Preview Week 5: Rams vs. Bills

Preview Week 5: Rams vs. Bills

Los Angeles Rams (3-1) vs. Buffalo Bills (2-2) d. 9. okt. 2016 kl. 22:25


(Photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Indledning:

Rams har vundet deres seneste tre kampe, de sidste to på udebane, og vender i denne uge hjem til The Coliseum, hvor de skal tage imod Buffalo Bills.

Med sejren over Cardinals fik Rams endnu en uge i spidsen af NFC West.

Stillingen i NFC West inden uge 5
Stillingen i NFC West efter fire spilleuger

Efter en ærgerlig sæsonstart kommer Buffalo Bills også til L.A. med god vind i ryggen. De har vundet deres seneste to kampe komfortabelt over henholdsvis Cardinals (33-18) og Patriots (16-0). De indtager dermed 2. pladsen i AFC East lige nu.

Stillingen i AFC East før uge 5
Stillingen i AFC East efter fire spilleuger

Selvom Rams altså har vundet tre i streg, er jeg nervøs for denne kamp! Læs hvorfor jeg er bekymret herunder:

Ugens opgør:

Bills tabte sæsonens første to kampe, men fyrede derpå deres ellers højt profilerede – og højt betalte – offensive koordinator Greg Roman. Anthony Lynn har taget over, har forenklet nogle af processerne i forberedelserne samt i reads og progressions på gameday. Det er siden gået rigtig godt for Buffalo med to sejre – inklusiv en dominerende kamp over Cardinals, hvor de løb bolden for hele 208 yards og forcerede 5 turnovers, samt et sjældent shutout over rivalerne fra New England i sidste uge. Bills er altså kommet fornuftigt fra start i år.

Jeff Fisher og Buddy Ryan i 1986 photo credit: AP Photo)
Jeff Fisher og Buddy Ryan for Eagles i 1986 (photo credit: AP Photo)

Rex Ryan er head coach for Bills på andet år. Han har op til denne sæson hentet sin bror Rob til som assistant head coach med forsvaret som primære ansvars-område. Bills er en relativt ukendt mod-stander for Rams, men Jeff Fisher kender jo personligt Ryan-tvillingerne rigtig godt, da Fisher både har spillet og trænet for deres far; den legendariske Buddy Ryan.

Selvom Rams og Bills skematisk er forskellige, er tilgang og filosofi meget ens. Det handler for begge træningsstaber først og fremmest om at spille fysisk hård football i alle faser, løbe bolden godt, dominere forsvarsmæssigt med et aggressivt, komplekst og vildledende blitz-scheme og godt linjespil. Forsvaret har været en afgørende faktor i deres to sejre de sidste par uger, hvor de har sacket quarterbacken 8 gange og forceret 6 turnovers. Endda uden den suspenderede DT’er Marcell Dareus som i denne uge er tilbage på holdet.

De to outside linebackers Lorenzo Alexander og Jerry Hughes står tilsammen for hele 8 sacks indtil videre i år, og ILB Zack Brown, som ellers blot var tiltænkt en backup-rolle i år, leder ligaen i tacklinger med hele 51 af slagsen (heraf 34 solotacklinger).

Offensivt bliver QB Tyrod Taylor (QBR 87.3, 63.8%, 773yds, 4TDs, 2INTs, 21att/140yds, 1TD) svær at håndtere for Rams’ forsvar. Han er en atletisk og yderst mobil quarterback i stil med Russell Wilson, som Rams for alt i verden skal forsøge at holde i lommen – ellers kan han løbe om hjørner med hele forsvaret, som han gjorde det mod Cardinals, hvor han fandt 76 yards og et TD på jorden.

Bills QB #5 Tyrod Taylor photo credit: David Richard / AP Photo)
Bills’ QB #5 Tyrod Taylor (photo credit: David Richard / AP Photo)

Efter en skadesplaget første sæson i Buffalo sidste år, ser den tidligere stjerne-runningback fra Eagles, LeSean McCoy (67att/297, 3TDs), nu ud til at have genfundet formen.

Bills spiller til Tyrod Taylor og LeSean McCoys styrker med en masse run-option krydret med noget wild-cat offense.

Bills er dog lidt udfordret på receiverpositionen, hvor deres store stjerne Sammy Watkins er placeret på Injured Reserve. Derfor er det Robert Woods (18rec/170yds) og Marquise Goodwin (4rec/130yds, 1TD), som sammen med TE Charles Clay (12rec/114yds) er Taylors primære våben.

Ud over ovenstående husker jeg også tydeligt, sidst Rams spillede mod et hold under ledelse af Rex Ryan. Det endte med et stort nederlag på hjemmebane i 2012 over Jets; en kamp daværende St. Louis Rams burde have vundet.

Rex og Rob Ryan photo credit: AP Photo)
Rex og Rob Ryan (photo credit: AP Photo)

Det kan blive endnu en svær uge for HB Todd Gurley (82att/216yds, 2TDs, 8rec/58yds) mod Bills’ stærke forsvar. Men vi så i sidste uge, at Rams begyndte at benytte ham mere i passing spillet med succes. Det var dog mest fordi third-down-back’en Benny Cunningham blev skadet, men Gurley viste, at han kan være et super effektivt våben i denne del af angrebet også. Hans pass blocking var også udmærket, så det vil undre mig meget, hvis ikke man begyndte at bruge ham mere på tredje down, og derved maksimere hans muligheder.

Bliver Rams ved med at have svært ved at flytte bolden på jorden, er det essentielt at QB Case Keenum (QBR 77.3, 55.4%, 825yds, 4TDs, 3INTs) kan blive ved med at udnytte det i passing spillet, hvor vi har været vidne til en forbedring her de sidste par uger. Det er ikke fejlfrit, og Keenums begrænsede armstyrke er ind-i-mellem tydelig. Han skal også tage nogle bedre beslutninger, og kemien med WR Tavon Austin er nærmest ikke eksisterende. Austin har blot hevet 16 receptions ind for 156 yards på 36 targets… Til gengæld er det dejligt at se, at WR Brian Quick (8rec/153yds, 3TDs) er trådt frem på scenen de sidste par uger. Keenum viser dog leder-evne og toughness, og havde fx et par imponerende stærke aktioner i sidste uge, der dog blev kaldt tilbage efter et par flag på LT Greg Robinson.

QB #17 Case Keenum photo credit: Ric Tapia / www.therams.com)
QB #17 Case Keenum (photo credit: Ric Tapia / www.therams.com)

NFLs måske bedste spiller, DT Aaron Donald, vandt denne uge fuldt fortjent titlen som NFC Defensive Player of the Week. Donald og resten af forsvaret skal fortsætte den gode stil, vi har set indtil nu. Det bliver dog ikke let, da den defensive linje er ramt af en del småskader, der kan holde op til flere startere ude af kampen i aften. Mere om det senere. Donald spillede på alle positioner på linjen mod Cardinals – med succes. Han bliver en afgørende faktor for Rams’ chancer for en sejr i aftenens kamp.

DT #99 Aaron Donald DPOTW image credit: www.facebook.com/Rams)
DT #99 Aaron Donald DPOTW (image credit: www.facebook.com/Rams)

CB E.J. Gaines er endelig sine mange skader kvit, og så god ud mod Cardinals med 7 tacklinger (6 solo) og 2 deflections, heraf én i end zone. Rams’ secondary er væsentlig forbedret med Gaines tilbage i line-up’en.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her.

Rams skadesrapport uge 5 image credit: www.therams.com)
Rams’ skadesrapport uge 5 (image credit: www.therams.com)

Rams’ D-Line har domineret her i sæsonenes tre seneste kampe, men de har også spillet rigtig mange downs, og det kan altså nu begynde at kunne ses på skadesrapporten, hvor hele 3 startere på linjen er questionable op til kampen mod Buffalo Bills. LE William Hayes’ ankelskade, som holdt ham ude i sidste uge, driller stadig, og han har ikke trænet med i denne uge. Det har Robert Quinn på den anden side af linjen heller ikke, da han fik en såkaldt “stinger” i sidste uges kamp. DT Michael Brockers fik en hofteskade, trænede begrænset i onsdags, men har siden siddet ude. Selvom bredden på den defensive linje jo er stor, må det alt andet lige kunne mærkes, hvis spillere som Quinn, Brockers og Hayes må sidde ude, eller ikke er på fuld styrke. Med færre spillere bliver rotationen, der normalt er med til at holde linjemændende friske kampen igennem, naturligvis mere sparsom.

Backups Ethan Westbrooks, Eugene Sims, Matt Longacre, Dominique Easley og Cam Thomas kommer til at se mere spilletid, men for at sikre at Rams har aktive spillere nok på linjen til gameday søndag, har man også forfremmet UDFA Morgan Fox fra practice squad.

Det kostede CB Coty Sensabaugh hans plads på holdet. Efter at have skrevet en tre-årig kontrakt som free agent i offseason er han altså allerede nu blevet fritstillet, og er seneste skud på stammen af tvivlsomme free agent tilføjelser for GM Les Snead. Læs mere her.

WR Kenny Britt døjer stadig lidt med sin lårskade, er questionable, men trænede fuldt med i fredags, og burde blive klar til kamp i aften.

HB Benny Cunningham og S Cody Davis var begrænsede deltagere under træningen i fredags, og er ligeledes questionable.

Bills skadesrapport uge 5 image credit: www.buffalobills.com)
Bills’ skadesrapport uge 5 (image credit: www.buffalobills.com)

For Bills er Sammy Watkins som sagt blevet placeret på IR med håbet om, at han kan komme tilbage senere på året. Der er rookie LB Reggie Ragland også placeret. Han blev valgt i anden runde af årets draft, og var tiltænkt en starterrolle på forsvaret i år. Zack Brown har dog vist sig at være en behagelig overraskelse i hans sted for Bills.

Den stærke DT Marcell Dareus er tilbage fra sin suspension, men var limited under fredagens træning med mindre fiber-skade i låret. Han er questionable til kampen i aften.

Det er også starterne TE Charles Clay (knæ), FB Jerome Felton (ryg), LT Cordy Glenn (ankel) og CB Stephon Gilmore (ankel), som alle er vigtige brikker for Bills.

HB LeSean McCoy er ligeledes questionable med en skade i hånden, som han pådrog sig under træningen. Han har dog udtalt, at det er en mindre skade, og at han med sikkerhed spiller kampen mod Rams.

Konklusion:

The Coliseum viste sig fra sin bedste side i den første hjemmekamp mod Seahawks i uge 2. Der var fyldt godt op på tribunerne, og larmen gjorde det svært for Seahawks at operere deres offense. Den hjemmebanefordel har Rams brug for igen i aften, hvor Buffalo Bills kommer til byen.

Det bliver en varm eftermiddag i L.A., og Rams står overfor en uvant modstander, der har medvind efter to stærke sejre i streg. Rams er desuden småskadede på deres defensive linje, så dette bliver ingen let kamp!

CB #22 Trumaine Johnson photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)
CB #22 Trumaine Johnson (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Nøglerne til kampen er at få gang i angrebet mod Bills’ vildledende forsvar, samt at lukke ned for QB Tyrod Taylors evner på jorden, og derved tvinge ham til at kaste bolden hurtigt fra lommen.

GO RAMS!

3 thoughts on “Preview Week 5: Rams vs. Bills

 1. Dejligt oplæg, hvor jeg også er noget usikker på, hvad det bliver for en kamp. Jeg håber Bills er mentalt trætte efter kampen mod Pats og ikke kommer med samme attitude efter en lang tur til LA.

  “Per @pfref, the Buffalo Bills have only traveled to the west coast three times in the last decade. Lost all three. 9-26 overall since 1970.”

  Netop den lange tur kan blive afgørende. Ovenstående er ikke skide imponerende.

  Men en meget svær kamp at spå om, da det kommer an på, hvilke hold der tropper op.

  Rams skal holde sig til de sædvanlige: Konvertere 3.downs, undgå dumme straffe og undgå turnovers.

 2. Jesus Christ.

  Fisherball, når det er absolut værst. En kamp der bestemt kunne vindes ligner nu en lussing. Hold kæft, hvor er det skuffende og dårligt.

  Ud med Keenum.

Comments are closed.

Comments are closed.