Nye uniformer annonceret

Nye uniformer annonceret

Så kom dagen endelig, hvor Los Angeles Rams kunne præsentere deres første set nye uniformer, siden de flyttede tilbage til L.A.! Man har annonceret tre kombinationer: Royal x Royal, Royal x Yellow og Bone x Bone.

Ovenpå en lunken modtagelse af deres logo-reveal d. 23. marts var forventningerne hos mig blevet noget mere afdæmpede og også blandet med en god del nervøsitet og frygt for resultatet. Jeg kunne fornemme, at den vej man valgte at gå med logoerne, og den stil man lagde for dagen (særligt med “LA-logoet”), pegede i en bestemt retning. Og hvis de tendenser slog igennem i hjelme og uniformer også, ville jeg ikke blive særligt begejstret. Jeg håbede på en lettere opdatering/modernisering af throwback-uniformerne og havde klart foretrukket, at man havde holdt designet simpelt og klassisk. Vi har til gengæld fået et super-moderne look, som set ude af kontekst vel sagtens kan være ganske udmærket. Men som Rams-uniform skal jeg dæleme vænne mig til den…

De første reaktioner ovre på Los Angeles Rams Denmarks facebook-side er rigtig positive. Det er jeg glad for! Jeg ville ønske, at jeg kunne dele jeres umiddelbare begejstring, men mit førstehåndsindtryk er desværre præget af ærgrelse. Jeg håber, at også jeg vil lære at sætte pris på uniformerne med tiden – det hjælper nok, når vi kommer rigtig i gang med sæsonen, og man får set dem in action i en kampsituation. For resultatet kunne ikke være meget værre i mine øjne. Men jeg er måske også bare en sur forstokket gammel mand, som hænger fast i fortiden… Så hvis I ikke vil høre på mit brok over noget så relativt ligegyldigt som en uniform, så lad være med at læse videre…

Først det positive:

  • Farverne er der ikke noget i vejen med. Royal blue og Sol yellow klæder bare hinanden og trækker mindelser tilbage i historien. De “popper” frem og ligner de ikoniske “L.A. Rams-farver”. Det kunne ikke være meget anderledes.
  • Jeg kan godt lide, at man har holdt fast i de hvide nameplates.

  • Jeg kan også rigtig godt lide de gule bukser. Klassisk!

  • Jeg er meget lettet over, at man ikke valgte at gå med en mat hjelm. Det blanke metallic-look kommer til at se godt ud under solen og de store lamper på So-Fi Stadium. Og så er det dejligt, at Rams’ hjelm og uniform nu farvemæssigt matcher bedre. Omend det kræver tilvænning med den meget lysere hjelm.

Og så til kritikpunkterne…:

  • Jeg er virkelig ked af, at Rams’ allermest ikoniske kendetegn, hornene på hjelmene, er blevet brudt op i to… Det var allerede en ny feature i logoet, og jeg tænkte nok, at det ville gå igen i hjelmen. Det er grimt. Det er dumt. Det er næsten helligbrøde… Heldigvis graduerede man ikke hornene også.
  • Jeg er ikke vild med den blå facemask. Jeg havde klart foretrukket en old-school grå – specielt hvis man havde gået med et mere klassisk look alt i alt.
  • Numrene… Der er så meget galt med numrene. Jeg hader gradueringerne på numrene og på bukse- og skulderstriberne. Numrene er alt for spinkle, og jeg er ikke vild med den font, man har brugt. Det ser meget hjemmedesignet ud. Nogle vil sige, at det er friskt – jeg synes, det er fimset… Brydningerne/syningerne (eller hvad det er) inde i numrene er jeg sørme heller ikke fan af. Det er igen for at spejle designet af “hornene” – det er jeg klar over – men det virker ikke godt, synes jeg. Jeg kunne godt lide det hvide outline på numrene, som var til stede på St. Louis-uniformerne. Det kunne måske have fungeret godt her.
  • Jeg har ikke noget imod, at der står “RAMS” på brystkassen – men hvad hulen sker der for den gule syning ovenover? Det fatter jeg ingenting af…

  • Der er bestemt noget fedt over Bone x Bone uniformen. Men den forvirrer mig også. Farven skal matche logoet med vædderen, går jeg ud fra. Men hvorfor? Det bliver lidt Seahawks-grå, synes jeg. Og den gule stribe på tværs/hen over skuldernumrene ser malplaceret ud. Det bliver rodet i et ellers rimelig rent look. Og så ved jeg ikke helt, hvad jeg skal tænke om den hvide boks på brystkassen. Fint nok med teksten – men hvorfor i en hvid boks?

  • Og så er de bare meget langt fra det, jeg forbinder med en Rams-uniform. Jeg havde nok foretrukket, at man holdt sig til hvid – og måske startet ud fra dette grundlag herunder i stedet for:
Fra 1989. Sean Smith (97), Larry Kelm (52) og Kevin Greene (91) – image credit: George Rose / Getty Images

Hvis jeg skal prøve at tale det lidt op, har man i hvert fald været modige og eventyrlystne i designet af de nye uniformer. Man har ikke været ude på at please nogen, men har haft en vision, som man har villet implementere i hele brandet. Ligesom det var tilfældet med logoerne, er uniformerne dog overtænkte og utroligt ringe udført, synes jeg. De har formået at fucke jordens letteste redesign fuldstændig op… Og så er det endnu mere bittert, når Chargers har taget alle de rigtige valg i deres redesign… Øv!

Rams er dog ikke færdig med at arbejde på deres look. I 2021 og 2022 afsløres to uniformer mere. Mon ikke det er uniformer med tilhørende hjelme i alternative farver? NFL’s restriktioner på den front ophæves jo til næste år. Mon der er en hvid hjelm på vej? Eller en gul? Er det throwbacks?

I sidste ende er det heldigvis lidt ligegyldigt, hvad jeg synes. Spillerne er vist vilde med dem!

GO RAMS!

Comments are closed.