FS Eric Weddle signer to-årig aftale med Rams

FS Eric Weddle signer to-årig aftale med Rams

Los Angeles Rams tog fredag forskud på free agency ved at hente den seks-dobbelte Pro Bowl free safety, Eric Weddle, til holdet på to-årig aftale til en værdi af op mod $12,5 mio. ($10,5 mio. som ‘basisløn’ med $5,25 mio. garanterede).

Weddle, 34 år, blev fritstillet af Baltimore Ravens i tirsdags efter tre gode sæsoner. Veteranen, som blev draftet i anden runde af 2007-draften af San Diego Chargers, overvejede efter 12 sæsoner kortvarigt et karrierestop, men blev efter sigende kimet ned af interesserede hold. Ud af ti muligheder havde Weddle udset sig fem hold, han skulle på besøg hos. Han fik dog ikke lov til at forlade faciliteterne i Los Angeles uden en aftale. Torsdag var han ude at spise med head coach Sean McVay – og så var han solgt.

Det er en tilføjelse til rosteren, som giver meget mening. Rams får en virkelig solid veteran på positionen, som meget sjældent laver fejl. Dertil kommer, at Rams får ham til en overordentlig favorabel pris, sammenlignet med hvad FS Lamarcus Joyner kommer til at koste på markedet. Joyner er free agent efter at have spillet på franchise tagget i sidste sæson, men med denne signing er det nu sikkert, at Joyner er fortid hos Rams. Godt nok er Weddle ved at være oppe i årerne, og han har måske nok tabt lidt fart, men flere analytikere mener, at Rams med denne tilføjelse har forbedret positionen. Statistikkerne bakker de påstande op. Selvom Weddle ingen interceptions havde i 2018, var han en vigtig del af ligaens bedste forsvar mod kast, og Weddle blev da også på baggrund af sit fine spil valgt til Pro Bowl for sjette gang. Han endte sæsonen på en delt 14. plads i passer rating against (62,8), hvor Joyner endte på 25. pladsen (73,1).

Weddle er samtidig yderst stabil. Han har således spillet i 170 ud af 178 mulige kampe siden 2008. Han er desuden oprindeligt fra Californien og har da også stadig sin familie placeret i San Diego-området. Weddle får i L.A. en god mulighed for at jagte en Super Bowl ring her i karrierens efterår.

Jeg har altid været yderst begejstret for Weddle både på og uden for banen. Han er en energisk spiller med en fed personlighed, og så er han en ledertype i omklædningsrummet.

Med denne signing behøver Rams ikke at bruge et top-pick på en safety i den kommende draft. Man kan hente en i de senere runder, som så kan stå i lære bag Weddle de næste par år.

Dette move af McVay og general manager Les Snead er også rigtig smart på et andet parameter: ved at lade Joyner gå i free agency får Rams sandsynligvis et rimelig højt compensatory pick til næste års draft. Weddle tæller jo ikke med i hele dét regnskab, da han er blevet fritstillet af Ravens.

Den regulære free agency perioden starter d. 13. marts.

Velkommen i hornene!

GO RAMS!

Comments are closed.