Preview Week 11: Rams vs. Bears

Preview Week 11: Rams vs. Bears

Los Angeles Rams (5-4) vs. Chicago Bears (4-5) d. 18.11.19, kl. 02:20


I ellevte spilleuge er Rams for første gang siden d. 13. oktober endelig tilbage på hjemmebanen The Coliseum i Los Angeles. Det bliver (desværre for os danskere) en sen primetime Sunday Night Football-kamp, når Rams natten til mandag skal møde Chicago Bears.

Som tidligere skrevet har jeg travlt med en kommende flytning lige for tiden, så derfor bliver det blot muligt at skrive denne lille teaser af en optakt:

Slutspillet er stadig matematisk muligt for Rams, men efter sidste uges resultater ser det altså nu rigtig svært ud. Seahawks og Whiners er ganske stærke i år og har begge otte sejre allerede. Og så har Rams jo tabt til dem begge tidligere på sæsonen… For eventuelt at komme med i slutspillet som det tredje NFC West-mandskab, skal Rams ende med en bedre record end Minnesota Vikings fra NFC North (som det ser ud lige nu). Vikings vandt desværre i sidste uge og er derfor 7-3. Og så er Rams altså bare ikke lige så gode og velspillende, som de var i sidste sæson. Skaderne på den offensive linje hober sig op, og den stærkt kritisable brug af HB Todd Gurley, samt det voldsomt uregelmæssige spil fra offensiven og i særlig grad QB Jared Goff her i sæsonens første ti uger, har gjort, at en Rams-slutspurt mod playoff pludselig virker urealistisk – selvom der jo er hele syv uger tilbage af sæsonen 2019. 

Chicago Bears var sidste år det første hold, som “lurede” Rams’ head coach Sean McVays eksplosive offense. Andre hold kopierede forståeligt nok efterfølgende Bears’ modus operandi, og McVay har endnu ikke endegyldigt fundet modsvaret derpå. 

Rams er altså ikke som sidste år – men det er Bears heldigvis heller ikke.

Ligesom i Los Angeles må man i Chicago være dybt skuffede over denne sæsons udvikling. I 2018 sluttede Bears med en 12-4 record, og forventningerne for i år har derfor været høje. De forventninger er slet ikke blevet indfriet, og Bears befinder sig nede som nummer tre i NFC North med en 4-5 record – og der er lang vej op til Packers og Vikings. QB Mitchell Trubisky har ikke imponeret i år, og hans manglende evne til at tage det næste skridt i sin udvikling stiller Bears med et potentielt stort spørgsmålstegn på positionen fremadrettet.

Bears’ QB Mitch Trubisky (image source: https://www.africanslive.com/)

Opgøret mellem Rams og Bears bliver en kamp, hvor vi skal være vidne til to af ligaens bedste – og højest betalte – forsvarsspillere; vores egen DL Aaron Donald og OLB Khalil Mack fra Bears. De kommer begge givetvis til at få en stor betydning og kan blive afgørende for kampens udfald. Netop Khalil Mack havde en stor andel i Bears’ sejr over Rams sidste år, hvor et stort defensivt pres ledte til hele fire interceptions fra Goff. Mack bliver en rigtig stor mundfuld for en offensiv linje med store problemer. En linje som de sidste par sæsoner ellers har været kontinuiteten selv, mistede jo først veteranerne LG Rodger Saffold og C John Sullivan i offseason, og derefter er erstatningerne Joe Noteboom og Brian Allen endt på injured reserve. Herudover er RT Rob Havenstein ude mindst i denne uge med, hvorfor den startende offensive linje sandsynligvis kommer til at se således ud:

  • LT Andrew Whitworth
  • LG Austin Corbett (ny)
  • OC Austin Blythe (normalt RG)
  • RG David Edwards (rookie)
  • RT Bobby Evans (rookie).

Mack må slikke sig om munden…

Skader, opstilling og transaktioner:

Som skrevet ovenover er Havenstein ude i kampen mod Bears. Bobby Evans får dermed sin allerførste start overfor Bears’ Khalil Mack. Dét bliver en udfordring.

WR Brandin Cooks (hjernerystelse) er også stadig ude. Det er backup CB Darious Williams (ankel) også.

Alle Rams’ tight ends er questionable, men McVay er optimistisk ift. at have dem alle klar til kampen søndag.

OL Austin Blythe og WR Cooper Kupp har været syge i ugens løb, men man forventer, at de bliver klar til kamp.

For Bears er den stærke ILB Danny Trevathan (albue) ude. Nick Kwiatkoski erstattede ham i sidste uge, hvor han havde en interception, som var medvirkende årsag til, at Bears sikrede sig sejren over Lions.

Også TE Trey Burton (læg), Isaiah Irving (lår) og TE Adam Shaheen (fod) er dømt ude, mens startende runningback David Montgomery er questionable med en ankelskade. Bears har været forskånet de alvorlig skader i år og kan således prale med blot tre spillere fra den endelige roster på injured reserve indtil videre: OG Kyle Long, DT Akiem Hicks, og OL T.J. Clemmings.  

Konklusion:

Jeg har altid ment, at i football er den offensive linje den absolut vigtigste brik for succes. Det synes jeg også, at jeg er blevet bekræftet i utallige gange. Med det in mente bliver det en rigtig svær opgave for Rams at komme ud af uge 11 med en sejr. Rams’ offensive linje er virkelig en lappeløsning – og mod et stærkt Bears pass rush kan det blive skæbnesvangert. Rams skal satse på et fornuftigt forsvar, og så skal de for alt i verden etablere løbet, hvis de skal have en chance. Og lige som i sidste uge så mener jeg altså, at Rams skal sadle om nu og droppe forsigtighederne og den fejlslagne strategi, og i stedet konsekvent give bolden i hænderne på Todd Gurley… 

GO RAMS!

Comments are closed.