Analyse af kampprogrammet 2017

Analyse af kampprogrammet 2017

Så er kampprogrammet for NFL-sæsonen 2017 udgivet! Herunder gennemgår jeg kort Los Angeles Rams’ program fra uge 1 til uge 17.

Uge 1 (10. sep. 22.05) – vs. INDIANAPOLIS COLTS:

Los Angeles Rams åbner ballet i år på hjemmebane mod Indianapolis Colts, der med en 8-8 record sluttede på en skuffende tredjeplads i AFC South sidste sæson. De seneste år har det ellers været mere reglen end undtagelsen, at Rams mødte en divisionsmodstander i sæsonens første kamp. I år bliver det dog Colts, hvilket umiddelbart godt kunne blive et spændende match-up. Det er selvfølgelig svært at sige ret meget om på nuværende tidspunkt. OTAs er endnu ikke for alvor skudt rigtigt i gang, og draften løber jo først af stablen i næste weekend, så de respektive rosters vi ser rundt omkring i ligaen, repræsenterer jo på nuværende tidspunkt slet ikke de trupper som kommer til at løbe ud af spillertunnelerne i uge 1. Colts vil dog som sædvanlig være under ledelse af den dygtige Andrew Luck på quarterbackpositionen, som allerede går ind i sin sjette NFL-sæson. Et angreb anført af Andrew Luck vil altid give udfordringer for ethvert forsvar. Til gengæld har Colts de seneste år ikke kunne mønstre noget særligt på deres defensive side af bolden. Med et Rams angreb under genopbygning, og en ung quarterback i Jared Goff, der stadig leder efter sin første NFL-sejr, er det dejligt med en modstander i første kamp der sandsynligvis heller ikke denne sæson kommer til at stille med et top-10 forsvar.

Uge 2 (17. sep. 22.25) – vs. WASHINGTON REDSKINS:

Allerede her i sæsonens anden spilleuge skal Rams’ nye head coach Sean McVay møde sine tidligere arbejdsgivere og mentorer fra Washington, da Redskins kommer en tur til The Coliseum til endnu en L.A. Rams hjemmekamp. Redskins sluttede på en tredjeplads i NFC East med en 8-7-1 record i 2016, og har mistet en del spillere her i free agency. Og da McVay jo har taget flere coaches med sig fra sin tid i Washington, og derved har et stort kendskab til deres schemes og tendenser, tror jeg chancerne er gode for en Rams sejr i uge 2. Det er i hvert fald med garanti en kamp, McVay har krydset af i sin kalender, som én af dem han allerhelst vil vinde i år. Det ses også tydeligt på hans reaktion i den fede video herunder.

Uge 3 (22. sep. 02.25) – @ SAN FRANCISCO 49ERS:

I sæsonens første udekamp skal Rams ikke rejse så langt. Turen går blot små 550 km nordpå til San Francisco, hvor ærkerivalerne venter torsdag nat, hvilket, heldigvis for os i Danmark, bliver sæsonens eneste primetime-kamp. Kampen mod Whiners bliver Rams’ første vigtige divisionsopgør og vil helt sikkert, ligesom Redskins-kampen, være en af de vigtigste i McVays egen kalender, da hans gode ven Kyle Shanahan jo er blevet ansat som ny head coach i San Francisco. Der vil komme til at være rigtig mange lighedspunkter i filosofi og tilgang hos de to mandskaber i årene der kommer, hvor begge førstegangs head coaches er ved at bygge noget nyt op og etablere en ny kultur. Der vil derfor også her være et enormt kendskab til hinanden – ikke mindst fordi Rams’ nye offensive koordinator, Matt LaFleur, de seneste to sæsoner har arbejdet under netop Kyle Shanahan hos Atlanta Falcons. For os Rams fans er disse opgør altid af afgørende betydning. Men i år burde der, hvis muligt, være skruet ekstra højt op for lysten til sejr. Whiners vandt blot to kampe i en elendig sæson sidste år. Men begge kampe kom jo netop mod vores Rams. Det gjorde ondt. Det var direkte pinligt. Derfor burde der ligeledes kunne spores en ekstra motivation hos de spillere der var en del af Rams-mandskabet sidste år.

Uge 4 (1. okt. 19.00) – @ DALLAS COWBOYS:

De første tre uger kan altså nok godt kategoriseres som en relativt “blød” opstart, hvor Rams har en mulighed for at komme godt fra start. Det vil i hvert fald lynhurtigt blive klart, om der overhovedet er noget at komme efter i 2017-sæsonen. Er Rams eksempelvis allerede 0-3 på dette tidlige tidspunkt, så går vi nok endnu en lang sæson i møde. For Rams’ kampprogram bliver sværere herfra. I uge 4 venter nemlig allerede Dallas Cowboys, som Rams jo også skal møde i preseason. Det kommer dog næppe til at have den helt store betydning, da man altid er meget “vanilla” i både spilkald, personel og formationer i den første spilleuge af preseason. Men det er alligevel lidt specielt, og det sker vist ikke særlig ofte. Rams fik jo den tvivlsomme fornøjelse at være de første til at stifte bekendtskab med Cowboys’ sidste års fjerderundevalg, QB Dak Prescott, inden han på imponerende vis gik hen og vandt 2016 Offensive Rookie of the Year. Han tog holdet til en 13-3 record på vej mod divisionstitlen og en plads i playoffs, hvor de dog tabte en tæt kamp mod Packers. Cowboys bliver et af blot fire playoffmandskaber fra sidste år, som Rams skal møde i 2017.

Uge 5 (8. okt. 22.05) – vs. SEATTLE SEAHAWKS:

Et andet playoffhold fra sidste sæson, som Rams skal møde i 2017, er divisionsrivalerne Seattle Seahawks, som de jo så til gengæld skal møde to gange. Her i uge 5 er det en hjemmekamp for Rams, som så også kommer til at blive den sidste i L.A. i over en måned. Seahawks er regerende NFC West mestre med en 10-5-1 record sidste år, og vil også i år blive en stor mundfuld for et Rams-hold under genopbygning. Defense plejer at være Seahawks’ største styrke, så det bliver spændende at se, om Rams’ nye offense har spillet sig varme og er begyndt at klikke på dette tidspunkt.

Uge 6 (15. okt. 22.05) – @ JACKSONVILLE JAGUARS:

Her starter så en periode for Rams med nogle meget lange rejser. Rams er med hele 52.500 km dét hold i NFL der igen i 2017 må rejse længst af alle (til sammenligning skal Pittsburgh Steelers eksempelvis blot rejse 12.746 km… kilde). Først går turen altså til Florida, hvor Jacksonville Jaguars fra AFC South venter. Lidt ligesom vores Rams havde Jaguars et skuffende år 2016. Blot tre sejre blev det til efter at være blevet spået meget bedre som et ungt og spændende up-and-coming mandskab. Det kostede Gus Bradley jobbet som head coach før sæsonens sidste to kampe. In-house kandidaten Doug Marrone får nu chancen som permanent head coach i år, efter at han trådte til sidst på sæsonen.

Uge 7 (22. okt. 19.00) – vs. ARIZONA CARDINALS:

Rams sparer herefter dog lidt på kilometerne ved at tage direkte fra Jacksonville til London, hvor den første kamp mod divisionsrivalerne fra Arizona skal stå. Twickenham danner her igen i år rammen for kampen. Cardinals skal forsøge at forbedre på en skuffende og skadesplaget sæson, hvor holdet sluttede som toer i NFC West med en 7-8-1 record. Jeg var på Twickenham sidste år, og det er en oplevelse der varmt kan anbefales.

Uge 8 – BYE WEEK.

Velfortjent bye week efter London-turen.

Uge 9 (5. nov. 19.00) – @ NEW YORK GIANTS:

Efter en lang rejse hjem fra London til L.A., og en garanteret tiltrængt bye week, skal Rams allerede op på hesten igen i uge 9, hvor endnu en lang rejse hele vejen tilbage til østkysten venter, når New York Giants tager imod på MetLife Stadium. Det er ovenikøbet en tidlig kamp, hvilket ikke er optimalt for et west-coast hold mht spillernes såkaldte bodyclocks. Giants tabte wild card kampen til Packers efter en ganske god 11-5 sæson sidste år, og vil også blive en stor udfordring i 2017.

Uge 10 (12. nov. 22.05) – vs. HOUSTON TEXANS:

Texans venter hjemme i L.A. i den efterfølgende uge. Her har den defensive koordinator Wade Phillips jo noget erfaring fra. Texans vandt overraskende AFC South sidste år over Titans, Colts og Jaguars på trods af store problemer på quarterback-positionen. De kan mønstre et stærkt defense – især hvis J.J. Watt er tilbage i topform – men offensiven mangler altså stadig noget. Vi må se hvad der tilføjes her i draften og efterfølgende i free agency, men med Rams’ traditionelt stærke forsvar, burde man have en chance på hjemmebane mod Texans.

Uge 11 (19. nov. 19.00) – @ MINNESOTA VIKINGS:

Hvem skal Rams’ nye 3-4 defense så forberede sig på op til denne kamp? Er det mon Sam Bradford eller Teddy Bridgewater der kommer til at starte under center, eller vil de begge være skadede på dette tidspunkt, så det ender med at blive Case Keenum? En myriade af skader ødelagde sidste sæson for vikingerne; deres 8-8 record rakte blot til en tredjeplads i NFC North. Det satser de på at kunne forbedre voldsomt i 2017. Rams’ nye center John Sullivan vender i øvrigt for en stund tilbage til Minnesota hvor han spillede fra 2008-2015.

Uge 12 (26. nov. 22.05) – vs. NEW ORLEANS SAINTS:

Rams’ nye D-Line coach Bill Johnson har et indgående kendskab til Saints, som han har arbejdet for siden 2009. Saints er altid offensivt farlige med Drew Brees som quarterback, men forsvaret har haltet længe, og holdet fra New Orleans har således ikke været relevante siden 2013. De seneste tre sæsoner er endt 7-9, og Brees går ind i sin 17. sæson. Han er efterhånden blevet 38 år, så uret tikker for Saints, der må være små-desperate efter at vinde nu. Vinduet er nemlig så småt ved at lukke sig for endnu en Super Bowl i Brees-æraen.

Uge 13 (3. dec. 22.25) – @ ARIZONA CARDINALS:

Årets anden kamp mod Cardinals. Denne gang ude i ørkenen. Her har Rams faktisk haft ganske god succes de sidste par år, selvom det jo ikke giver så meget mening, at drage for mange sammenligninger til det den tidligere coaching staff har formået at udrette.

Uge 14 (10. dec. 22.25) – vs. PHILADELPHIA EAGLES:

Eagles venter herefter hjemme i The Coliseum, i det der allerede er blevet døbt “The Wentz vs. Goff Bowl I”. Carson Wentz’s og Jared Goffs karrierer vil for evigt blive holdt op mod hinanden og sammenlignet, da de begge er førsterundevalg fra samme draft og jo blev valgt som henholdsvis nr. 1 og nr. 2 af hold der endda tradede op for at sikre sig deres næste franchise quarterbacks. Wentz har forspringet lige nu efter en godkendt rookie-kampagne i Philadelphia. Det skal nok blive en spændende kamp!

Uge 15 (17. dec. 22.05) – @ SEATTLE SEAHAWKS:

En af årets sværeste kampe er som regel den mod Seahawks på udebane. Seattle er bare et svært sted at spille!

Uge 16 (24. dec. 19.00) – @ TENNESSEE TITANS:

Juleaften skal Los Angeles Rams en tur til Tennessee. Titans tabte tie-breakeren til Texans om divisionstitlen i AFC South, men havde da deres første vindende sæson siden 2011. Et spændende mandskab som endda har to førsterundevalg i år – heriblandt selvfølgelig Rams’ 5. valg (for handlen der tillod Rams at hente QB Jared Goff som nr. 1 overall sidste år).

Uge 17 (31. dec. 22.25) – vs. SAN FRANCISCO 49ERS:

Nytårsaften spiller Rams så årets sidste divisionsopgør mod Whiners. Det bliver spændende at se, om Rams har noget at spille for på dette tidspunkt, eller om det også bliver sæsonens sidste Rams-fodbold vi får at se. Uanset hvad, er det vigtigt at tage to sejre over Whiners i år – med blik på sidste års fiasko.

OPSUMMERING:

Som I kan se, venter der altså alt i alt et rigtig spændende program for Rams med masser af gode udfordringer og spændende matchups og storylines undervejs. Et kampprogram med en relativt blød start på hjemmebane, og hvor fire af de første fem kampe spilles indenfor Californiens statsgrænser. Herefter følger et hårdt stræk med rigtig mange rejsekilometer i midten af programmet og så sluttes der af med blandet sværhedsgrad i programmets sidste tredjedel.

Det ser på papiret ikke helt så vanskeligt ud, som det har gjort de sidste 2-3 sæsoner, synes jeg, men det er meget svært at spå om noget som helst så tidligt i processen. Med en ny trænerstab og en ung head coach der er helt ny i jobbet, et nyt forsvars-scheme og de mange forandringer på rosteren, er det nok ikke fair at have alt for høje forventninger her i år 1 med McVay og Co. Men kommer Rams godt fra start, synes jeg ikke umiddelbart at 8-8 eller 9-7 er helt urealistisk.

GemGem

GemGem

Comments are closed.