: En rigtig nail-biter venter!

GO RAMS!

(Featured image: DT Aaron Donald (99) vs. QB Russell Wilson (3) sep. 2016 – credit: Ben Liebenberg / AP)

GemGem

GemGem

GemGem

2 thoughts on “Preview Week 15: Rams @ Seahawks

 1. Uha uha uha en kamp.

  Noget af det mest overbevisende jeg nogensinde har set fra et Rams hold. Måske en beatdown af Raiders i en forfærdelig tilstand nærmer sig, men der er en verden til forskel mod det også Seahawks på udebane med PO afgørende potentiale.

  Hold kæft det var godt igår. Alle tre enheder klikker og særligt defence og ST var fremragende.

  Absurd godt.

  Iøvrigt stor kredit til Troy Hill og Robey-Coleman. De spiller sgu godt og jeg er helt tryg ved dem. Nogle små aggressive sataner! På denne tid af sæsonen kan jeg sagtens leve med at have tre meget fornuftige CBs tilbage.

  Kæmpe sejr!

  1. Ja, det var en ganske fantastisk præstation, og jeg er helt enig i din vurdering af Robey-Coleman og Hill – de spillede flot og med stor vilje og intensitet. Ligesom resten af forsvaret. Littleton steppede også op som erstatning for Barron, der udgik tidligt i kampen. Den offensive linje var i øvrigt også overbevisende og dominerede Seahawks’ ellers stærke d-line med utallige gustne blokeringer særligt i løbespillet.

Comments are closed.

Comments are closed.