With the 61st pick in the 2019 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

With the 61st pick in the 2019 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

S TAYLOR RAPP, WASHINGTON!


Los Angeles Rams tradede næsten en hel runde ned – først med Falcons og dernæst med Patriots og Chiefs – og valgte med det 29. pick i anden runde safety Taylor Rapp (6’0”, 208lbs), som altså bliver holdets første pick i dette års draft.

Rapp er en bundsolid safety. Han har kinesiske aner: hans mor er fra Kina og hans far fra Canada. Dette ophav – samt det faktum, at han er vokset op i Bellingham, Washington; et lille samfund uden de store traditioner og muligheder for at udvikle sig football-mæssigt – har resulteret i en ekstremt høj arbejdsmoral, da Rapp har måtte kæmpe ekstra hårdt for at blive opdaget og anerkendt som football-spiller. Taylor Rapp har ideel størrelse og er en hårdfør big-hitter med rigtig gode instinkter og ball skills (7 INTs i college). Han havde en flot og produktiv college karriere for Washington Huskies, hvor han blev bedre hvert år.

Taylor Rapp fungerer rigtig godt som box-safety omkring line-of-scrimmage. Han er en klog spiller og en ekstremt sikker tackler, og så kan han blitze og er altid at finde omkring bolden. Rapp faldt måske lidt i draften pga. en langsom 40-tid under sin Pro Day, men han spiller hurtigere end han bliver målt til, og selvom han måske ikke har så høj top-end speed, har han rigelig quickness til at husere underneden og i boxen. Rapp noterede da også den næsthurtigste short-shuttle-tid under årets NFL Scouting Combine. Nogle drafteksperter nævner, pga. hans langsomme 40-tid, at man nok ikke skal bede ham spille for meget som single-high safety. Men Rapp kan sagtens dække receivere og tight ends, og han fungerer fint som two-high safety – og i særdeleshed er han altså effektiv i run-support. Den tidligere NFL-scout og nuværende vært på NFL Network, Bucky Brooks, er da heller ikke bekymret for hans fart. Han så ham inden draften som et førsterundetalent (video). Rams’ head coach Sean McVay lægger da heller ingen betydning i den langsomme måling:

Rams mistede Lamarcus Joyner i free agency og erstattede ham med Eric Weddle – og på den anden side huserer den dygtige John Johnson III – så Taylor Rapp forventes ikke at skulle udfylde en starterrolle lige med det samme. Rapp kan lære bag Weddle, som jo er ved at være oppe i årene, og så forhåbentlig tage over som fuldtids-starter om et år eller to. I mellemtiden vil den alsidige Rapp fungere som dybde og på special teams – og sandsynligvis få spilletid i Mark Barrons tidligere rolle i nogle specifikke defensive formationer. Rapps spillestil ligner Weddles, og han lader til at være et helt perfekt fit til systemet.

Rapp giver altså rigtig god mening for Rams her sidst i anden runde, og han er en spiller, som jeg har store forhåbninger til.

Rapp highlights:

GO RAMS!

(Featured image credit: @RamsNFL / Twitter)

Comments are closed.