With the 234th pick in the 2020 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

With the 234th pick in the 2020 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

ILB CLAY JOHNSTON, BAYLOR!


Velkommen i hornene, knægt!

Opdateret d. 02.05.20.

Endelig en inside linebacker!… Clay Johnston (6’1”, 227lbs) er en mega-intens og frygtløs spiller med et helt utroligt energiniveau.

Det blev desværre blot til seks kampe for Johnston i 2019 pga. en ACL-skade. Han var ellers på vej til et monster-år hos Baylor Bears, hvor han allerede havde skrabet 52 total tackles sammen, otte tackles for loss, 2,5 sacks, fem deflections og en interception. Han spiller fysisk, med stor football IQ og med en intensitet, som er svær at matche. Sammenholdt med hans sikre tacklinger er de egenskaber med til at dække over Johnstons mere gennemsnitlige fart og atletiske formåen.

Om ikke andet kan han måske skabe sig en stor rolle på special teams, men han har bestemt også chancen for at konkurrere om spilletid på forsvaret, da positionen er så tyndt besat. Jeg glæder mig i hvert fald til at se en masse til ham i preseason!

På dette tidspunkt i draften er han bestemt værd at tage en chance på.

LA Rams DKs egen draftekspert, Henrik Sørensen, har dette at sige om valget af Johnston (redigeret):

Forstår at han var på vej imod 120+ tacklinger for året… Havde ifølge scouts været en baller, men måtte slutte sæsonen efter seks kampe. Har kun kunne finde to-tre tapes på ham, og han er svær ikke at kunne lide – specielt grundet hans energi, vision og lederskab: man kan næsten høre ham råbe sin medspillere på plads på tapes. Jeg ser rigtig meget J-Lau i ham, som også bevægede sig langt bedre vertikal end horisontal, men jeg synes at Johnston er en bedre atlet. Igen; skader og skader – “availability is the best ability”. Hvis han kan blive dem kvit, så kunne der godt være noget i ham.

GO RAMS!

(Featured image credit: @RamsNFL / Twitter)

Comments are closed.