With the 52nd pick in the 2020 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

With the 52nd pick in the 2020 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

HB CAM AKERS, FLORIDA STATE!


Velkommen i hornene, knægt!

Opdateret 26.04.20

Rams valgte med deres første pick i 2020-draften at erstatte HB Todd Gurley med HB Cam Akers (5’10”, 217lbs) fra Florida State. Akers er en rigtig spændende runningback, som i college gjorde det imponerende godt bag en virkelig ussel offensiv linje. Han er en hurtig (4.47 på 40 yard), kraftfuld men super tålmodig runningback, som er rigtig effektiv til at komme ud af de første tacklinger og skabe noget egenhændigt ud af ingenting. 76(!) broken tackles på jorden (plus otte efter receptions) sidste år er ganske enkelt crazy!

Det blev til i alt 2875 rushing yards og 28 touchdowns i Akers’ treårige college-karriere for Florida State Seminoles, og selvom det har været en mindre del af hans spil, griber Akers også bolden ganske udmærket (486 yards og syv touchdowns). Se bare her:

Før college var Cam Akers en altdominerende og dynamisk dual threat quarterback i high school. I sin sidste sæson kastede han for 3128 yards og 31 touchdowns samt løb for hele 2105 yards og 34 touchdowns. Akers vil altså også kunne være en trussel som passer på trick plays.

Akers har dog fumblet for meget i college og skal derfor i NFL arbejde på at passe bedre på bolden.

Akers kommer hos L.A. Rams i begyndelsen til at indgå i en rotation på positionen sammen med HB Malcolm Brown og sidste års tredjerundevalg Darrell Henderson. Men jeg forestiller mig, at løbeangrebet ret hurtigt kommer til at blive defineret af ham og Henderson som en dynamisk smash-&-dash/one-two-punch runningback-duo.

Selvom Akers garanteret bliver god og passer perfekt i systemet, havde jeg håbet, at man havde valgt at drafte en anden position på dette sted i draften. Der var masser af spændende talenter tilbage på brættet på eksempelvis OL, ILB, WR eller EDGE, som alle, efter min vurdering, repræsenterede mindst lige så god værdi (hvis ikke bedre) og et noget mere presserende need.

Fra LA Rams DKs egen draft-ekspert, Henrik Sørensen (redigeret):

Det blev så Cam Akers. Vi snakkede lidt om, at HB kunne blive valget. Det ligner i høj grad et 2-back system med Henderson og Akers; mon ikke Brown også vil få en-to carries pr. kamp. Det er et lidt overraskende valg, da der er flere som Akers’ type senere i draften. Med det sagt, så er Akers et kæmpe talent. Når han modtager handoff og fornemmer løbebanerne, er han deterministisk og rammer hullerne med enorm kraft og hastighed. Er shifty med masser af juice i sine cuts, og han fungerer fint som receiver. Tag ikke fejl af hans størrelse 5’10-217: han er fysisk i sin spillestil og besidder en mean stiff-arm. Vigtigst af alt så besidder han en enorm tålmodighed og lader OL passe sit job; lidt à la LeVeon Bell fra Steelers-tiden. Ham skal vi nok blive glade for!

GO RAMS!

(Featured image credit: @RamsNFL / Twitter)

Comments are closed.