Preview Week 17: Rams vs. 49ers

Preview Week 17: Rams vs. 49ers

Los Angeles Rams (11-4) vs. San Francisco 49ers (5-10) d. 31.12.17, kl. 22.25


Resultatet af kalenderårets sidste kamp er som sædvanlig nærmest uden betydning for Los Angeles Rams, men i år er årsagen dog en helt anden, end vi er vant til. Rams sikrede sig jo i sidste uge NFC West-titlen for første gang siden 2003 og er dermed allerede klar til slutspillet!

Rams er også sikre på en hjemmebanekamp i slutspillets første uge. Der er blot stadig tvivl om, hvorvidt Rams går ind i årets playoff som tredje eller fjerde seed, og dermed hvilken modstander Rams evt. skal møde i anden runde af playoffs. Der vil det endda måske være en fordel med det fjerde seed, hvor Rams i så fald skal spille mod Philadelphia Eagles med Nick Foles bag center frem for enten Vikings eller Panthers.

Derfor har head coach Sean McVay da også valgt at skåne så mange af starterne som muligt i aftenens kamp.

Det har han valgt for at give dem en mulighed for en uges ekstra hvile, så de kan blive så skadesfri som muligt, samt for ikke at risikere en ærgerlig skade til en af nøglespillerne i en ganske betydningsløs kamp. En beslutning jeg sagtens kan forstå, selvom endnu en uge til at akkumulere stats i måske ville forbedre HB Todd Gurleys chancer for at sætte sig på årets MVP-titel. Gurley ender altså sin fantastiske sæson med følgende stats: 279car/1305yds, 4.7avg, 13TD’s, 8 20+runs, 66 1stDn’s, 64rec/788yds, 6TD’s, 12 20+catches, 32 1stDn’s. Rams kom jo endvidere rigtig godt ud af årets bye week, hvor de i 9. spilleuge tæskede Giants 51-17 i New York – så der burde heller ikke være grund til at være bekymret for, om spillerne efter en uges pause vil være rustne.

Efter en rigtig dårlig start på sæsonen med ni nederlag på stribe, i Kyle Shanahans første år som head coach for San Francisco, er Whiners i gang med en rigtig positiv sæsonafslutning. De har vundet fem af de sidste seks kampe, og efter at have byttet sig til QB Jimmy Garoppolo fra Patriots, som ligner the real deal, ser fremtiden nu (desværre!) lys ud for Bay Area-holdet. De kan således med en sejr i aften gå ind i offseason som et af de mest hypede hold frem mod næste sæson.

Med et Los Angeles-hold der skåner mange nøglespillere mod et pludselig brændvarmt San Francisco-mandskab, er det derfor overvejende sandsynligt, at kampen nytårsaften ender med et nederlag til Rams.

Men skidt-pyt med dét – det er jo først i næste uge, at det for alvor gælder!

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges ugen i gennem lige her.

ILB Mark Barron var overraskende inaktiv i sidste uge med en øm akillessene. Han er doubtful til aftenens kamp, men kommer med sikkerhed ikke på banen i aften. Han vil blive skånet, da der er bekymring hos trænerstaben om, hvorvidt skaden får indflydelse for Barrons’ status i slutspillet. Backup ILB Cory Littleton spillede dog rigtig fint i Barrons fravær i sidste uge og får igen muligheden fra start i aften.

WR Cooper Kupp forværrede en mindre knæskade på sit touchdown mod Titans. Han er questionable, men bliver også skånet i aften, så han kan blive helt klar til næste weekend.

Ud over Kupp, Barron og måske LG Rodger Saffold (som led en mindre skade i maveregionen) ventes McVay at holde følgende spillere ude: HB Todd Gurley, DT Aaron Donald, ILB Alec Ogletree, LT Andrew Whitworth og måske C John Sullivan. Derudover vil QB Jared Goff fungere som backup til QB Sean Mannion, som får chancen i aften i sin første kamp fra start. WRs Sammy Watkins og Robert Woods skal vi heller ikke forvente os meget af, og så forventer jeg desuden, at CB Trumaine Johnson og FS Lamarcus Joyner vil få begrænset spilletid.

Backup safety Cody Davis er blevet aktiveret til rosteren fra injured reserve/return, og er altså blevet sin skade kvit. Han vil helt sikkert få masser af spilletid i aften.

S Cody Davis (38) (image credit: Sean M. Haffey / Getty Images)

I ugens løb er OLB Matt Longacre og S Marqui Christian til gengæld røget på IR. C Aaron Neary og OLB Garrett Sickels er derpå begge blevet forfremmet til den aktive roster fra practice squad.

Whiners’ skadesliste er længere, men ingen af de nævnte spillere herunder er i fare for at misse kampen.

Konklusion:

Rams går ind i 2018 som NFC West division champions og kan, uanset udfaldet af aftenens kamp, se frem mod playoff efter et vildt 2017, hvor holdet har overrasket og overgået alle forventninger.

Godt nytår derude, Rams-fans, og —

GO RAMS!

(Featured image: QB Jared Goff (16) vs. 49ers, 2016 – credit: Robert Hanashiro / USA TODAY Sports)

Comments are closed.