Tre tilføjelser til rosteren efter cut-day

Tre tilføjelser til rosteren efter cut-day

Efter lørdagens store cut-day var det åbenlyst, at Los Angeles Rams ikke var helt færdig med at bygge opening day-rosteren. Der manglede således stadig at blive sat navn på spiller nr. 53 på den aktive roster, og man manglede at fylde en enkelt plads ud på practice squad. Som hovederne er rullet over hele ligaen, har Rams kigget sig omkring blandt ofrene og udset sig et par herrer (eller tre), som de har givet chancen på rosteren.

Det drejer sig først og fremmest om LB Justin Hollins (billedet), som Rams har hentet til holdet off waivers fra Denver Broncos. Ham kender Rams’ nye defensive koordinator Brandon Staley rigtig godt, da Staley jo besad stillingen som outside linebackers coach i Denver i sidste sæson, hvor han var dybt involveret i beslutningen om at drafte Hollins i femte runde af sidste års draft. Staley så en stor værdi i Hollins’ kombination af størrelse (6’5”, 248lbs) og atletiske evner, og særligt Hollins’ positionsfleksibilitet mente Staley at kunne udvikle på i Denver. Hollins kan således både pass rush’e, men han kan også følge med som inside linebacker mod løbet og i opdækning af eksempelvis tight ends. Staley var drivkraften bag begyndelsen på Hollins’ cross-training, men fik jo så job hos L.A. Rams. I Denver blev Hollins efterfølgende begravet på en dyb positionsgruppe som regulær outside linebacker, og han overlevede altså ikke cuttet. I 15 kampe som rookie registrerede Hollins 21 total tackles, 1 sack og 2 deflections som backup og på special teams. Nu får Staley mulighed for at arbejde videre med at få Hollins’ udviklingspotentiale til at skinne frem. Hollins er blot 24 år, så han har tiden med sig. Og med kendskabet til Staley og systemet kan han hurtigt forventes at kunne bidrage hos Rams. Måske både i rotationen som OLB, EDGE og ILB allerede her fra uge 1. Det bliver der også brug for, for Rams er tynde på alle linebacker-positionerne, og det er slet ikke blevet bedre af, at ILB Travin Howard, som så ud til at vinde starterpositionen ved siden af ILB Micah Kiser, er blevet placeret på injured reserve. Ikke nok med det, så er rookie edge rusher Terrell Lewis blevet placeret på den såkaldte reserve/Non-Football-Injury-liste pga. problemer med sit opererede knæ. Lewis’ skadesproblemer fra college lader altså desværre til at følge ham ind i sin professionelle tilværelse. Lad os krydse fingre for, at Lewis med denne pause kan få ro på knæet og fremadrettet kan holde sig skadesfri. I første omgang er han dog sat på sidelinjen i minimum seks uger. Her på larams.dk opdaterer jeg løbende skadeslisten lige her.

Da Lewis røg på R/NFI-listen, blev der plads til at se hente en spiller mere ind på 53-mands-rosteren. Tampa Bay Buccaneers havde lige ansat den tidligere Jaguars-runningback Leonard Fournette, så der blev ikke plads på deres aktive roster til den ellers spændende undraftede rookie runningback Raymond Calais. Ham havde Rams et rigtig godt øje til under draft-processen, så betænkningstiden har givetvis ikke været lang, før at Rams valgte at lægge billet ind på Calais ved at snuppe ham fra Buccaneers’ nyligt sammensatte practice squad. Særligt ikke fordi, at HB Darrell Henderson har døjet med en fiberskade siden midten af august. Calais (5’8”, 188lbs) er en eksplosiv herre, som løb for 886 yards på 117 carries i sin sidste collegesæson for Louisiana. Raymond Calais snittede utrolige otte yards pr. carry i sine sidste to sæsoner (kilde), og så er han også stærk som kick returner:

Sidste nye mand til rosteren i denne omgang er safety J.R. Reed, som udfylder den sidste plads på årets 16-mand store practice squad. Reed havde en udmærket college-karriere for Georgia Bulldogs, men blev ikke drafted i april. Jaguars tilføjede ham til deres offseason-roster som UDFA, men han formåede ikke at tilkæmpe sig en plads på deres 53-mands-roster.

I andre roster-nyheder skal det da lige her på falderebet nævnes, at L.A. Rams har forlænget kontrakten med All Pro-cornerback Jalen Ramsey, som de jo tradede sig dyrt til i sidste sæson. Kontrakten er bestemt heller ikke billig (det var der vel heller ingen, der havde forventet, at den ville blive?), men det er så dejligt, at den er kommet på plads inden sæsonstart, så Ramsey kan koncentrere sig 100% om at leve op til de høje forventninger, som uværgerligt er til ham. Han vil nu som ligaens måske bedste cornerback kunne danne en fantastisk duo med ligaens bedste forsvarsspiller, Aaron Donald, i mange år endnu! Dét er bestemt et par fornuftige brikker at bygge op omkring! Kontraktforlængelsen lyder på 5 år til en værdi af $105 mio.

I NFL bliver man aldrig færdig med at bygge roster, og der vil som altid hele tiden blive foretaget små og store justeringer undervejs. Følg med i alle transaktioner lige her.

Nå, nu må jeg hellere koncentrere mig om optakten til sæsonens første kamp natten til mandag!

GO RAMS!

(Featured image: LB Justin Hollins (52) – credit: Justin Edmonds / Getty Images)

Comments are closed.