Preview Week 3: Rams vs. Chargers

Preview Week 3: Rams vs. Chargers

Los Angeles Rams (2-0) vs. Los Angeles Chargers (1-1) d. 23.09.18, kl. 22:05


Vores Rams bliver hjemme i vante rammer til årets tredje kamp, som også bliver den første kamp i regulær sæson mellem de to nye hold i Los Angeles; Rams og Chargers.

Efter første halvleg af åbningskampen i Oakland har der været tale om ren dominans fra Rams’ side, og de ligger med to sejre her i sæsonens start alene i toppen af NFC West. Rams har scoret 57 ubesvarede points i de sidste seks quarters, og Cardinals fik i sidste uge slet ikke et ben til jorden. Cardinals endte kampen med blot fem first downs(!) og krydsede først midterlinjen på kampens næstsidste spil(!!) Rams trak sig sejrrigt ud af divisionsopgøret 34-0.

Men Chargers bliver den klart største udfordring indtil nu. De kan mønstre et talentfuldt mandskab, og holdet har med rette store forventninger til sæsonen 2018. Chargers ligger dog lige nu treer i AFC West efter et nederlag til divisionsrivalerne fra Kansas City Chiefs i uge 1 og en ganske komfortabel sejr over Buffalo Bills i sidste uge.

Det kan godt være, at der ikke endnu er tale om en regulær rivalisering de to franchises imellem, men begge organisationer forsøger at slå rødder og opbygge en fanbase i det sportsmæssigt forkælede Los Angeles. De to er ovenikøbet kommende “roommates” i det nye stadion/underholdningsdistrikt The Los Angeles Stadium at Hollywood Park i Inglewood pr. 2020 – eller det vil sige; Chargers kommer til at leje sig ind i Rams’ hus! – så der er meget på spil i aften!

Ugens opgør:

Selvom de fik en langsom start sidste år, sluttede Chargers flot af som nummer to i AFC West efter have vundet ni af deres sidste tolv kampe. Det er dét, man håber at kunne bygge videre på hos Chargers i år – hovedsageligt med afsæt i egne spillere og draften. L.A. Chargers har derfor ikke været særligt aktive i free agency. Dog har man hentet den tredobbelte Pro Bowl center Mike Pouncey til fra Dolphins, hvilket må siges at være en opgradering.

Den 36-årige QB Philip Rivers er i gang med sin 15. sæson og er en af ligaens dygtigste og mest erfarne quarterbacks. Rivers er startet rigtig godt ud i år: 119.6qbr, 73.1comp%, 680yds, 6td, 1int. Han bliver uden tvivl den hidtil største test for Rams’ new look pass-defense, som ikke har lukket et eneste passing touchdown ind endnu. Det har et Rams forsvar ikke formået at gøre siden 1980. “LockAngeles” har altså været et velvalgt kælenavn til Rams’ secondary indtil videre i år. Rivers er dog ikke bange af sig, og Rams’ corners og safeties skal nok blive testet i dette opgør. De nye herrer på ydersiden, Aqib Talib og Marcus Peters, er dog ikke nervøse. De kender Rivers indgående fra deres tid hos henholdsvis Broncos og Chiefs. Her var Peters eksempelvis 6-0 med Chiefs mod Rivers, hvor han interceptede Rivers fire gange i de seks kampe. Så der er ikke noget at sige til, at Peters glæder sig til at møde Rivers igen (link til video?)! Peters og Talib har været akkurat ligeså gode tilføjelser til Rams’ defense som annonceret – hvis ikke bedre! De har således i sæsonens to første kampe blot tilladt 37 yards mellem dem…

Chargers’ QB Philip Rivers (17) (image credit: Sports Illustrated)

Chargers er også i besiddelse af et par super dygtige runningbacks. Pro Bowl HB Melvin Gordon blev valgt fem pladser under Rams’ Todd Gurley i 2015-draften. Han har haft en fin start på karrieren i San Diego/L.A. og har også startet denne sæson ganske fornuftigt ud med 24car/92yds, 1td, 15rec/140yds, 2td. Gordon suppleres fremragende af Austin Ekeler (16car/116yds, 8rec/108yds, 1td), som har overrasket positivt som undrafted free agent fra sidste år.

Ud over at bruge Gordon og Ekeler flittigt i kastespillet er det en håndfuld dygtige receivere, som Rivers har til rådighed. Keenan Allen, Tyrell Williams, Mike Williams og Travis Benjamin er alle playmakers, der kan få ting til at ske med bolden i hænderne.

Chargers er også i besidelse af et godt forsvar med et potent passrush. DE Joey Bosa er dog ude en måneds tid endnu med fodskade, hvilket er et stort tab, men DE Melvin Engram (5tt, 1.5sacks) skal fra den modsatte side nok forsøge at gøre livet surt for QB Jared Goff (102.5qbr, 64.6comp%, 587yds, 3td, 1int). Rookie safety Derwin James (10tt, 2sacks, 3defl) har imponeret i sine første to kampe for Chargers. Han blev valgt som nr. 17 i første runde og er at finde overalt på banen.

Rams skal ud og gøre mere af det samme; HB Todd Gurley (39car/150yds, 3td, 6rec/70yds, 1td) skal i gang tidligt, og så skal Chargers defense prøves af i alle faser med en dosis Brandin Cooks (12rec/246yds), Robert Woods (9rec/118yds) og Cooper Kupp (11rec/115yds, 1td). Dertil kobles et aggressivt og sværmende defense med superstjerner på de fleste positioner – så skal det nok blive en spændende kamp!

Rams’ HB Todd Gurley (30) (image credit: Wesley Hitt / Getty Images)

Skader, opstilling og transaktioner:

Los Angeles Rams har i ugens løb foretaget nogle mindre justeringer på den nederste del af rosteren. K Greg Zuerlein missede søndagens kamp med en lyske-skade, han pådrog sig under opvarmningen. Som forhåbentlig kortsigtet erstatning har Rams hentet Sam Ficken tilbage på rosteren (læs mere her).

WR Michael Thomas er blevet placeret på IR. Han er ligesom WR Pharoh Cooper en kandidat til at vende tilbage senere på året – dog tidligst om otte uger.

WR KhaDarel Hodge, som var en af preseasons store positive overraskelser på holdet, er til gengæld blevet forfremmet til den aktive roster fra practice squad, mens RG Jamon Brown officielt er blevet aktiveret fra sin karantæne. C/G Austin Blythe får dog lov at fortsætte som starter på positionen. Det er også kun rimeligt, når man tager hans flotte spil i sæsonens første to kampe i betragtning. At man pludselig står med to starter-kaliber right guards er en rigtig god situation at stå i – specielt med tanke på deres alsidighed.

QB Brandon Allen og S Isaiah Johnson er blevet fritstillet fra den aktive roster. Allen fortsætter hos Rams på practice squad, hvortil DE Marcus Martin er også hentet tilbage (læs om ham her). OT Darrell Williams Jr. (tidligere Whiner) er også bragt ind via PS.

For at gøre plads på til dem er QB Luis Perez og TE Temarrick Hemingway nu blevet droppet helt.

Se den aktuelle roster her, og følg transaktionerne løbende her.

Ugens skadesrapport inkluderer ud over Zuerlein som sædvanlig ILB Mark Barron. Intet er ændret ift. hans status, og han spiller formentlig ikke mod Chargers…

OC John Sullivan, DE Michael Brockers og LT Andrew Whitworth er til dog klar til kamp.

Kan vores naboer blive fri for nogle af de mange skader, som har plaget holdet de sidste par sæsoner, er det altså et ganske talentfuldt mandskab med stort potentiale, de kan mønstre. Men det er heller ikke startet for godt på dén front i år.

Som skrevet tidligere er DE Joey Bosa dømt ude med en skade i foden, mens den tidligere Ram, startende RT Joe Barksdale, heller ikke bliver klar. TE Antonio Gates, FB Derek Watt og WR Travis Benjamin vil være gametime decisions.

Derudover er blandt andre CB Jason Verrett endt på injured reserve; TE Hunter Henry starter sæsonen på PUP; og DT Cory Liuget er suspenderet. OG Forrest Lamp, andenrundevalget fra sidste års draft, er stadig ikke helt oppe i gear efter sin knæskade, og har stadig sit første NFL-snap tilgode.

Konklusion:

Whose house!? “The Battle for L.A.” blusser for alvor op i denne uge med en potentielt rigtig spændende kamp i det legendariske The Coliseum. Chargers repræsenterer det bedste hold, Rams har mødt indtil videre i sæsonen, og jeg regner bestemt ikke med, at vi bliver vidne til endnu et blow out. Men kan Rams komme sejrrigt ud af kampen i aften, står de med 3-0 rigtig fornuftigt, inden de skal møde stærke Vikings, som kommer til byen allerede torsdag nat.

GO RAMS!

(Featured image credit: Kirby Lee / USA TODAY Sports)

Comments are closed.