Undrafted Rookie Free Agents 2019

Undrafted Rookie Free Agents 2019

Umiddelbart efter draftens syv ordinære runder begynder den hektiske “8. runde”, hvor general managers og personnel-folk for de 32 hold kæmper med hinanden om at sikre sig rettighederne til de mange talenter, der ikke opnåede at få deres navn kaldt op fra podiet hen over weekenden.

Rams har også haft travlt og har jo de seneste år haft ret god succes med at finde flere brugbare spillere hver offseason i denne del af puslespillet.

Listen herunder er nu officiel. Rams har hentet 19 undrafted free agent rookies til holdet, signet OG Jeremiah Kolone igen (han var en del af practice squad i starten af sidste sæson) og fritstillet OT Darrell Williams Jr. Jeg skal nok opdatere listen her igen senere med en kort beskrivelse af hver at de nye spillere. Rosteren står lige nu på 86 spillere, men der vil givetvis komme et par UDFAs mere til. Rams plejer at afholde en rookie try-out ifm. deres rookie minicamp, hvorefter vi nok nærmer os de tilladte 90 mand.

[OPDATERET 12.05.19] Korte beskrivelser af hver spiller er nu klar. Der er naturligvis primært tale om andenhånds-information, som jeg har samlet sammen gennem min research på nettet. Jeg har ikke selv scouted disse spillere, og det er begrænset, hvor meget jeg indledningsvis kendte til disse undraftede prospects – ofte fra små skoler i de lavere college-rækker. Informationen er fundet på mange forskellige kilder: heriblandt Twitter, NFL.com, therams.com, theramswire.usatoday.com, de forskellige universiters egne websites – samt flere forskellige sider dedikeret til draften.

 • WR ALEX BACHMAN, Wake Forest (billedet)

Alex Bachman (6’0’’, 190lbs) er en receiver fra Wake Forest Demon Deacons i North Carolina – et af de mindre football programmer i ACC. Men Bachman er oprindeligt fra Thousand Oaks, Los Angeles, hvor Rams jo p.t. har deres træningsfaciliteter – altså en lokal gut. Bachman har haft moderat succes i sine fire college-år – hans bedste sæson var her i 2018 som senior (37rec/541yds, 6TD) – men i fraværet af Wake Forests mest produktive receiver, Greg Dortch, havde Bachman en fantastisk kamp i Birmingham Bowl mod Memphis Tigers, hvor han afsluttede sin college-karriere på fornem vis med 7 receptions for 171 yards. Bachman havde efterfølgende også en rigtig flot pro day, hvor han bl.a. løb sin 40-yard dash på respektable 4.40.

Som lokal fyr kan han måske blive den næste preseason fan-darling, som Nelson Spruce var det for et par år siden. Men som de øvrige undrafted rookie receivere vil Bachman få rigtig svært ved at tilkæmpe sig en roster-plads pga. en ganske nagelfast depth-chart på positionen. Rams vil nok gå ind til uge ét med fem-seks receivere på den endelige roster. Heraf er Brandin Cooks, Robert Woods, Cooper Kupp og Josh Reynolds helt sikre på en plads. Bachman er altså i hård konkurrence med Michael Thomas, KhaDarel Hodge, JoJo Natson, Austin Proehl – og de tre øvrige UDFAs; Nsimba Webster, Johnathan Lloyd og Justin Sumpter – om den/de sidste pladser. Bachman kommer derfor nok i bedste fald til at kæmpe om en plads på practice squad.

 • HB MATT COLBURN, Wake Forest

Fra Wake Forest kommer også runningback Matthew Colburn II (5’10’’, 200lbs), som er en kompakt og alsidig three-down back, som er yderst svær at tackle. Han fumbler meget sjældent, har en god fysik og har noget fart i stængerne. Han har udmærket overblik – kan løbe både indvendigt og udvendigt – og han har gode hænder som receiver. Men Colburn er ikke specielt dynamisk. Det vil i training camp og preseason naturligvis være tredjerundevalget Darrell Henderson, der vil få den store opmærksomhed, og Colburn får da også svært ved at tilkæmpe sig en rosterplads. Han vil være i direkte konkurrence med John Kelly (rookie sidste år) og veteranen Justin Davis om blot en enkelt åben plads. Et potentielt practice squad prospect.

 • OG CHANDLER BREWER, Middle Tennessee State

Guard Chandler Brewer (6’6’’, 320lbs) er en stuuur 21-årig knægt! Han er eksplosiv og bom-stærk og har styr på det fundamentale – men han er ikke særlig atletisk. Brewer bevæger sig langsomt og ineffektivt. Han bruger dog sine hænder godt og har været dominerende i “skyttegravene” på linjen i hovedparten af sin fire år lange college-karriere. I 2018 tillod Brewer blot to sacks på 450 pass attempt over 14 kampe.

Brewer fik i øvrigt diagnosticeret cancer i det ene knæ i 2018 (Non-Hodgkin’s Lymphoma). Han undergik dog hurtigt effektiv behandling og missede ikke et eneste træningspas og ingen kampe. Brewer kan spille både guard og tackle – hvilket O-line coach og run game coordinator Aaron Kromer lægger stor værdi i.

 • OC VITAS HRYNKIEWICZ, Youngstown State

Vitas Hrynkiewicz (6’4’’, 300lbs) er en atletisk center, som særligt har excelleret i løbe-blokeringsspillet hos Youngstown State Penguins – et af de mindre college-programmer. Her bidrog han i 2018 som senior med blokeringer for hele 179,3 rushing yards pr. kamp. I årene før var gennemsnittet sågar endnu højere. Hrynkiewicz er tough og eksplosiv, bruger sine hænder godt, men han har noget arbejde foran sig i styrkerummet.

Rams har en tradition for ikke at gå med særligt mange O-linemen på den endelige roster, så disse UDFA-linjemænd får altså svært ved at tilkæmpe sig en rosterplads. Sandsynligvis i bedste fald practice squad kandidater.

 • DE TYRELL THOMPSON, Tarleton State

Endnu et prospect fra et af de mindre universiteter – sportsligt i hvert fald. DE/DT Tyrell Thompson (6’4’’, 290lbs) var en ganske produktiv defensive lineman i college, der som senior registrerede 46 total tackles, 10 for loss og 4 sacks.

 • ILB TROY REEDER, Delaware

Troy Reeder (6’1’’, 235lbs) begyndte sin college-karriere hos Penn State men skiftede efter to år til Delaware, hvor han havde tre gode og produktive sæsoner som inside linebacker i Blue Hens’ 3-4 system. Reeder er aggressiv og intelligent, har en næse for bolden, og er en dygtig tackler og special team’er. Reeder arbejder hårdt på banen, træningsfaciliteterne og i vægtrummet og havde en rigtig god pro day forud for årets draft.

Også på inside linebacker har Rams dog mange muligheder, som umiddelbart står over Reeder på depth-charten. Bryce Hager er eksempelvis hentet tilbage og man draftede Dakota Allen sidst i syvende runde i 2019-draften. Man har også stadig Travin Howard på positionen (et syvende-runde valg i sidste års draft) samt de to sandsynlige startere på positionen; Cory Littleton og Micah Kiser. Veteranen Clay Matthews, som er blevet hentet til i free agency, kommer givetvis også til at stjæle snaps på positionen, da man vil line ham op forskellige steder på banen – både outside og inside. Det er altså op ad bakke for Reeder, der skal imponere på træningsbanen og i preseason, hvis han skal komme i spil til en rosterplads.

 • TE KEENAN BROWN, Texas State

Rams valgte ingen tight ends i årets draft, men de har til gengældt hentet tre undrafted free agents til efterfølgende. Den første er Keenan Brown (6’2’’, 250lbs), som startede college-karrieren hos Oklahoma State Cowboys. Op til 2018 skiftede han til Texas State, hvor han havde mere succes med 47 receptions for 556 yards og fem touchdowns i 11 kampe fra start. Brown er tidligere receiver; er hurtig og atletisk og dygtig med bolden i hænderne. Brown skal forbedre sig i blokeringsspillet. Brown valgte at melde sig til draften allerede som junior og blev inviteret til årets NFL Combine, hvor han viste sig ganske fint frem (link).

Udover Gerald Everett og Tyler Higbee er tight end positionen for Rams ret tyndt besat, så Brown vil bestemt have en mulighed for at konkurrere med Johnny Mundt og de øvrige UDFA-rookies om en plads på den endelige roster.

 • OG BRANDON HITNER, Villanova

Senior Brandon Hitner (6’6’’. 305lbs) er alsidig og har stor erfaring både som LT og LG hos Villanova. Hitner vil dog formentlig først og fremmest være i spil til guard- og center-positionerne hos Rams pga. sine relativt korte arme. Hitner beskrives som ultra-atletisk og havde en rigtig god pro day. Han var på NFL.com projekteret til at blive valgt i runde 6–7 i årets draft (link). Hitner har undergået en positiv udvikling og hans roster-fleksibilitet er en stor fordel. Han har været en leder hos Villanova, er intelligent, men skal arbejde på sin styrke i NFL. Hitner spillede blot syv kampe i 2018 pga. en knæskade (operation i menisken). Den er han dog kommet sig helt over, hvilket hans flotte pro day også vidner om.

 • WR NSIMBA WEBSTER, Eastern Washington

Nsimba Webster (5’10’’, 180lbs) har været en produktiv receiver for Eastern Washington de sidste to sæsoner. Som senior i 2018 greb han i 15 kampe 84 bolde for 1379 yards og 11 touchdowns. Webster har også erfaring som kick-returner.

 • TE KENDALL BLANTON, Missouri

Kendall Blanton (6’6’’, 262lbs) har et mere komplet skillset end Keenan Brown med en rigtig god kombination af størrelse og fart, men pga. en dyb tight end gruppe hos Missouri Tigers var Blanton ikke ret produktiv som receiver. Blot 44 catches blev det til i college. Til gengæld havde han succes som blocker, omend han teknik-mæssigt er inkonsekvent. Blanton er altså i besiddelse af et uudnyttet potentiale, men han skal arbejde på sine ruter.

Blanton var inviteret til NFL Combine (link) og East-West Shrine kampen.

 • ILB NATREZ PATRICK, Georgia

Natrez Patrick (6’2’’, 244lbs) er en stor og fysisk old-school inside linebacker, som er bedst mod løbet. Han har gode instinkter, men er ikke særlig hurtig. Patrick misser desuden for mange taklinger og har ikke helt produceret op til forventningerne i college. Han har i Georgias defense haft ansvaret for at pre-play diagnosticere og få holdkammeraterne i de rigtige formationer. En rolle han trives med. Selvom han ikke viste det hos Georgia, havde Patrick som defensive end i high school også stor succes som pass rusher. Hos Rams vil han derfor, ligesom Clay Matthews, kunne bruges flere steder på forsvaret – hvis han klarer cuttet. Patrick er blevet arresteret og suspenderet flere gange pga. marijuana, men har været opsat på at lære af sine fejl og ændre sit liv ved bl.a. at modtage behandling. Ud over at imponere på træningsbanen og i preseason skal Patrick altså også overbevise trænerstaben om, at han uden for banen er blevet mere moden, og at han har lagt sine problemer bag sig.

 • TE ROMELLO BROOKER, Houston

Romello Brooker (6’5’’, 253lbs) slog igennem som senior med 33 receptions for 409 yards og syv touchdowns. Før det spillede han reelt ingen rolle for Houston Cougars. Brooker har god størrelse og rigtig gode hænder, og så er han i besiddelse af en fornuftig teknik i blokeringsspillet. Han er en god red zone trussel og har udviklingspotentiale.

 • DT MARQUISE COPELAND, Cincinnati

Marquise Copeland (6’2’’. 281lbs) var en yderst aktiv og produktiv linjemand for Cincinnati Bearcats, som i sine 47 kampe registrerede 187 taklinger, 21 for loss, 8,5 sacks, fire deflections og to forced fumbles. Han har tidligere spillet både MLB og DE og er effektiv, når han jagter quarterbacks som pass-rusher. Copeland har ikke (endnu) størrelsen til at udfylde rollen som nose-tackle, så måske hans bedste fit i Rams’ 3-4 forsvar er som DE/3tech – eller som DT i pakker med en fire-mands front. Copeland er en stærk og atletisk gut, men han skal tilføje noget størrelse og vægt for for alvor at være effektiv mod løbet i NFL og ikke risikere at blive udblokeret på hvert spil. Copeland er en rigtig god takler.

 • EDGE LANDIS DURHAM, Texas A&M

Landis Durham (6’2’’, 255lbs) er en spændende pass rusher, som de sidste to sæsoner har gjort det rigtig godt for Texas A&M med 105 taklinger, 21,5 for loss, 17,5 sacks, tre forced fumbles, én fumble recovery og én deflection i 26 kampe. Durham mangler lidt på det fysiske (længde, højde og vægt), men han er udstyret med særdeles aktive og stærke hænder, som han bruger rigtig godt. Han spiller med stor styrke, men er ikke helt så eksplosiv, som man gerne så. Durham har erfaring både som defensive end og som weakside linebacker. Hans senior-sæson var ikke så god statistisk som sin junior-sæson, men han blev også oftere bedt om at droppe i coverage. Han mangler fart, så Durham skal udvikle på sine counter-moves. Mod løbet har han, ifølge nogle “draftniks”, været skuffende.

Med en god training camp og preseason kan Durham have en chance for at hægte sig på hos Rams, som stadig er tyndt besat på EDGE-positionen. Han kan blive en solid backup i NFL.

Der blev lavet aftaler med de første 14 UDFAs herover umiddelbart efter draften. De næste fem blev tilføjet en dag eller to efter.

 • OT MATT KASKEY, Dartmouth

Matt Kaskey (6’7’’, 325lbs) har bestemt størrelsen til at spille offensive tackle i NFL. Han er stærk – og super-atletisk for en mand af den størrelse – og han har lange arme. Han mangler dog noget teknik både i sit arbejde med hænderne og fødderne. Kaskey spillede left tackle for det lille college-hold Dartmouth Big Green, men right tackle er nok et bedre fit for Kaskey i NFL. Han har noget upside og burde have potentiale til at hægte sig på et practice squad til at starte med – enten hos Rams eller på et andet hold i ligaen.

 • WR JOHNATHAN LLOYD, Duke

I 2018 som senior var Johnathan Lloyd (6’0’’, 190lbs) den næstbedste receiver for Duke Blue Devils med 51 receptions for 604 yards og fem touchdowns. Lloyd brød først rigtig igennem som senior.

 • OT JUSTICE POWERS, UAB

Justice Powers (6’3’’, 300lbs) har startet de sidste to år som right tackle for UAB Blazers. Før det spillede han for Trinity Valley Community College.

 • DT OWEN ROBERTS, San Jose State

Owen “Boogie” Roberts (6’2’’, 290lbs) passer nok bedst som 3-technique på den defensive linje. En senior fra San José Spartans, som har startet som pass rushing nose tackle på den defensive linje i flere år. Roberts er klog, stærk og eksplosiv og vinder de fleste one-on-ones. Roberts har noget upside og er en lokal L.A. knægt.

 • WR JUSTIN SUMPTER, Kennesaw State

Justin Sumpter (6’1’’, 221lbs) har været bedste receiver for det nye Kennesaw State Owls i FCS siden de startede programmet op i 2015. Ifølge NFL.com‘s draft profil er Sumpter lidt af et udviklingsprojekt. Han har gennemsnitlig fart men gode hænder og imponerende kropskontrol. Han springer højt og bruger sin fysik godt. Til gengæld er det fundamentale og ruterne ikke på plads.

Sumpter er meget rå, men han kan altså noget i red zone:

(Featured image credit: @WF_FBRecruiting / Twitter)

Comments are closed.