Preview Week 14: Rams vs. Eagles

Preview Week 14: Rams vs. Eagles

Los Angeles Rams (9-3) vs. Philadelphia Eagles (10-2) d. 10.12.17, kl. 22.25


Aftenens kamp mellem de to NFC-tophold, Los Angeles Rams og Philadelphia Eagles, kan meget vel vise sig at blive en preview på et kommende playoff-opgør.

Efter to sejre i træk over henholdsvis Saints og Cardinals fører Rams stadig snævert NFC West med én kamp over Seahawks.

Eagles tabte derimod i sidste uge til netop Seahawks, og fik dermed brudt deres win-streak på ni kampe. De er altså ikke uovervindelige, selvom de med ti sejre fører NFC East yderst komfortabelt.

De ti sejre kommer dog ikke på baggrund af verdens sværeste kampprogram, men Eagles har set imponerende ud i alle spillets faser i år.

Selvom kampen foregår i L.A. på Rams’ hjemmebane The Coliseum, må Eagles siges at være små favoritter.

Ugens opgør: 

Der er rigtig mange storylines i denne kamp. Med en lille purk på to måneder på armen, bliver det dog ikke muligt at gå i dybden med dem alle her. Derfor kommer nogle af dem herunder mere eller mindre i listeform.

“Goff vs. Wentz Bowl I” (image credit: USA TODAY SPORTS)

Først og fremmest bliver det jo en kamp, hvor vi får sidste års førstevalg, QB Jared Goff (QBR98.4, 62.2%, 3184yds, 20TDs, 6INTs) at se mod andetvalget QB Carson Wentz (QBR102.0, 60.7%, 3005yds, 29TDs, 6INTs). Begge har spillet virkelig godt her i deres sophomore sæson. Goff havde store problemer som rookie i et dårligt angrebssystem og med elendige coaches. Han har dog virkelig udviklet sig positivt i år. Wentz havde derimod en ganske godkendt rookie kampagne og har fortsat sin gode udvikling. De har spillet næsten lige godt her i 2017, men Wentz er stor og stærk i lommen og har en fordel over Goff, når der skal improviseres og skaffes yards med benene. Med hele 29 TDs er han fortjent i spil som NFL MVP.

WRs Alshon Jeffery (47rec/680yds, 7TDs) og Nelson Agholor (40rec/599yds, 7TDs) samt TE Zach Ertz (57rec/663yds, 7TDs) er modtagerne på de fleste af Wentz’ kast. Ertz er dog sandsynligvis ude med en hjernerystelse til aftenens opgør.

Begge mandskaber snitter på baggrund af det imponerende quarterbackspil 30.1 points pr. kamp og deler dermed førstepladsen i ligaen i dén kategori.

Begge quarterbacks får dog god hjælp af deres respektive offensive linjer samt et godt løbeangreb. Eagles er således nr. to i rushing offense med 143.3 yards pr. kamp. Med skader til Rams’ linebackers kan det blive afgørende for kampens resultat, hvordan evt. backups klarer sig mod løbet i aften, hvis ILB Alec Ogletree og/eller OLB Connor Barwin ikke bliver klar. Eagles har flere dygtige runningbacks, der har opnået succes i år. Efter syvende spilleuge tradede de sig til Dolphins’ HB Jay Ajayi, som siden har skaffet 229 yards og ét TD på 29 løb. Men store og stærke LeGarrette Blount (145att/684yds, 2TDs) og rookie Corey Clement (61att/266yds, 4TDs, 7rec/88, 2TDs) får stadig også deres muligheder i rotationen.

Også Eagles’ defense har spillet fantastisk i år og er lige nu tredjebedst i ligaen. 22 takeaways er det blevet til, og holdet har blot tilladt 292.3 yards pr. kamp. Var det ikke for Rams’ DT Aaron Donald, ville DT Fletcher Cox nok med rette anses som den bedste interior lineman i NFL. Han leder en defensiv front, der blot har tilladt 68.1 rushing yards pr. kamp – så HB Todd Gurley (223att/939yds, 8TDs, 48rec/563yds, 3TDs) og Rams’ løbeangreb som sådan står over for en stor udfordring i aften.

Kampen bliver derudover også et gensyn med DE Chris Long og S Rodney McLeod – to tidligere Rams profiler, som begge spiller godt for Eagles. Rams har til gengæld den tidligere Eagles spiller Connor Barwin i den startende lineup som OLB – hvis han altså bliver klar til kamp.

Eagles DE Chris Long (56) (image credit: AP Photo)

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ aktuelle skadessituation kan som sædvanlig følges ugen igennem lige her.

Tre startere er questionable for Rams til kampen mod formstærke Eagles. OLB Connor Barwin er stadig ikke ovre den fraktur i underarmen, som han led i kampen mod Saints. Den krævede en mindre operation. Barwin trænede dog begrænset med i fredags.

Rookie Samson Ebukam får endnu en kamp fra start, hvis Barwin må sidde ude en uge mere.

WR Robert Woods forventes ikke at spille i aften, på trods af at han også trænede begrænset med fredag. Han står dog til at blive klar til næste uges ekstremt vigtige divisionsopgør mod Seahawks.

Den defensive kaptajn, ILB Alec Ogletree, fik et vrid i sin albue i starten af sidste uges kamp mod Cardinals. Backup Bryce Hager spillede ganske fornuftigt på positionen, efter at Ogletree måtte udgå, men Ogletrees erfaring og atletiske formåen er svær at erstatte. Han er en vigtig brik på forsvaret.

Ogletree trænede også begrænset med i fredags, men holdet har alligevel set sig nødsaget til at foretage et par justeringer på rosteren, i tilfælde af at han må blive på sidelinjen.

Man har således hentet ILB Cameron Lynch tilbage til holdet. Lynch spillede for Rams i 2015-sæsonen som UDFA rookie (primært på special teams) men har brugt den sidste halvanden sæson hos Buccaneers.

LB Cameron Lynch (nu nr. 57) (image credit: www.therams.com)

CB Dominique Hatfield er til gengæld blevet fritstillet, men kan komme tilbage til holdet senere via practice squad.

Eagles har to spillere som questionable. Backup MLB Joe Walker døjer med en nakkeskade, og TE Zach Ertz har pådraget sig en hjernerystelse. Seneste meldinger går på, at Ertz sandsynligvis ikke kommer på banen. TE Trey Burton erstatter ham i så fald.

Konklusion:

Et regulært top-opgør mellem to af årets allerbedste NFC-mandskaber venter kl 22:25 i aften, når Rams tager imod Eagles hjemme på Los Angeles Memorial Coliseum. Det kan blive en rigtig god og spændende kamp – og måske den største test indtil videre for et Rams-hold, der pludselig har aspirationer om mere, efter i sidste uge at have sikret sig deres første vindende sæson siden 2004.

QB Jared Goff (16) (image credit: www.facebook.com/Rams)

GO RAMS!

(Featured image: QB Jared Goff (16) – credit: Sean M. Haffey / Getty Images)

GemGem

Comments are closed.