Aaron Donald udnævnt som årets DPOY

Aaron Donald udnævnt som årets DPOY

Det er Super Bowl Sunday, og traditionen tro løb årets NFL prisuddelingsshow, NFL Honors, af stablen for tiende gang lørdag aften.

For Los Angeles Rams blev den helt store vinder DT Aaron Donald, som kunne tage prisen som årets defensive spiller i NFL for tredje gang i karrieren. Tidligere på året blev han udnævnt til samme pris af Pro Football Writers of America og af Sporting News, men lørdag kom den officielle anerkendelse altså i form af prisen som 2020 AP NFL Defensive Player of the Year.

Donald havde igen en fremragende sæson! Ud over 45 total tackles og 13,5 sacks, havde Donald 28 QB-hits, 14 tackles for loss, fire forced fumbles og en fumble recovery (kilde). Men Donalds impact og betydning for forsvaret og holdet som helhed går videre end blot de statistiske præstationer. Han tvinger modstanderne til at justere hele deres blocking scheme og offensive tilgang, og den opmærksomhed som Donald tiltrækker sig, åbner op for andre spillere. Således havde OLB Leonard Floyd eksempelvis karrierens klart bedste sæson efter skiftet til Rams, hvor han blandt andet registrerede 10,5 sacks. Sidste sæson nød OLB Dante Fowler på samme vis godt af at spille ved siden af Donald med 11,5 sacks (han havde efterfølgende blot tre sacks for Falcons i denne sæson), ligesom de defensive backs’ opgave bliver væsentligt lettere nede ad banen, når Donald presser quarterbacken konstant. Donalds betydning blev således tydelig i Divisional Playoff-kampen mod Green Bay Packers, hvor Donald måtte spille med en ribbens-skade. En skade som hæmmede ham betydeligt, og som holdt ham på bænken i store dele af opgøret. Uden en AD99 på fuld styrke så ligaens bedste forsvar pludselig meget mere omgængeligt ud, og Rams endte med at lide et nederlag til ostene på 18-32…

Stort tillykke til Aaron Donald! Jeg glæder mig til endnu en dominerende sæson fra hans side i 2021!

GO RAMS!

(Featured image: DT Aaron Donald (99) – credit: www.therams.com)

Comments are closed.