L.A. Rams vinder NFC West og sikrer sig en slutspilsplads

L.A. Rams vinder NFC West og sikrer sig en slutspilsplads

Med sejren på 27-23 over Tennessee Titans juleaften har Los Angeles Rams sikret sig titlen som NFC West Champs for første gang siden 2003(!) – og er dermed også sikret en plads i slutspillet i den 31-årige head coach Sean McVays første sæson bag roret!

Sejren kom på baggrund af især flot spil fra Rams’ unge quarterback Jared Goff, som jo virkelig har taget et par syvmileskridt fremefter i denne sæson efter sidste års mildt sagt bekymrende rookie kampagne. I endnu en kamp hvor det virkelig gjaldt, kvitterede han med 22/38, 301 yards og 4 touchdowns med en QB-rating på 118.4.

Vi er begyndt at forvente fantastiske præstationer fra runningback Todd Gurley, og i går aftes var ingen undtagelse. I en ellers noget rodet affære i Nashville, Tennessee, dominerede han alt og alle både på jorden og i kastespillet. Gurley endte med 22car/118yds og hele 10rec/158yds og 2 TD’s – heriblandt en utrolig 80 yarder på en screen, hvor han i dén grad fik vist sin fart.

LG Rodger Saffold led en skade i fjerde quarter og kom ikke tilbage. Saffold har spillet på utroligt højt niveau i år, på en linje der har været forskånet skader. Det forlyder, at det er en mindre skade i brystregionen – måske et ribben – så Saffold burde blive helt klar til slutspillet.

ILB Mark Barron var overraskende inaktiv mod Titans, angiveligt pga. en øm akillessene. Han havde ellers ikke figureret på skadeslisten op til kampen. Barron har døjet med en mængde små-skader sæsonen igennem. Om han kommer tilbage mere i år, er usikkert, men heldigvis har ILB Cory Littleton spillet imponerende i hans sted. Littleton havde både et sack og en interception i går samt 7 tacklinger i alt.

Rams kommer dog til at savne kicker Greg Zuerlein gevaldigt i slutspillet. Erstatningen Sam Ficken gjorde ikke god figur i går. Han missede et ekstra-point og et kort field goal, og man valgte også tidligt i kampen at gå efter den på en fjerde down med et fake punt, hvor man med The Leg med sikkerhed havde sparket et field goal. Tabet af Zuerlein kostede altså 7 points på tavlen i går. Fickens kickoffs var desuden heller ikke noget at råbe hurra for. Man kan blot håbe, at Ficken nu har fået de værste nerver af vejen, og at han får spillet sig mere varm i den sidste kamp på søndag, inden det for alvor går løs.

En sidste kamp i 2017 venter altså på søndag mod pludseligt brændvarme Whiners, men for første gang siden 2004 er Rams nu allerede klar til playoff!

GO RAMS!

Comments are closed.