Preview Week 6: Rams vs. 49ers

Preview Week 6: Rams vs. 49ers

Los Angeles Rams (3-2) vs. San Francisco 49ers (4-0) d. 13.10.19, kl. 22:05


Hjemme i The Coliseum skal Los Angeles Rams søndag aften møde ærkerivalerne San Francisco 49ers for første gang i år. Det tegner til at blive en sindsygt spændende og vigtig kamp. Allerede her i uge seks af sæsonen 2019 har den karakter af en must win-kamp – i hvert fald i Rams’ tilfælde.

Rams er nemlig inde i en svær periode og har i de sidste to uger inkasseret to nederlag på kontoen. Derfor er Los Angeles pludselig blot treer i NFC West og har nu hårdt brug for (divisions)sejre for at hænge på.

Whiners er til gengæld lidt overraskende ubesejrede indtil videre i år og ligger altså helt i toppen af divisionen, som den ser ud lige nu.

Rams og Whiners er de eneste tilbageværende oprindelige rivaler i NFC West. Selvom den rivalisering har eksisteret hele vejen op gennem årtierne, blev der alligevel for alvor pustet til ilden, da Rams flyttede tilbage til “Cali” i 2016. På trods af at de spiller mod hinanden to gange hvert år, bliver denne kamp den første i umindelige tider (nærmere betegnet 18 år), hvor de to mandskaber mødes, mens de begge har en vindende record. Det bliver altså et sandt californisk top-opgør, vi skal være vidne til i aften!

Ugens opgør:

Med blot fire sejre sidste år fik Whiners slet ikke den sæson, jeg havde regnet med. Jeg havde forventet, at de kunne være med i kampen om divisionstitlen, men de blev ekstremt hårdt ramt af skader på nøglepositionerne – ikke mindst måtte startende quarterback Jimmy Garoppolo udgå allerede i tredje spilleuge med en alvorlig knæskade, som kostede ham sæsonen. Derfor tankede Whiners og kunne allerede som nummer to i årets draft vælge DE Nick Bosa (8tt, 4,5tfl, 3s, 1ff, 1fr) som en god talentindsprøjtning til en allerede ganske lovende roster.

Whiners’ rookie DE Nick Bosa (97) (image credit: Tony Avelar / AP)

Med høje draftpositioner de sidste sæsoner har head coach Kyle Shanahan og GM John Lynch i det hele taget haft nogle udmærkede drafts. Nu er Garoppolo så tilbage, og han spiller ganske fint (99,4qbr, 69%, 920yds, 7td, 4int). Men det er bag ligaens bedste løbespil og et rigtig solidt forsvar, at vi skal finde holdets virkelige styrker.

På jorden bruger Shanahan flere spillere, der alle har haft succes i år. HB Matt Breida er starteren (52car/340yds, 6,5avg, 1td, 6rec/46yds, 1td), og HB Tevin Coleman er andenmanden, som lige kommet tilbage fra en skade (22car/120yds, 5,5avg, 1td, 2rec/33yds). Imens han har været fraværende, har HB Raheem Mostert gjort det rigtig fornuftigt (41car/236yds, 5,8avg, 1f, 4rec/68yds, 1td).

TE George Kittle, som for alvor brød igennem sidste år med 88 receptions for 1377 yards og 5 touchdowns, er også i år kasteangrebets ubestridt største våben (23rec/235yds, 1td). Han har således næsten dobbelt så mange receptions som den næstmest brugte; rookie WR Deebo Samuel (17rec/150yds, 1td, 1f).

Whiners’ TE George Kittle (85) (image source: https://www.49ers.com)

Netop pga. ovenstående har San Francisco også så hurtigt kunne vende skuden, så de i dag allerede har ligeså mange sejre som i hele sidste sæson. Lige pludselig er de et hold, man frygter at møde, og Whiners er sammen med Patriots nu de sidste ubesejrede hold, der er tilbage i NFL.

Der er dog lidt malurt i bægeret for San Francisco, som ellers kommer fra en imponerende storsejr over Cleveland Browns:

    1. I og med at den sejr kom i primetime mandag nat, har Whiners altså blot haft en kort uge at forberede sig til Rams på, mens Los Angeles derimod har haft lige siden sidste torsdag.
    2. Selvom San Franciscos record er ganske imponerende, har de endnu ikke spillet mod et hold med en winning record.
    3. Og så kan skader til bl.a. den offensive linje vise sig at give problemer. Det vil jeg komme ind på lidt senere.

Rams har som skrevet i indledningen tabt deres to sidste opgør, men de spillede heldigvis bedre mod Seahawks på udebane sidste torsdag. Resultatet blev dog i sidste ende alligevel et nederlag på 29-30. På positiv-siden skulle der dog en ekstremt velspillende QB Russell Wilson til for at slå Rams. Han spillede nærmest perfekt – jeg har i hvert fald aldrig set ham bedre – og alligevel havde L.A. muligheden for at stjæle en sejr til allersidst på baggrund af godt spil fra QB Jared Goff, receiverne, samt forsvaret sent i kampen. Et misset field goal fra kicker Greg Zuerlein forseglede dog i de døende sekunder nederlaget.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ skadesrapport er ukarakteristisk lang op til denne uges vigtige divisionskamp:

HB Todd Gurley har ikke trænet med hele ugen pga. en muskelskade i låret, som han pådrog sig i kampen mod Seahawks. Han har været day-to-day og blev i første omgang deklareret som doubtful. Men man har altså sent igår aftes dansk tid endeligt erklæret ham ude. Forhåbentligt er han helt klar til kamp igen i næste uge. Indtil da vil Rams benytte HB Malcolm Brown, og så vil vi nok også få rookie HB Darrell Henderson at se i aften. Han har blot et enkelt carry indtil videre i denne sæson, så det bliver spændende at se, om det atletiske tredjerundevalg fra Memphis kan få noget succes på jorden mod den stærke front seven, som San Fran kan stille med. Det er ikke sikkert, at tabet af Gurley får den helt store betydning. En kombination af game-flow, dårligt spilkald, ringe linjespil og modstandernes store fokus på at stoppe Rams’ laterale løb med Gurley, har resulteret i, at Rams ikke har været i stand til at få etableret løbespillet alligevel i år. Måske får Brown og Henderson tværtimod lidt mere plads, hvis Whiners, i Gurleys fravær, vælger en mere balanceret tilgang på forsvaret.

Man har i kølvandet på Gurleys skade forfremmet HB John Kelly fra practice squad, så man vil have tre aktive runningbacks på rosteren. Til gengæld er WR Nsimba Webster blevet waived.

Tabet af CB Aqib Talib (ribben) er faktisk mere problematisk, efter min mening. CB Troy Hill kommer til at starte i hans sted. Hill erstattede også Talib i en længere skadesperiode sidste sæson med meget begrænset succes. Jeg har ikke den store fidus til ham.

OLB Clay Matthews brækkede sin kæbe i kampen mod Seahawks. Den kræver desværre operation, så Matthews vil være ude i en længere periode – sandsynligvis på den anden side af en måneds tid. Det er et ganske stort slag for Rams, da Matthews har startet sæsonen helt fantastisk. Han har således været yderst aktiv på Rams’ defense med 19 total tackles, 9 tackles for loss, 1 deflection, 2 forced fumbles – og så har Matthews allerede skrabet hele 6 sacks sammen. OLB Samson Ebukam erstatter Matthews i den startende lineup, mens vi på forsvaret sandsynligvis også kan få set lidt til OLB Ogbonnia Okoronkwo og preseason standout LB Natrez Patrick. Ebukam startede jo hele sidste sæson på positionen for Rams, så selvom det bestemt er et stort tab, har Rams en ganske kapabel backup.

Whiners skal også jonglere med nogle alvorlige og vigtige skader:

Ud over LT Joe Staley, som har brækket sit ben, er RT Mike McGlinchey netop dømt ude i en længere periode med en knæskade. Derudover kommer Whiners til at savne ligaens nok bedste fullback, Kyle Juszczyk, som også må se med fra sidelinjen i 4-6 uger – også med en knæskade. San Fran må derfor gå med uprøvede kræfter i andenårsspilleren RT Daniel Brunskill og rookie LT Justin Skule. Vi må se, hvor stor indflydelse det får for Whiners’ ellers så stærke løbespil. Men om ikke andet må det åbne op for Rams’ DT Aaron Donald, som må slikke sig om munden ved udsigten til at kunne få ram på Garoppolo. Donald havde jo en karrieredefinerende kamp i det første opgør i Santa Clara i sidste sæson med hele fire sacks inklusiv en fantastisk forced fumble/strip/fumble recovery. Mere af dét, tak!

CB Ahkello Witherspoon (fod) erstattes af andenårsspilleren Emmanuel Moseley, og så er den fremragende TE George Kittle questionable med en lyskeskade, som han har pådraget sig under træningen i denne uge.

Konklusion:

Både Los Angeles og San Francisco døjer altså med skader på vigtige positioner op til denne mega vigtige divisionskamp. Selvom Whiners kommer til Los Angeles som ubesejrede, og det givetvis ikke bliver let, ser jeg det absolut ikke som nogen umulig opgave, at komme af sted med en sejr på hjemmebane i aften. Rams’ head coach Sean McVay har arbejdet sammen med Kyle Shanahan i sine fire første år hos Washington Redskins. Et så indgående kendskab til hinanden mellem to head coaches giver ofte anledning til uforudsigelige, tætte og spændende kampe. Det kan denne kamp også meget vel vise sig at blive!

Jeg tror, at det bliver et brag af en football-kamp! SoCal vs. NorCal! Jeg er klar!

GO RAMS!

(Featured image: WR Robert Woods (17) – source: @RamsNFL / Twitter)

2 thoughts on “Preview Week 6: Rams vs. 49ers

  1. Fremragende optakt!

    Tak for det. Tabet af Talib er træls, men 49ers kasteangreb kan der forhåbentligt dæmmes op for alligevel. Spændt på d-Lines præstere idag. De skal gives den gas med de skader!

Comments are closed.

Comments are closed.