Jeff Fisher fyret!

Jeff Fisher fyret!

(Photo credit: Mark J. Terrill / AP)


Ejeren af Los Angeles Rams, Stan Kroenke, har her til aften dansk tid fyret head coach Jeff Fisher efter det pinlige nederlag på 42-14 til Falcons i går, blot få måneder efter at Fisher underskrev en to-årig kontraktforlængelse.

Nederlaget satte endegyldigt punktum for Fishers tid hos Rams, der altså endte med endnu en tabt sæson. Fisher har aldrig formået at hæve holdet over middelmådigheden, og fandt aldrig løsninger på de velkendte problemer, der blev ved med at plage holdet kamp efter kamp, år efter år. Heriblandt problemer med disciplin, udførelse og fokus blandt spillerne, samt en manglende evne/vilje til at hente det nødvendige talent til holdets nøglepositioner.

Særligt på den offensive side af bolden har Rams i alle fem år under Fisher aldrig kunne stille et produkt på banen, der var konkurrencedygtigt i det moderne NFL. Fisher formåede ikke at anerkende vigtigheden af at ansætte rigtige offensive koordinatorer og trænere med den nødvendige erfaring og strategiske know how, men valgte igen og igen at forfremme uerfarne positions-assistenter indenfor egne rækker, når vigtige roller på trænerstaben skulle fordeles. Underligt nok den helt modsatte strategi end han i øvrigt benyttede på defense og special teams…

Fishers konservative status quo tilgang gav aldrig de forventede resultater i St. Louis, men med relokationen til en helt ny virkelighed i det pulserende Los Angeles, hvor status quo ikke er acceptabelt, og hvor forventningerne og kravet om sportslig succes og et højt underholdningsniveau er meget mere udtalt, blev holdets ineffektivitet og de sidste ugers store nederlag umulige at ignorere. Fansenes utilfredshed og massivt mediepres (samt de mange uheldige historier, og håndteringen heraf, de sidste uger om intern splittelse og Fishers egne evindelige undskyldninger og manglende evne til at tage ansvaret på sig og tilpasse sig) vred effektivt armen rundt på Kroenke, der ikke havde noget andet valg.

Det er derfor den helt rigtige beslutning. Jeg er på den ene side lettet, og ser frem mod forandring, men på den anden side er jeg ked af det. Ked af at det ikke lykkes for Fisher, som jeg ellers rigtig godt kan lide, og at man nu skal til at starte helt forfra. Coach “Bones” (special teams), som nu er blevet interim head coach, og Gregg Williams (defensiven) kommer jeg til at savne på holdet fremover, da det er usandsynligt at en ny head coach vil beholde folk fra den tidligere træningsstab.

Men Fisher var tydeligvis ikke løsningen i LA, og nu har holdet altså god tid til at finde deres næste head coach, der forhåbentlig kan vende skuden, inden Rams indvier deres nye store multikompleks af et monsterstadion i 2019.

Comments are closed.