Preview Week 13: Rams @ Lions

Preview Week 13: Rams @ Lions

Los Angeles Rams (10-1) @ Detroit Lions (4-7) d. 02.12.18, kl. 19:00


Her efter bye week skal Los Angeles Rams ud på to længere rejser. Det første stop bliver i Detroit, hvor Lions venter på Ford Field i en af de for Rams sjældne tidlige søndagskampe. Så kan vi sørme komme i seng i ordentlig tid søndag aften! Yeay!

Lions spillede lige op mod formstærke Chicago Bears i store dele af deres Thanksgiving-kamp og har også vist gode takter i sejre over bl.a. Patriots, Packers og Panthers. Lions har dog været meget inkonsistente i år og har således blot vundet fire kampe indtil videre. De ligger dermed helt i bunden af den ganske kompetitive NFC North, som med fem kampe tilbage af den regulære sæson lidt overraskende stadig føres af Bears.

Rams er stor-favoritter, og det vil altså alt andet lige være lidt af en overraskelse, hvis Lions skulle gå hen og vinde denne kamp. Rams har haft rigeligt med tætte kampe i denne sæson, så det vil faktisk være rigtig godt for de flossede nerver, hvis vi for en gangs skyld kan få en sikker sejr fra start til slut. Alt kan dog ske i football any given sunday, så Rams skal bestemt ikke tage for let på Detroit.

Rams ligger stadig sikkert i toppen af NFC West, og med en sejr kan de allerede i denne uge sikre sig divisionstitlen for andet år i træk. Efter at Saints tabte til Cowboys i torsdags, besidder Rams nu også det første seed i NFC og kontrollerer dermed selv deres skæbne mhp. at kunne spille på hjemmebanen i Los Angeles gennem hele playoffs. Derfor er alle kampe stadig vigtige for Rams her i den afgørende fase af den regulære sæson.

Ugens opgør:

Lions’ head coach Matt Patricia (image credit: Getty Images)

Lions har skiftet head coach i den forgangne offseason efter endnu en 9-7 sæson under Jim Caldwell. Den nye mand i front er Matt Patricia – forhenværende defensiv koordinator for New England Patriots.

Det tidligere ganske succesfulde angreb med QB Matthew Stafford (QBR90.8, 67%, 2841yds, 17TD, 10INT) under center har Patricia ikke ændret så meget på til at starte med, og den offensive koordinator med det fabelagtige navn Jim Bob Cooter er blevet i Detroit i samme rolle. Man har dog forsøgt at fixe runningbackpositionen ved vælge HB Kerryon Johnson (118att/641yds, 3TD, 32rec/213yds, 1TD) i anden runde af årets draft, samt ved at hente HB LeGarrette Blount (97att/271yds, 5TD, 6rec/57yds) med fra Patriots til Detroit. Det har dog ikke set for godt ud på angrebet indtil videre i år. Godt nok er løbeangrebet blevet forbedret – og Stafford er bestemt stadig en dygtig og erfaren quarterback – men Staffords udvikling er i denne sæson dog stagneret noget, og Lions befinder sig den dårlige halvdel af ligaen i de fleste offensive katagorier. WR Marvin Jones (35rec/508yds, 5TD) er desuden for nyligt blevet placeret på injured reserve, og WR Golden Tate (44rec/517yds, 3TD) er før trade deadline blevet afhændet til Philadelphia Eagles. Det er derfor nu (den dog ganske dygtige) andenårsspiller, WR Kenny Golladay (52rec/804yds, 5TD), som er Staffords primære mål i kastespillet – og der er ikke meget at komme efter bag ham. Kerryon Johnson er tilmed skadet frem mod kampen på søndag, så nøglen for Rams på defense bliver derfor at dække tæt op for Golladay (Talib?), stoppe det tunge løb fra Blount og lægge maksimalt pres på Stafford.

Lions WR Kenny Golladay (19) (image credit: Gregory Shamus / Getty Images)

Da Patricia benytter et anderledes varieret forsvars-system, end man tidligere har brugt i Detroit, har det i offseason krævet en ganske stor udskiftning af spillere på den defensive side af bolden. For at passe ind i Patricias system, skal man være alsidig og kunne udfylde flere forskellige roller. Selvom Lions’ pass rush har været rigtig succesfuldt i år med hele 32 sacks (Rams har 29), har forsvaret som sådan dog været mere middelmådige i de fleste øvrige kategorier.

Rams’ QB Jared Goff (QBR113.5, 67.7%, 3547yds, 26TD, 6INT) og resten af angrebet har spillet fantastisk indtil videre i år, og det kulminerede i en intet mindre end utrolig kamp mod Chiefs sidste mandag. Goff skal blot passe lidt bedre på bolden mod Lions’ pass rush, og så vil det være dejligt at se HB Todd Gurley (210att/1043yds, 13TD, 43rec/441yds, 4TD) tilbage i topform efter at have været lidt småskadet i sidste kamp. Ellers skal Rams såmænd “bare” fortsætte den gode stil på offense – så skal de nok få endnu sejr til samlingen. WRs Brandin Cooks (59rec/964yds, 3TD) og Robert Woods (59rec/904yds, 4TD) kan i øvrigt begge komme op på over tusind yards i løbet af søndagen. Det er nye tider i Rams-land, når man potentielt allerede efter tretten spilleuger kan stille med to 1000-yard receivere!

WR Robert Woods (17) (image credit: www.therams.com)

Skader, opstilling og transaktioner:

CB Aqib Talib er blevet aktiveret fra injured reserve og vender altså allerede i denne uge tilbage på banen til kampen mod Lions. Talib har været ude siden uge tre med en ankelskade, som krævede operation. Han har været hårdt savnet og kan blive en vigtig brik i playoffs som en klar forstærkning af Rams’ secondary. Den har, i Talibs fravær, haft det rigtig svært i perioder. Med Talib tilbage kan CB Marcus Peters nu vende tilbage til den lidt mere frie rolle, som passer ham meget bedre, hvor han ikke skal have ansvaret for opdækningen af modstandernes bedste receiver.

CB Aqib Talib (21) (image credit: Kelvin Kuo / USA TODAY Sports)

Med skadens karaktér taget i betragtning er det ret hurtigt, at Talib er kommet tilbage. Vi får se, hvor meget spilletid Talib reelt får her i sin første kamp tilbage, men jeg håber, at man vil være forsigtig med ham, og at han ikke er kommet tilbage for tidligt, så han risikerer at skaden bryder op igen. For at gøre plads til Talib på den aktive roster har Rams sagt farvel til WR Nick Williams.

Ud over Talib, er Rams’ skadesliste igen nærmest helt tom. DL Ethan Westbrooks har dog været syg i starten af ugen, men er ikke i fare for at misse kampen.

HB Todd Gurley blev lidt banged up i kampen mod Chiefs inden bye week, og han blev derfor i kampen brugt mest som decoy. Gurley figurerer ikke på skadeslisten og skulle være 100% igen.

Så ser det værre ud for Detroit Lions, som må undvære deres startende rookie runningback Kerryon Johnson (knæ) for anden uge i træk.

Receiverpositionen for Lions er som skrevet ovenover ekstremt tynd, og mod Rams må de desuden undvære Brandon Powell (læg), mens Bruce Ellington (ryg) er questionable. De øvrige receivere på rosteren er no-names som T.J. Jones og Andy Jones, som sammenlagt i år blot har grebet ni bolde for 82 yards.

Konklusion:

Los Angeles Rams var rigtig gode efter bye week sidste år, hvor de tævede Giants hele 51-17. Det bliver spændende at se, om det kan blive en tendens under head coach Sean McVay. Rams er i hvert fald store favoritter, og med en sejr vil de ovenikøbet kunne sikre sig titlen som NFC West Champions allerede her efter tretten spilleuger! Holdet burde være friske, udhvilede og godt forberedt – og motivationen burde ikke fejle noget. Så mon dog ikke at de vinder ganske stort i Detroit?

GO RAMS!

(Featured image: QB Jared Goff (16) – credit: Harry How / Getty Images)

Comments are closed.