Preview Week 11: Rams @ Vikings

Preview Week 11: Rams @ Vikings

Los Angeles Rams (7-2) @ Minnesota Vikings (7-2) d. 19.11.17, kl. 19.00


Ugens kamp kan blive et brag af et opgør mellem to hold på 7-2 med masser af succes på begge sider af bolden.

Los Angeles Rams tager i aften nordøstpå til Minneapolis, Minnesota, hvor Vikings venter i deres nybyggede U.S. Bank Stadium.

Det bliver starten på nogle udfordrende uger for Rams, hvor også Saints og Eagles venter i nærmeste fremtid, men hvis Rams vil være med til januar, hvor det for alvor er sjovt, så skal de også være i stand til at vinde nogle af disse kampe.

Rams har vundet deres seneste fire opgør og ligger godt til i playoff-ræset lige nu. De stadig er nummer ét i NFC West, hvor Seahawks ligner den eneste reelle udfordrer i år. Skader begynder dog at hobe sig op i Seattle – især i deres ellers potente secondary.

En myriade af skader ødelagde sidste sæson for vikingerne: Deres 8-8 record rakte blot til en tredjeplads i NFC North. Dén præstation ser de ud til at kunne forbedre væsentligt i 2017, på trods af at skader også i år har plaget holdet.

Da ex-Ram QB Sam Bradford igen-igen måtte udgå med knæproblemer i sæsonens indledende faser, og Vikings tilmed mistede deres startende runningback, Dalvin Cook, spåede jeg ikke Vikings mange chancer i denne sæson med Case Keenum under center. Men Vikings har stille og roligt vist sig at være et hold, man ikke skal undervurdere. De har således vundet deres seneste fem kampe og er, ligesom Rams, på 7-2 her inden ellevte spilleuge. QB Aaron Rodgers er tilmed blevet skadet hos rivalerne fra Green Bay, så playoffs er dermed absolut en realistisk mulighed for vikingerne i år.

Keenum kender vi jo fra hans sidste par år som backup og starter for Jeff Fishers Rams, indtil QB Jared Goff tog over i uge 10 i sidste sæson og gjorde Keenum overflødig. Keenum er en good-guy, men med et begrænset skill-set var han meget op-og-ned (mest ned) hos Rams. Han spillede dog også i et dårligt offensivt system, og har i Minnesota vist sig at være ganske brugbar. Med en quarterback-rating på 92.6, 64.9% completions, 1914yds, 11TDs og 5INTs har han bestemt spillet som en værdig starter i ligaen.

Vikings’ QB Case Keenum (7) (image credit: Rich Barnes / Associated Press)

Fjerdeårs-receiveren Adam Thielen (56rec/793yds, 2TDs) fortsætter de gode takter fra i fjord og har vist sig som både playmaker og et sikkert mål på tredje down med sine gode hænder og skarpe ruter. Sammen med WR Stefon Diggs (31rec/500yds, 5TDs) udgør Thielen bestemt en dynamisk duo i kastespillet – godt suppleret af TE Kyle Rudolph (37rec/308yds, 3TDs).

Rams’ high-powered offense kommer på sæsonens måske hårdeste prøve i aften. Vikings kan stille med et imponerende top-5 defense med masser af playmakers – ingen større end passrusher Everson Griffen, der med 10 sacks og 2 forced fumbles har domineret sine direkte modstandere i år. Hvordan Rams’ stærkt forbedrede O-Line håndterer ham og Minnesotas 2-gap pressure i larmen i U.S. Bank Stadium bliver nøglen til kampen i aften, tror jeg.

Vikings’ DE Everson Griffen (97) (image credit: Brad Rempel / USA TODAY Sports)

Rams’ nye velspillende center John Sullivan vender i øvrigt for en stund tilbage til Minnesota, for hvem han jo spillede fra 2008-2015.

C John Sullivan (65) (image credit: Ric Tapia / AP)

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges her.

Skadeslisten har i denne uge været længere, end vi har været vant til længe. Men heldigvis lysnede det sidst på ugen. HB Malcolm Brown er som ventet ude endnu, og så er TE Derek Carrier og CB Troy Hill questionable med fiberskader. ROLB Robert Quinn er blevet sin sygdom kvit og vender tilbage efter en enkelt uges fravær. Han har endnu ikke været så dominerende i sin nye linebacker-rolle, men som passrusher er han stadig en force, som modstanderen er nødt at planlægge mod.

Vikings må undvære startende RT Mike Remmers og startende SS Andrew Sendejo. Stjernespilleren DE Everson Griffen har døjet med en skade i foden og er questionable – men han udtrykker selv i et interview, at han nok skal spille i aften. DE Brian Robison led en rygskade under fredagens træning og er også questionable,

QB Teddy Bridgewater er aktiv efter sin voldsomme knæskade for snart halvandet år siden. Case Keenum får dog endnu en start under center, men får han det svært, eller bliver skadet, skulle Bridgewater være klar til at træde til. Det er godt for Vikings at få Bridgewater tilbage. Det giver pludselig nogle muligheder på positionen – også med tanke på et potentiel playoff-run.

Konklusion:

Aftenens kamp i Minnesota har potentialet til at kunne blive et tæt defensivt opgør. Det bliver garanteret en rigtig svær kamp og en stor udfordring for et ungt Rams-hold, der pludselig har en masse at spille for. Vikings’ stærke defense udgør en svær test for et Rams offense, der dog har været overraskende velspillende i år. Det bliver spændende at se, om Rams kan fortsætte de imponerende takter og spille lige op mod et andet NFC-mandskab med playoff-aspirationer.

GO RAMS!

(Featured image: QB Jared Goff (16) – credit: Los Angeles Rams)

GemGem

Comments are closed.