Preview Week 2: Rams vs. Saints

Preview Week 2: Rams vs. Saints

Los Angeles Rams (1-0) vs. New Orleans Saints (1-0) d. 15.09.19, kl. 22:25


Så er vi allerede kommet til anden spilleuge i årets NFL-sæson, og vi er nået til en af de kampe, som hele football-verdenen var ekstra begejstret over, da kampprogrammet blev annonceret. Et rematch af den fantastiske NFC-finalekamp fra januar, hvor Los Angeles Rams med nød og næppe tog konferencetitlen i overtid mod New Orleans Saints på udebane i Mercedes-Benz Superdome. Revanchekampen søndag aften spilles dog hjemme i The Coliseum, L.A. Der er lagt op til et rigtig spændende opgør mellem to rivaliserende hold med ganske stort kendskab til hinanden. To hold som jo tidligere har spillet i samme division, og som de sidste år har mødt hinanden ganske ofte.

I sæsonen 2018 mødte de to mandskaber faktisk hinanden hele tre gange; i preseason, i grundspillet og altså i NFC-finalen. Da det gjaldt, vandt de én kamp hver. Her trak Rams sig som bekendt sejrrigt ud af den sidste og vigtigste. Dog ikke uden at et kontroversielt dommerkald – eller mangel på samme – gjorde hele Louisiana-området eddersure og kede af det i månederne der fulgte. Jeg er skam helt enig i, at dommerne missede et tydeligt DPI-kald på Rams’ CB Nickell Robey-Coleman hen mod slutningen af kampen. Men at hævde at dét enkelte spil alene var afgørende for resultatet af hele kampen, er i bedste fald spekulativt. Det var jo ikke kampens sidste spil, og dommerne missede tidligere også flere andre vigtige kald, der kunne have gået Rams’ vej. Saints er givetvis ikke enige i den analyse og er med sikkerhed overordentlig motiverede for at få revanche og hævn søndag aften. Nogle tusind pinligt sure Saints fans kan dog ikke overskygge, at Rams uden megen tvivl var det bedste hold på dagen, og at de med et godt orkestreret comeback – samt hjælp fra virkelig dårlig coaching og spilkald fra Saints’ side sidst i kampen og i overtiden – bestemt havde fortjent sejren. I hvert fald når man har mine blå-gule briller på.

CB Nickell Robey-Coleman (23) kommer for tidligt på tacklingen (image credit: Gerald Herbert / Associated Press)

Ingen af holdene i NFC West tabte i årets første spilleuge (Cardinals spillede dog uafgjort mod Lions). Los Angeles Rams var rustne – men vandt stadig over Panthers på udebane og scorede endda hele 30 points. For at vinde over Saints søndag aften, skal Rams dog spille bedre i alle faser, lave færre fejl og udnytte mulighederne bedre og mere konsekvent, når de opstår.

New Orleans Saints så derimod rigtig gode ud i deres sæsondebut, hvor de med et 58 yard field goal i kampens døende sekunder vandt et yderst seværdigt opgør mod Houston Texans. Det var en tæt affære, men Saints endte med hele seks sacks og masser af offense. Panthers og Buccaneers tog hul på uge to i torsdags med en sejr til Bucs. 

Ugens opgør:

New Orleans’ quarterback Drew Brees er en garvet veteran, som meget sjældent laver fejl. 40 årige Brees er lige gået igang med sin 19. sæson, og som indehaver af flere prominente NFL-rekorder er Brees en sten-sikker fremtidig first ballot Hall of Famer. Saints er altid en stor udfordring på offensiven med Drew Brees som quarterback.

Saints’ QB Drew Brees (9) (image credit: Wally Skalij / Los Angeles Times)

Kasteangrebet suppleres godt af et dynamisk løbeangreb bestående først og fremmest af den super dygtige runningback Alvin Kamara. Man sagde farvel til holdets anden runningback Mark Ingram (Ravens) i offseason, men Saints’ imponerende one-two punch har man forsøgt at bibeholde ved at hente den tidligere Viking HB Latavius Murray til.

Saints’ QB Taysom Hill (7) (image credit: Allen J. Schaben / Los Angeles Times)

De to klart mest benyttede våben i kastespillet er netop Kamara samt den ultra-produktive WR Michael Thomas. Man ved altså for det meste, hvad man kan forvente sig af Saints. De er rimelig forudsigelige, men det de gør, gør de bare ekstremt effektivt. En enkelt “X-Factor spiller” har Saints dog i den alsidige Taysom Hill. Han er tredjemand på QB-positionen, men stiller op overalt – oftest når Saints er i Red Zone. Han kan virkelig forvirre et forsvar og havde da også et receiving touchdown i årets første kamp.

Drew Brees restrukturerede sin kontrakt i offseason, så holdet havde råd til at resigne en del af sine egne free agents og hente forstærkning udefra. Ud over Latavius Murray har man således også hentet TE Jared Cook til holdet. Han har jo tidligere spillet hos det daværende St. Louis Rams fra 2013-2015. Senest har vi set ham med blandet succes hos Green Bay Packers (’16) og hos Oakland Raiders (’17-’18), med hvem han kom i sin første Pro Bowl i 2018. Derudover har man bl.a. hentet backup C Nick Easton (Vikings) til angrebet samt DT Malcom Brown (Patriots) og DE Mario Edwards Jr. (Giants) til defensiven.

Saints havde ikke mange valg i draften. Men med Erik McCoy som ny startende center valgt i anden runde, og en bidragsydende safety Chauncey Gardner-Johnson i fjerde, blev det alligevel en godkendt draft for Saints, selvom den var tynd.

Man kan således i New Orleans stadig stille med en rigtig god roster uden nogle nævneværdige huller. Også på forsvaret. Saints var i 2018 et hold, som lige til det sidste var en enddog meget seriøs bejler til Super Bowl – det forventer jeg ikke vil være anderledes i år. Måske er dette også det sidste skud i bøtten for HC Sean Payton og Co. med Brees ved roret. Det kan meget vel være quarterbackens sidste sæson i New Orleans. I bedste fald næstsidste.

Som skrevet indledningsvis var L.A. Rams noget rustne i årets første opgør. Edge-rusher Dante Fowler, ILB Cory Littleton og OLB Clay Matthews viste dog rigtig gode takter på forsvaret. Det må gerne fortsætte i aften. For selvom Brees ikke laver mange fejl, kan han godt presses til at tage et dybt sack eller kaste en interception i ny og næ. Det så vi også sidste år. Den nye FS Eric Weddle så også rigtig god ud, indtil han kom til skade og måtte udgå. Rookie safety Taylor Rapp var aktiv og viste gode takter.

FS Eric Weddle (32) efter kollision i åbningskampen (image credit: Wally Skalij / Los Angeles Times)

På angrebet var WR Cooper Kupp tilbage efter sin knæskade. Han havde syv receptions for 46 yards og lignede heldigvis sig selv. QB Jared Goff havde derimod ikke den bedste dag på kontoret. Han var tøvende og upræcis til tider og så usikker ud, når presset kom ind til ham. Den nye offensive linje havde det i perioder svært, men alt i alt var det en godkendt præstation fra de to nye startere LG Joseph Noteboom og C Brian Allen. Især som runblockere var de succesfulde. Den måske vigtigste nøgle til succes i kampen mod Saints bliver da også først og fremmest at få etableret et dominerende løbeangreb og dermed vinde time of possession. HB Todd Gurley delte i første spilleuge i lidt højere grad end tidligere sine touches med backup Malcolm Brown. Gurley og Brown supplerer hinanden rigtig godt, og med to dygtige runningbacks holdes de begge friske kampen igennem. Det var også afgørende i sidste uge, hvor Rams’ løbespil tydeligvis udmattede Carolina Panthers’ forsvar, som kampen skred frem. En frisk Todd Gurley gjorde således stor skade i fjerde quarter, hvor han endelig fik lidt succes på jorden. Gurley endte med at få en fin dag statistisk med 97 rushing yards på 14 løb (6,9 i gennemsnit) og en enkelt reception for fire yards. Brown var rigtig god i backup-rollen kampen igennem og endte dagen med 11car/53yds og to touchdowns. Saints var sårbare mod løbet i første spilleuge, så det bliver forhåbentlig muligt at få runningbacks’ne i gang. Det har i hvert fald tidligere vist sig at være afgørende for Rams’ offensive succes i det hele taget.

HB Todd Gurley (30) (image credit: Brian Blanco / AP Photo)

Skader, opstilling og transaktioner:

FS Eric Weddle er i ugens løb blevet syet med syv sting i hovedet og har været en tur gennem hjernerystelsesprotokollen efter sin kollision med Panthers’ HB Christian McCaffrey. Han meldes dog klar til kampen mod Saints, omend han nok må spille med en anden type hjelm. Også DL Michael Brockers (skulder) og OLB Clay Matthews (ryg) er helt klar efter at være blevet skånet lidt i løbet af ugen.

For Saints er den stærke DT Sheldon Rankins ude med en akilles-skade. Mario Edwards erstatter ham sandsynligvis på den defensive linje.

Begge mandskaber går altså ind til kampen tæt på fuld styrke.

Konklusion:

Vi kan nok forvente et brag af en football-kamp søndag aften, når to af ligaens mest potente angreb gennem 2018-sæsonen, Rams og Saints, tørner ud mod hinanden i Los Angeles, Californien.

Kan Rams få angrebet til at klikke og genskabe noget af magien fra NFC-finalen? Let bliver det i hvert fald ikke! Jeg forudser en rigtig svær kamp for Rams, som jo så lidt rustne ud i første spilleuge. Saints så derimod brandvarme ud og må være sultne efter revanche.

Det bliver SÅ spændende!!

GO RAMS!

(Featured image: team sack – credit: Jordon Kelly / Icon Sportswire via Getty Images)

Comments are closed.