Preview Week 14: Rams vs. Falcons

Preview Week 14: Rams vs. Falcons

Los Angeles Rams (4-8) vs. Atlanta Falcons (7-5) d. 11. dec. 2016 kl. 22:25


(Photo credit: Kevin C. Cox / Getty Images)

Indledning:

Los Angeles Rams er denne søndag endelig tilbage på hjemmebanen i LA igen, men skal her i 14. spilleuge møde det tredje virkelig eksplosive angreb i streg, når Atlanta Falcons kommer til byen.

Efter en ellers fornuftig start på sæsonen ser Rams nu ud til at være faldet helt fra hinanden. De har tabt syv af de sidste otte kampe, og endnu en tabt sæson er så godt som en realitet. Playoff-chancerne er nu under 1% (kilde), og resten af sæsonen kommer derfor til at handle om at skaffe QB Jared Goff værdifuld erfaring, at finde en måde at få angrebet som sådan forbedret og slutte sæsonen positivt af med nogle sejre til sidst.

Stillingen i NFC West efter 13 spilleuger

Atlanta Falcons kommer til byen efter et tæt nederlag til Kansas City Chiefs i sidste uge, men ligger lige nu fint i svinget til playoff og potentielt en divisionstitel i NFC South. Hvis det skal lade sig gøre er en sejr mod Rams dog meget vigtig for Falcons, da Buccaneers, med fire sejre i streg, også bejler til titlen.

Stillingen i NFC South efter 13 spilleuger

Jared Goffs hjemmebanedebut blev delvist spoleret af en sjælden californisk regnvejrsdag i nederlaget til Dolphins i uge 11. Det bliver heldigvis ikke tilfældet denne uge, så lad os håbe, at Goff i dag kan strikke en god kamp sammen på quarterbackpositionen i solen foran fansene i The Coliseum.

Ugens opgør:

I Kyle Shanahans andet år som Falcons’ offensive koordinator er QB Matt Ryan igang med en af sine bedste sæsoner rent statistisk (QBR 112.3, 68.6%, 3813yds, 27TDs, 7INTs). Ryan står i spidsen for det bedste scorende offense i ligaen lige nu med 32.2 points pr. kamp. I skarp kontrast finder vi i den anden ende af skalaen vores Rams, der ligger allersidst med blot 15 points pr. kamp… Fortsætter Ryan det fine spil, er han en seriøs kandidat til MVP-titlen i år.

Falcons’ QB #2 Matt Ryan (photo credit: Getty Images)

Rams’ secondary står altså overfor endnu en svær opgave. Den er ovenikøbet ret tyndt besat, så når der opstår skader i løbet af kampene, er det helt unge og uprøvede kræfter der bliver kastet for løverne. Det så vi også i sidste uge, hvor CB E.J. Gaines udgik med en skade. Det tvang Rams til at sætte den nyligt forfremmede UDFA rookie CB Michael Jordan på banen. Mod Brady og Co. så han til tider overmatchet ud.

Rams’ CB #35 Michael Jordan (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Resten af forsvaret skal også finde tilbage til det gode spil, vi så i sæsonens første halvdel. Det har generelt ikke set imponerende ud de sidste par uger, men skal Rams have en chance mod et godt Falcons angreb, der både kaster og løber bolden flot, skal forsvaret steppe op. Forsvar og special teams er jo Rams’ styrkesider, så det er ekstra vigtigt, at de også præsterer som forventet. Selv hvis angrebet forbedres, er det ikke lige nu en enhed med talent nok til, at man kan regne med at vinde mange kampe uden støtten fra et godt forsvar.

Falcons’ WR #11 Julio Jones (photo credit: Scott Cunningham / Getty Images)

WR Quintorris Lopez Jones (bedre kendt som “Julio” Jones) er selvfølgelig Falcons’ største trussel og bedste våben i kasteangrebet. Han er på nuværende tidspunkt NFLs receiving yards leader (72rec/1253yds, 5TDs), men har bøvlet hele ugen med en turf toe. Det er en skade, der godt kan holde ham ude af aftenens kamp. Han bliver en gametime decision. WR Mohamed Sanu (49rec/521, 3TDs) er allerede dømt ude, så spiller Jones heller ikke, må to unge herrer føre an på positionen: den tidligere Browns WR Taylor Gabriel (26rec/422yds, 4TDs), som har spillet godt på det seneste, samt andenårs-receiveren Justin Hardy (14rec/135yds, 2TDs).

Selvom Falcons ikke kan siges at have et elite-forsvar, hvilket modstandernes score sæsonen igennem tydeligt vidner om (27.6 points i gennemsnit = nr. 29 i NFL), har de omsider fået gang i et potent pass rush. OLB Vic Beasley, valgt som nr. otte i første runde af 2015-draften, har med 10.5 sacks og 5 forced fumbles for alvor slået sit navn fast her i sin anden sæson.

Falcons’ OLB #44 Vic Beasley (photo credit: Wesley Hitt / Getty Images)

Skal Rams for en gang skyld have noget succes angrebsmæssigt, er det naturligvis afgørende, at den offensive linje får dæmmet op for det pass rush og blokeret ordentligt for HB Todd Gurley i løbeangrebet. Derudover skal Rams’ receivere tage sig sammen. Hele 6 drops blev det til i sidste uge, heriblandt 3 der på tredje down potentielt kunne have holdt drives i live og flyttet stængerne. Ud over det sidste lange kast til WR Kenny Britt på kampens sidste drive ville Rams i sidste uge have haft sammenlagt under 100 yards i total offense..! Det er historisk dårligt og direkte pinligt at se på… Vi trænger til at få skiftet hele den offensive træningsstab ud, ansætte en rigtig NFL koordinator, og få installeret et ordentligt NFL angrebssystem med en meget mere aggressiv filosofi. Det vil også passe meget bedre til Jared Goffs skill set, efter min mening.

(Photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her

Det ser fornuftigt ud på skadesfronten frem mod søndagens kamp mod Atlanta Falcons.

Rams’ skadesrapport uge 14 (image credit: www.therams.com)

WR Tavon Austin (brystkasse) har trænet med hele ugen, efter at han missede sidste kamp, og DE Robert Quinn (hjernerystelse) ser også ud til at blive klar. Quinn trænede i hvert fald fuldt med i fredags.

QB Jared Goff har dog misset tid i forberedelserne op til denne uge, da han har været seneste offer for den virus, der har floreret hos Rams. Det er selvsagt ikke optimale betingelser, men det var heldigvis blot en enkelt hel dag på træningsbanen han missede.

Rams’ QB #16 Jared Goff (photo credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Som skrevet i foregående afsnit udgik E.J. Gaines fra kampen mod Patriots med endnu en lårskade (fiber). Rams er tyndt besat på cornerback-positionen, og mod Falcons’ eksplosive offense kan Rams dårligt undvære ham i aften. Han er questionable, men har ikke trænet hele ugen.

Third down runningback og kickreturner Benny Cunningham ser ud til at måtte sidde over med en nakkeskade.

OL Rodger Saffold (hånd) kommer til gengæld tilbage på linjen i denne uge. Ham har Rams også hårdt brug for. Han har været klart den bedste spiller på en meget skuffende o-line i år.

Falcons’ skadesrapport uge 14 (image credit: www.atlantafalcons.com)

Falcons kan som skrevet gå ind til kampen med problemer på wide receiver, hvor Mohamed Sanu (lyske) er ude, og Julio Jones efter sigende er meget questionable med en turf toe.

Derudover er den stærke DE Adrian Claiborn ude (knæ), og LT Jake Matthews (knæ) er questionable. Matthews trænede dog med i fredags.

Jeg tror på, at Julio Jones kommer på banen mod Rams (måske i værste fald mest som decoy), og jeg forventer, at Matthews når at blive helt klar.

Konklusion:

Endnu en svær kamp venter altså vores Rams i aften mod det stærke offensive mandskab hos Atlanta Falcons, der dog er lidt udfordrede på grund af en skade til deres bedste spiller, der kan holde ham ude af opgøret.

Rams’ angreb skal under alle omstændigheder vise væsentligt mere, end de har gjort i sæsonen indtil nu, hvis Rams skal komme ud af denne kamp med en sejr.

(Photo credit: Ric Tapia / www.therams.com)

Som Rams har spillet både på angrebet og forsvaret her på det seneste, har jeg dog svært ved at tro på andet end endnu et nederlag. Men som uhelbredelig masochistisk Rams fan krydser jeg selvfølgelig alle fingre og tæer for et lille mirakel, og vil naturligvis som altid sidde oppe og heppe på “mine” Rams hele natten.

GO RAMS!

Comments are closed.