ILB Mark Barron og C John Sullivan released

ILB Mark Barron og C John Sullivan released

Tidligere på ugen kom det frem, at Rams har valgt ikke at benytte sig af en option i C John Sullivans kontrakt på en sæson mere. Rams sparer derved $5,25 mio. på cappen her i den kommende sæson. Penge som evt. kan bruges på at signe en eller flere af deres andre kommende free agents. Sullivan har været solid i sine to år i hornene, men alderen begynder at trykke, og hans spil blev mærkbart dårligere mod slutningen af den netop overståede sæson.

C John Sullivan (65) (image credit: Mark J. Rebilas / USA TODAY Sports)

Medmindre Rams leder efter hjælp på positionen udefra i free agency eller gennem draften, er det lige nu Brian Allen, fjerderundevalg fra 2018, som står til at få chancen som startende center. Allen viste gode takter i begrænset spilletid sidste sæson. Døren er dog ikke helt lukket for, at Sullivan kan vende tilbage på en billigere kontrakt senere hen i processen.

Fredag blev det så også officielt, at Rams har valgt at fritstille ILB Mark Barron (billedet øverst). Det sparer Rams $6,33 mio. ved. Barron blev draftet som safety af Buccaneers i første runde af 2012-draften og blev byttet til Rams i 2014, hvor han hovedsageligt har fungeret som linebacker.

Selvom jeg rigtig godt kan lide Barron, er dette dog en forventelig og fornuftig beslutning. Barron har gjort det ganske fint i hornene gennem de sidste fem sæsoner – men han er simpelthen blevet for dyr; han er for ofte skadet; for let at ud-blokere i løbeforsvaret som inside linebacker; og så blev han efterhånden blot brugt på første og anden down.

Fraværet af Barron kommer dog til at skabe et hul i det midterste forsvar, som Rams nu skal forsøge at fylde ud. ILB Micah Kiser fra sidste års draft spillede ikke mange snaps i den netop overståede sæson, men når han var på banen, gjorde han det fornuftigt. Måske man satser på ham og så henter dybde gennem draften? Ellers skal Rams ud og finde en starter i free agency, som begynder her d. 13. marts. Med cap-situationen in mente tror jeg dog ikke, at vi skal forvente, at Rams henter en dyr stjernespiller til på positionen – men mindre kan selvfølgelig også gøre det.

(Featured image: ILB Mark Barron (26) – credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

Comments are closed.