Update fra OTAs

Update fra OTAs

WR Tavon Austin (Image credit: Ric Tapia)

Los Angeles Rams startede deres Organized Team Activities som det sidste hold i NFL i tirsdags.

Det er holdets første rigtige træningssamling for hele mandskabet i Oxnard, Californien, og derfor er der nu endelig lidt rigtige football-relaterede Rams-nyheder at rapportere!

Jeg har samlet nogle af de vigtigste overskrifter i denne lille update herunder:

OTAs er som udgangspunkt ‘frivillige’ træningspas. Dvs. der kan ikke udskrives bøder, indføres sanktioner og disciplineres, hvis spillere ikke møder op. I dagens NFL er træningsmulighederne dog stærkt begrænsede, så det forventes i høj grad af NFL-holdenes coaching staffs, at alle er deltagende.

For Los Angeles Rams er der som sædvanlig en god deltagelses-procent. Dog er der fire spillere der ikke er mødt op endnu. Det drejer sig om blandt andre RB Tre Mason og SS T.J. McDonald. De er begge undskyldt fra træningen “af personlige årsager” – sandsynligvis fordi de er i færd med at håndtere deres respektive offseason DUI-sager. De er begge givetvis ude hele OTAs.

Et anden no-show er QB Nick Foles, der ikke har tjekket ind siden Rams draftede QB Jared Goff. Foles er blevet pigesur, og er utilfreds over, at han lader til at være 4. valget på positionen. Han ønsker derfor en chance et andet sted. Head coach Jeff Fisher er helt okay med, at Foles bliver væk – de er “on the same page”, siger han, hvilket jo heller ikke er et godt tegn. Det betyder, at Fisher heller ikke ønsker en utilfreds Foles i quarterback-rummet, og at Foles har ret i, at der sandsynligvis ingen fremtid er for ham på holdet. Alligevel er det efter min mening ikke et godt signal for Foles at sende en evt. ny arbejdsgiver. At lave en “Sam Bradford”, og udstråle at han ikke vil kæmpe for sin rolle, gavner ham slet ikke – og med sit ekstremt ringe spil sidste år har han endda endnu mindre ‘leverage’ end Bradford havde i Eagles. (Endnu et tegn på at Foles ikke forventes tilbage på holdet, er, at Rams har holdt en try-out med UDFA QB Blake Frohnapfel fra Massachussetts.) Rams forsøger sandsynligvis at trade Foles, men indtil videre er markedet køligt for at sige det mildt. Ikke mindst på grund af Foles’ kontrakt på $9M. Foles er på nuværende tidspunkt i bedste fald backup-materiale i NFL, så en starter-løn skræmmer potentielle bejlere væk. Rams holder derfor nok fast i Foles noget tid endnu, og håber at en skade til en QB et sted i ligaen her i offseason/preseason, kan få et desperat hold til at slå til.

Den sidste spiller der ikke er mødt på arbejde, er den undraftede free-agent rookie OLB Cory Littleton. Han er dog helt lovligt undskyldt, da han endnu ikke er færdig med de sidste eksaminer fra sit universitet.

På træningsbanen foregår det hele uden udstyr, og med minimal kontakt. Derfor er det svært at konkludere ret meget så tidligt i processen. Dog er det fedt endelig at se noget video fra træningssessionerne, og lytte til de forskellige interviews med nye og gamle spillere, trænere osv. ovre på Rams’ officielle side. WR Bradley Marquez har fx et super catch i denne video fra den første dag.

Rookie QB Jared Goff imponerer sine holdkammerater med sin forberedelse, sin progression og indsats på og udenfor træningsbanen. Han har ikke fået meget tid med førsteholdet endnu, og har da også begået fejl hist og her (ikke alle er dog hans skyld). Det er dog helt forventeligt af en rookie, og Goff lærer af sine fejl, og udvikler sig dag for dag. Han er helt sikkert på rette vej, og sessionerne med førsteholdet kommer til at blive flere og flere, som vi nærmer os training camp og preseason. Case Keenum får mest tid med etterne, og da Keenum havde en fridag i går, fik sidste års tredjerundevalg Sean Mannion chancen, og klarede det rigtig fint.

Rams havde det dårligste offense i NFL sidste år, så noget skal der ske i denne sæson! Rams har hyret coach Mike Groh fra Bears som passing game coordinator, og sammen med Rob Boras, der overtog OC-positionen midt i sidste sæson, er det hans job at bygge på og optimere angrebet. Det ses eftersigende allerede. Rams vedbliver selvfølgelig med at være et run-first hold, med sidste års Offensive Rookie of the Year Todd Gurley som det store fokuspunkt. Det er fornuftigt med dét store talent og en rookie quarterback bag center. Tages dette aspekt væk fra Rams’ gameplan er det meningen, at holdet i højere grad vil sprede bolden ud ved at benytte shotgun formationen meget mere. Fisher nævner at WR Tavon Austin bliver hovedpersonen i angrebet, og Fisher forventer, at han fordobler sine 52 receptions fra sidste sæson! Den melding er “Tay Awesome” naturligvis yderst tilfreds med. Det bliver spændende at se, hvordan angrebet reelt kommer til at se ud, og om det hele blot er luftkasteller og smarte ord; vi har trods alt hørt noget lignende flere gange før…

HB Todd Gurley nyder sine første OTAs som uhindret deltager i alle aktiviteter. På samme tidspunkt sidste år måtte han jo kigge med fra sidelinjen, da han rehabiliterede fra sin college-knæskade. Jeg glæder mig til at se, hvad han kan opnå på banen i år, når han er 100%!

WR Brian Quick skrev en ét-årig forlængelse som RFA denne offseason. Med masser af nyt blod i wide receiver rummet i år i form af to spændende draftvalg og en flok af talentfulde UDFAs har han virkelig noget at bevise og noget at kæmpe for. Hans plads på holdet er langt fra sikret (han har underpræsteret indtil nu i sin karriere, og kom aldrig rigtig i gang sidste år efter sin meget alvorlige skulderskade året før). Nu er Quick dog helt rask, og har virkelig imponeret Fisher i disse første dage. Motivationen er helt i top, og sammen med LT Greg Robinson – som heller ikke har levet op til forventningerne – sidder han allerforrest på skolebænken. Det er godt at høre, at de begge arbejder hårdt for at forbedre sig.

WR Stedman Bailey, der jo blev skudt to gange i hovedet i sidste sæson, har endnu ikke fået lov af lægerne at træne med på banen. Han er dog til stede i Oxnard, træner individuelt, og fungerer som en hjælpende hånd som en ekstra WR-coach på banen. Der er stadig håb for Stedman, men intet er altså endnu afgjort.

Tre OTA sessioner ud af ni er dermed afholdt, og Rams fortsætter i næste uge med træninger d. 7., 8. og 10. juni. Forvent derfor endnu en update her på siden senest i næste weekend.

Over and out – og god weekend ude i sommer-landet!

GO RAMS!

Comments are closed.