Ndamukong Suh vælger L.A.

Ndamukong Suh vælger L.A.

Den store defensive tackle Ndamukong Suh (6’4”, 305lbs) kommer til Rams på en ét-årig kontrakt til en værdi af $14M. Suh er dermed nyeste mand i hornene på, hvad der på papiret tegner til at blive en imponerende defensiv. I Wade Phillips’ 3-4-scheme kommer Suh formentlig til at fungere som nose tackle mellem Aaron Donald og Michael Brockers. Signingen af den tidligere Lions og Dolphins Pro Bowler understreger, at Rams er i win-now mode.

Efter en flot college karriere hos Nebraska Cornhuskers blev den bom-stærke Suh draftet som nummer to i 2010-draften af Detroit Lions og havde stor succes på banen lige fra starten. I sin rookie-sæson dominerede Suh med 10 sacks og blev valgt til sin første af indtil videre fem Pro Bowls.

Suh signede en monster seks-årig kontrakt med Dolphins i 2015 til en værdi af $114M ($60M garanterede) og har i Miami fortsat sit gode spil (dog med knap så mange sacks). Men Suh blev fritstillet fra sin dyre kontrakt i denne offseason.

Suh kommer til L.A. relativt billigt. Han havde ellers flere muligheder i free agency med hold som Titans, Seahawks, Saints og Jets, der alle var parate til at betale mere. Men den spændende trænerstab hos et up-and-coming mandskab som Rams’ med gode chancer for at vinde nu, samt muligheden for at spille sammen med Donald på linjen, fik ham overbevist om, at L.A. var det helt rigtige fit.

Suh kan vise sig som en enorm opgradering i midten af den defensive linje, hvor han som dygtig run-stopper kommer til at forstærke et område, hvor Rams havde det rigtig svært i sidste sæson. Han har vist sig som en yderst stabil og hårdfør spiller, som blot har misset to kampe i sine otte år som starter i ligaen. Suhs stats indtil videre: 420 total tackles, 51.5 sacks, 28 deflections, 1 safety, 1 interception (Bradford), 4 forced fumbles, 2 fumble recoveries og 1 TD.

Den unge head coach Sean McVay har i denne offseason vist, at han ikke er bange for at tilføje kontroversielle typer til rosteren. Suh har således en kedelig historik med sig som den spiller med flest bøder for sit til tider (over)aggressive spil og talrige svinestreger. Nu må vi se, om/hvordan McVay og den defensive koordinator Wade Phillips kan tøjle Suh og de andre store personligheder som er tilføjet rosteren, og om de kan få dem til at indordne sig under McVays “We Not Me” mantra.

(Featured image: DT Ndamukong Suh – credit: Jim Rassol, Sun Sentinel)

Comments are closed.