Roster cuts fra 80 til 53 + Practice Squad

Roster cuts fra 80 til 53 + Practice Squad

Offseason 2020 er overstået. Med en verdensomspændende pandemi har det været en meget anderledes offseason helt uden preseason-kampe, hvorfor det har været ekstra svært for særligt de undraftede rookies at gøre indtryk og tilkæmpe sig roster-pladser. Det har også gjort det vanskeligt for os fans, der ikke har haft samme muligheder for at følge med og danne vores eget indtryk af de mange unge og ofte helt ukendte spillere på offseason-rosteren. I løbet af denne weekend har Los Angeles Rams foretaget nogle svære valg og cuttet 26 spillere, der har været en del af rosteren her under offseason og training camp. Som ligaens 31 øvrige hold skulle Rams inden kl. 22.00 lørdag aften (dansk tid) nemlig ned og ramme grænsen på 53 tilladte aktive spillere til den regulære sæson. Søndag aften kunne man så signe op til 16 spillere til holdets practice squad. Pga. COVID-19 er dette antal højere end normalt.

Indlægget opdateret d. 07.09.20 med info om de første 15 spillere inviteret til årets practice squad.

Herunder findes den komplette liste med cuts:

 • K #3: LIRIM HAJRULLAHU

Kampen om kicker-positionen er ovre, og erstatningen for Greg Zuerlein er fundet. Efter alt at dømme har det været et tæt løb, men Rams har altså i sidste ende valgt at gå med rookie Sam Sloman, som blev valgt sidst i syvende runde af årets draft. I sin senior sæson for Miami (OH) var Sloman succesfuld på 26 ud af 30 field goal forsøg, herunder 4 ud af 5 over 50 yards. Sloman slog i training camp to andre håbefulde herrer. 30-årige Lirim Hajrullahu fik ellers chancen i offseason med tre-årig kontrakt. Han kom fra CFL – den canadiske football liga – hvor han siden 2014 har nydt stor succes for Winnipeg Blue-Bombers, Toronto Argonauts og senest Hamilton Tiger-Cats.

 • K #8: AUSTIN MacGINNIS

Også den tidligere XFL-kicker Austin MacGinnis må se sig slået af Sloman. 24-årige MacGinnis har senest sparket for Dallas Renegades i XFL uden at misse et eneste field goal eller ekstra point. Han har også tidligere spillet i den hedengangne AAF-liga. Hajrullahu og MacGinnis er altså frie på markedet, men grundet Corona har de ikke haft mulighed for at vise sig frem for andre hold. Sådan er det med alle disse håbefulde roster-cuts i denne tid. Det vil i år være endnu mere ‘op ad bakke’ at tilkæmpe sig en plads på et NFL-mandskab.

 • QB #5: BRYCE PERKINS

UDFA QB Josh Love blev cuttet tidligere i camp’en, så der var et spinkelt håb for Bryce Perkins om, at man ville beholde tre quarterbacks på rosteren i år. Det skete ikke, og Perkins skal nu håbe på, at man henter ham ind på practice squad. Det er slet ikke usandsynligt, da man efter sigende rigtig godt kunne lide Perkins’ skill-set. QB John Wolford, som var en del af practice squad hele sidste sæson, bliver dermed i år direkte back-up til QB1 Jared Goff.

Opdatering: Perkins blev hentet ind til practice squad.

 • HB #42: JOHN KELLY

John Kelly (billedet) har været frem og tilbage på Rams’ roster utallige gange, siden han blev draftet i sjette runde af 2018-draften. Han må være en af de oftest cuttede Rams-spillere i den periode og må derfor efterhånden være vant til processen. Kelly kan bare ikke rigtig bide sig fast og blev i denne offseason overhalet indenom af den undraftede free agent rookie Xavier Jones. Jones er en spændende runningback, som i 2019 var en eksplosiv touchdown-maskine for SMU Mustangs. Pga. Darrell Hendersons fiber-skade har han fået en større rolle end tiltænkt her under training camp. Det har han udnyttet til fulde, og han har undervejs fået rosende ord med på vejen af DT Aaron Donald. Om John Kelly får endnu en chance på practice squad er dog ikke usandsynligt – men det må give grund til bekymring hos trænerstaben, at Kellys udvikling åbenbart er udeblevet indtil nu.

Opdatering: Kelly fik ikke i første omgang en invitation til årets practice squad.

 • WR #4: EASOP WINSTON

Der var ikke mange pladser at kæmpe om for de undraftede rookie receivere. Der blev dog plads på rosteren til en enkelt – Trishton Jackson – mens Easop Winston samt Earnest Edwards og J.J. Koski herunder nu i første omgang må krydse fingre for en placering på årets practice squad. Jackson var en dual-threat quarterback i highschool og har blot en enkelt produktiv collegesæson bag sig. Med den begrænsede erfaring på positionen er han derfor meget rå – men han har potentiale og kan have et ganske højt loft, som vil kunne udfoldes med professionel coaching. Jeg vurderede ham som en oplagt practice squad-kandidat, da man hentede ham til, så det er rigtig flot, at han har formået (som blot én ud af tre undraftede free agents) at tilkæmpe sig en plads på den aktive roster.

 • WR #18: EARNEST EDWARDS IV

Da Rams signede undrafted free agents, havde jeg Earnest Edwards som en af favoritterne til at klare cuttet eller ende på practice squad. Han er lyn-hurtig og eksplosiv og returnerede seks kickoffs til TD i sin college-karriere. Han startede som en gadget-player à la Tavon Austin, men har gennem årene udviklet og forfinet sine evner som receiver. Edwards lignede et godt fit i HC Sean McVays offense, men formåede altså ikke at skille sig tilstrækkeligt ud under camp’en.

 • WR #15: J.J. KOSKI

J.J. Koski har udviklet sig positivt under sin college-karriere hos Cal Poly Mustangs. Han har gode hænder og er dygtig til at sikre sig bolden i trafik. Koski har også erfaring som kick- og puntreturner.

Opdatering: Lidt overraskende måske var det Koski og ikke Edwards, som fik en plads på practice squad.

 • TE #86: KENDALL BLANTON

En UDFA fra sidste år som tilbragte sæsonen 2019 på practice squad. Ikke overraskende blev der heller ikke plads til ham i denne omgang. Rams er rigtig godt besat på positionen med Tyler Higbee, Gerald Everett, Johnny Mundt og rookie Brycen Hopkins.

Opdatering: Blanton blev hentet ind til practice squad.

 • OC #68: COHL CABRAL

Man har valgt at gå med Austin Blythe, Brian Allen og Coleman Shelton (som Rams hentede til holdet i september 2019). Der blev altså ikke plads på den aktive roster til den undraftede rookie fra Arizona State.

Opdatering: Cabral blev hentet ind til practice squad.

 • OG/OC #64: JAMIL DEMBY

Jamil Demby har været en del af holdet af et par omgange, siden Rams draftede ham i sjette runde af 2018-draften. Han fik i 2019 spilletid i seks kampe og startede en enkelt. Demby blev dog slået i training camp af rookie Tremayne Anchrum, som Rams valgte i syvende runde af dette års draft. Jeg har ikke noget imod, at man satser på Anchrum her: Demby har ikke imponeret mig, når han har været på banen. Practice squad er en sandsynlighed.

Opdatering: Demby blev hentet ind til practice squad.

 • OG #61: JEREMIAH KOLONE

Jeremiah Kolone, en undrafted free agent fra 2018, har været en del af practice squad de sidste to sæsoner. Der kan han være på vej til igen.

 • DT #93: MARQUISE COPELAND

Som undrafted free agent sidste år tilbragte Copeland sæsonen 2019 på practice squad. Heller ikke i år blev der plads til ham på den aktive roster, selvom den nye NT A’Shawn Robinson må kigge med på sidelinjen i mindst seks uger fra sæsonstart pga. hjerteproblemer. Den startende defensive linje kommer formentlig til at bestå af Michael Brockers på den venstre side, Sebastian Joseph-Day i midten og Aaron Donald som 3-tech. Med DE Morgan Fox, DT/NT Greg Gaines og UDFA rookie DE Eric Banks som backups. Banks havde en god college-karriere for San Antonio Roadrunners, og Rams’ D-Line coach Eric Henderson kender ham derfra, da han var træner hos Roadrunners i 2016. Banks bliver således den tredje og sidste UDFA, som indleder sæsonen på den aktive roster for Rams.

Opdatering: Copeland blev hentet ind til practice squad.

 • DT/DE #96: MICHAEL HOECHT

Michael Hoecht og Jonah Williams herunder tabte altså kampen om en backup-plads på den defensive linje. Canadiske Hoecht spillede overalt på den defensive linje hos Brown University. Han har fysikken til at spille indvendigt, men Hoecht er også i besiddelse af rigtig gode atletiske evner, så han sagtens kan pass rush’e fra end-positionen også.

Opdatering: Hoecht blev hentet ind til practice squad.

 • DE #62: JONAH WILLIAMS

Jonah Williams var projekteret til at blive valgt i syvende runde af årets draft. Det skete ikke, men til gengæld fik Rams fat i ham som UDFA. Han er stærk, tough og har udviklingspotentiale som 3-4 defensive end.

Opdatering: Williams blev hentet ind til practice squad.

 • EDGE #53: JUSTIN LAWLER

Lawler blev d. 18.08.20 trådt på foden og skulle derefter evalueres. Han er nu blevet waived/injured, men han kan meget vel være på vej mod injured reserve. Lawler blev draftet i syvende runde af 2018-draften og fik spilletid i seks kampe i sin rookie sæson. Han tilbragte dog også hele sidste sæson på IR.

Opdatering: Lawler fortsætter hos Rams på injured reserve.

 • ILB #58: CLAY JOHNSTON

Johnston blev valgt i syvende runde af årets draft, og han fremviste sin intensitet, sit gåpåmod og sin kærlighed til spillet under dette års udgave af Hard Knocks. Clay Johnston er stadig rå og upoleret på både det tekniske og i det mentale aspekt af spillet, men han har bestemt potentiale fremadrettet. Hvis han går unclaimed gennem waiver-systemet, håber jeg, at han er sikret en plads på practice squad.

Opdatering: Johnston blev claimed af Carolina Panthers… FUDGE!

 • ILB/OLB #56: CHRISTIAN ROZEBOOM

En undrafted linebacker, som efter alt at dømme har gjort en god figur i camp’en. Med sin atletiske formåen kan han spille både inside og outside. Christian Rozeboom fungerede i college rigtig fint i opdækning – også af receivere i ny og næ, Hos South Dakota Jackrabbits var han manden i midten og den ubestridte stjerne på forsvaret. Med en tynd linebacker-gruppe kan jeg sagtens se flere af disse cuttede linebackers på practice squad.

Opdatering: Rozeboom blev hentet ind til practice squad.

 • ILB/OLB #49: DANIEL BITULI

En lignede historie som ovenstående. Daniel Bituli er dog knapt så atletisk, men han er en old-school, aggressiv og hårdfør linebacker, som har sin force mod løbet.

Opdatering: Bituli blev hentet ind til practice squad.

 • OLB/ILB #57: NATREZ PATRICK

Natrez Patrick imponerede som UDFA under preseason sidste år, hvilket gav ham en plads på den endelige roster. Han er nu cuttet, men vender forhåbentlig tilbage via practice squad. Rams har brug for dybde på OLB-positionerne, hvor rookie Terrell Lewis er småskadet, og Justin Lawler på vej på IR.

Opdatering: Patrick blev heldigvis hentet ind til practice squad.

 • OLB/ILB #–: DERRICK MONCRIEF

Derrick Moncrief blev først bragt til holdet d. 25.08.20, så jeg ved ikke andet om ham, end at han har spillet i den canadiske liga siden 2017.

Opdatering: Moncrief blev hentet ind til practice squad.

 • CB #21: DONTE DEAYON

Endnu en Hard Knocks-darling! Deayon viste sin smittende personlighed, entusiasme og sin gode arbejdsmoral frem under årets training camp show. Deayon har været omkring holdet siden december 2018, og før det var han et par år hos Giants. Deayon har tilbragt tid på practice squad, men har også været omkring den aktive roster, hvor han i 2019 har fået spilletid i tre kampe. Deayon er en lille spirrevip, men jeg synes, at han har potentiale til at kunne udvikle sig til en lille nasty nickel corner i ligaen. Han vil forhåbentlig få en af pladserne på practice squad, medmindre han nappes af et andet hold.

Opdatering: Donte Deayon blev heldigvis hentet ind til practice squad.

 • CB #37: TYRIQUE McGHEE

Man valgte lidt overraskende blot at gå med fire cornerbacks på den aktive roster (Jalen Ramsey, Troy Hill, Darious Williams og David Long Jr.), så der blev heller ikke plads til den atletiske UDFA Tyrique McGhee. Det har formentlig sin forklaring i, at Rams er godt besat med dygtige og alsidige defensive backs, som også kan fungere i rollen som nickelback.

Opdatering: McGhee blev hentet ind til practice squad.

 • DB #36: ADONIS ALEXANDER

Alexander blev draftet af Washington FT i sjette runde af 2018-draften og var på Rams’ practice squad sidste år. Med de nye spændende rookies Terrell Burgess og Jordan Fuller, som begge har imponeret under camp’en på det bagerste forsvar, blev der ikke plads til Alexander.

 • DB #46: JUJU HUGHES

UDFA. Safety er en rimelig dyb position hos Rams, så Hughes og de øvrige defensive backs har ikke haft gode odds for at tilkæmpe sig en rosterplads.

Opdatering: Hughes blev dog hentet ind til practice squad.

 • DB #38: DAYAN GHANWOLOKU LAKE

Se ovenover.

 • S #39: JAKE GERVASE

Undrafted free agent sidste sæson, hvor han blev hentet op til den aktive roster i oktober og fik spilletid i to kampe – primært på special teams. Med sin erfaring i systemet og på gameday kan han være en kandidat til practice squad.

Derudover er følgende spillere ikke længere en del af den aktive roster:

 • ILB #48: TRAVIN HOWARD

Placeret på injured reserve. Var ellers udset til at starte ved siden af Micah Kiser som ILB.

 • OT/OG #67: CHANDLER BREWER

Brewer har valgt at undsige sig sæsonen 2020-2021 på grund af, at han er i højrisikogruppen i forbindelse med COVID-19.

 • NT #94: A’SHAWN ROBINSON

Robinson starter sæsonen på reserve/NFI-listen, da han i offseason har fået konstateret et problem med hjertet. Den store nose tackle forventes dog tilbage på et tidspunkt i løbet af året. Dog tidligst efter seks uger.


Den “endelige” roster ser altså sådan ud. Der vil dog helt sikkert også blive foretaget flere justeringer både på den aktive roster samt på practice squad frem mod årets første kamp i næste weekend.

GO RAMS!

(Image: HB John Kelly (42) – credit: Darryl Oumi / Getty Images)

Comments are closed.