Preview Wild Card Week: Rams vs. Falcons

Preview Wild Card Week: Rams vs. Falcons

Los Angeles Rams (11-5) vs. Atlanta Falcons (10-6) d. 07.01.18, kl. 02.15


Som hårdt prøvet Rams-fan er det stadig svært at forstå, men NFL Playoffs går i gang i aften og nat, og vores Los Angeles Rams er at finde på kampprogrammet!

Los Angeles Memorial Coliseum lægger ramme til Rams’ første playoff-kamp siden 2004 i nat kl. kvart over to, dansk tid.

Rams kommer ind i slutspillet som kongerne af NFC West efter en fantastisk første sæson for den unge rookie head coach Sean McVay, som på rekord-tid har formået at vende skuden og skabe en helt ny kultur på tværs af organisationen.

Efter sidste års Super Bowl-deltagelse blev Falcons blot treer i indeværende sæson i den kompetitive NFC South division, men en 10-6 record var alligevel lige akkurat nok til at få en plads i slutspillet alligevel.

Det kan blive et yderst spændende og nervepirrende opgør, vi bliver vidne til i nat!

Ugens opgør:

Sammenlignet med sidste års MVP-sæson har Atlanta Falcons’ QB Matt Ryan set mere menneskelig ud i 2017 (QBR91.4, 64.7%, 4095yds, 20TD’s, 12INT’s) – og holdet som sådan har fra sæsonstart set ud til at lide lidt af Super Bowl-tømmermænd. De er dog kommet godt efter det på det seneste. Ryan er jo efterhånden en erfaren herre i NFL, som man bestemt ikke skal undervurdere. Han er altid en trussel, men det har taget tid for angrebet at komme i gang i år, bl.a. fordi Falcons i offseason mistede deres dygtige offensive koordinator Kyle Shanahan, som jo blev ansat som head coach i San Francisco, samt deres quarterback-coach Matt LaFleur, som McVay hentede til Los Angeles. LaFleur kan som McVays højre hånd og offensive koordinator tage en stor del af æren for transformationen af Rams’ angreb her i 2017-sæsonen. LaFleur og Shanahan har været svære at følge efter for den nye mand i spidsen for Falcons’ angreb, Steve Sarkisian. Angrebet har ikke været lige så eksplosivt, og Falcons er således gået fra at score 34.1 points pr. kamp i 2016 til blot 22.1 i denne sæson.

Falcons’ QB Matt Ryan (2) (photo credit: Getty Images)

Atlanta har ellers masser af talent på angrebet. Rams CB Trumaine Johnson får hænderne fulde med at forsøge at dæmme op for WR Julio Jones, som er en af ligaens absolut bedste på positionen. Men Julio Jones har altså, på trods af sine 1444 yards, blot grebet tre touchdowns i år. Alsidige Mohamed Sanu (67rec/703yds, 5TD’s) og lynhurtige Taylor Gabriel (33rec/378yds, 1TD) komplementerer Jones godt på receiverpositionen.

Falcons’ WR Julio Jones (11) (photo credit: Scott Cunningham / Getty Images)

Falcons løber bolden rigtig effektivt med de dygtige backs Devonta Freeman og Tevin Coleman, som sammenlagt har stået for 1493 yards og 11 touchdowns. En af de største nøgler for en Rams-sejr i nat er, hvorvidt DC Wade Phillips’ defense kan lukke ned for Falcons’ løbespil.

QB Jared Goff (16) og HB Todd Gurley (30)(image credit: www.thrams.com)

Hvor angrebet til tider har haft det sværere end vi er vant til, er forsvaret til gengæld blevet en af Falcons’ største forcer. Det er et top 10 forsvar i Seattle-støbningen, men de er yngre og hurtigere end Seahawks, og bliver en stor mundfuld for Rams’ andenårs-quarterback Jared Goff (QBR100.5, 62.1%, 3804yds, 28TD’s, 7INT’s), som jo står i denne situation for første gang i karrieren.

Den offensive linje for Rams har været skadesfri i år, og det er således de samme fem spillere der starter i nat som i åbningskampen. Dén kontinuitet er en væsentlig faktor i Rams’ offensive succes i år, og linjen får da også en nøglerolle i aften. Både mht. at give Goff tid i lommen og holde Falcons’ pass rushers fra fadet, men også som blokeringsspillere for Rams’ farligste våben, HB Todd Gurley (279car/1305yds, 13TD’s, 64rec/788yds, 6TD’s). Hvis linjen kan hjælpe Gurley med at fortsætte sin stime af fantastiske præstationer i denne MVP-værdige sæson, har Rams en rigtig god chance for at gå videre til anden runde af playoffs mod Vikings i næste uge. 

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges ugen igennem lige her.

Det ser fornuftigt ud for Los Angeles. ILB Mark Barron, der døjer med en øm akilles, har det allerbedst i det milde californiske klima og ser, ifølge McVay, ud til at kunne starte i nat. Eneste spiller som er doubtful til nattens kamp på Rams’ skadesrapport, er backup WR Michael Thomas.

Falcons har ligesom Rams været forskånet alvorlige skader i år. Dog er Falcons’ startende LG Andy Levitre netop blevet placeret på injured reserve her i ugens løb, hvilket må få Rams’ Pro Bowl DT Aaron Donald til at slikke sig om munden. Der har været en del prominente spillere på Falcons’ ugentlige skadesrapport, men de bliver alle klar til kamp.

Konklusion:

Rams er hos bookmakerne favoritter i nat på hjemmebanen i Los Angeles. De kan stille med et spændende og ungt mandskab og en professionel og dygtig trænerstab, men erfaringen med at stå på den store playoff-scene mangler. Falcons har derimod været her før – senest i sidste sæson – og har spillet sig varme her på det seneste. Så jeg ser mere denne kamp som 50/50…

Men kan Rams holde fokus og styre nerverne i aften, har de bestemt en mulighed for at forlænge sæsonen mindst en uge til! Det bliver så vanvittigt spændende!!

GO RAMS!

(Featured image credit: www.facebook.com/Rams)

Comments are closed.