Rams forlænger med QB Jared Goff

Rams forlænger med QB Jared Goff

Natten til d. 4. september, få dage før sæsonstart, kom der rigtig gode nyheder ud fra Rams’ headquarters i Agoura Hills, Californien. Beskeden var, at man var nået til enighed med startende quarterback Jared Goff om en kontraktforlængelse på fire år! Goff er altså nu under kontrakt med L.A. Rams de næste seks sæsoner til og med 2024.

Set udefra tyder alt på, at det har været en rigtig god proces. Al forhandling er blevet holdt internt; de sparsomme meldinger til pressen har altid været positive, og intentionen har hele tiden været klar: Rams agtede at signe Jared Goff long-term. Goff har derfor kunne forholde sig i ro, da han aldrig har haft grund til at betvivle, at der nok skulle findes en fornuftig aftale på et tidspunkt. Dermed opstod der heller aldrig nogle distraktioner.

Goff havde inden forlængelsen stadig to år tilbage af sin rookie-kontrakt. Ved at lave en aftale allerede nu har man altså valgt at være proaktive, ligesom Eagles gjorde med QB Carson Wentz i Philadelphia. I det lys er der heller ikke noget at komme efter ift. kontraktens værdi. Der er ifølge Adam Schefter fra ESPN tale om en fireårig forlængelse til en værdi af $134 mio. Dvs. omkring $33,5 mio. årligt med $110 mio. garanteret. Det er rigtig mange penge – det garanterede beløb er således en NFL-rekord – men sammenligner man med de andre franchise quarterbacks i ligaen, kan det ikke være anderledes. Seahawks’ QB Russell Wilson topper løn-listen med $35 mio. årligt; Steelers’ QB Ben Roethlisberger tjener $34 mio.; og Packers’ QB Aaron Rodgers hiver det samme ind som Goff. Herefter kommer Wentz med $32 mio. (kilde). Ved at slå til allerede nu er man eksempelvis også kommet en ny CBA i forkøbet, ligesom man får betalt Goff inden Cowboys skal skrive ny kontrakt med QB Dak Prescott, og inden Chiefs’ QB Patrick Mahomes skal betales. Sidstnævnte kommer nok til at resette markedet.

Kigger man på Jared Goffs produktion, kan det også sagtens forsvares at bruge top-dollar på den unge quarterback. Siden head coach Sean McVay kom til, har Goff spillet som den franchise quarterback, man håbede han kunne blive, da man draftede ham som nr. 1 overall i 2016-draften. Han er bare blevet bedre og bedre; kan kaste hvert et kast i bogen; har udviklet sig kontinuerligt – og så ledte han jo Rams helt til Super Bowl LIII i sidste sæson. Man har samtidig en klar fornemmelse af, at loftet ikke er nået endnu.

(Image: QB Jared Goffs stats for karrieren – credit: nfl.com)

Med Goffs forlængelse er man nu ved at have sikret sig en rigtig god base i Los Angeles i mange år fremadrettet. Også DT Aaron Donald, HB Todd Gurley, WR Brandin Cooks, RT Rob Havenstein, P Johnny Hekker (blandt andre) er eksempelvis blevet belønnet med lange kontrakter for nyligt.

Primær kilde: downtownrams.com

(Image: QB Jared Goff (16) – credit: Harry How / Getty Images)

Comments are closed.