Preview Wild Card: Rams @ Lions

Preview Wild Card: Rams @ Lions

Los Angeles Rams (10-7) @ Detroit Lions (12-5) kl. 02.15


Uha, det bliver spændende!

Los Angeles Rams er i slutspillet, mod de flestes forventninger, efter en fantastisk sæsonafslutning, hvor de gik 7-1 i de sidste otte kampe efter deres bye week. I denne Super Wild Card Weekend møder de så Lions på udebane i Detroit. Det bliver en kæmpestor udfordring! Lions har været stærke i år på begge sider af bolden og fortjener i dén grad at stå, hvor de står i dag.

Det er jo en kamp med helt utrolig mange storylines. Ikke mindst det store trade af startende quarterbacks i 2021 trækker naturligt nok overskrifter. Et trade som har vist sig at være en succes for begge hold. QB Matthew Stafford stod i spidsen for en Super Bowl-sejr for L.A. Rams i 2021-sæsonen, mens Lions QB Jared Goff nu har ført Detroit til slutspillet som NFC North-vindere for første gang i 30 år. Begge quarterbacks har spillet rigtig godt i år, men hvem trækker sig sejrrigt ud af Detroit i nat? Får Stafford den onde spoiler-rolle i hans tilbagevenden til sin gamle hjemby? Byen og holdet som draftede ham som nummer ét i 2009, og hos hvem han spillede de efterfølgende 12 år? Eller får Goff endelig hævn over sin tidligere head coach Sean McVay, som jo (noget klodset) pludselig mistede tilliden til Goff og tog ham fuldstændig på sengen ved at bytte ham væk? Og kan Goff fuldføre, hvad Stafford aldrig kunne i Detroit og endelig give byen en slutspilssejr?

Også på det administrative niveau har Rams og Lions tilknytning til hinanden, da Lions’ GM Brad Holmes (som har stået for en fornem genopbygning i Detroit) tidligere har arbejdet i Rams’ front office i forskellige roller fra 2003-2020. Stafford forsøger naturligvis at tale det hele lidt ned, men kan han og Rams lægge de mulige distraktioner bag sig og koncentrere sig om at spille deres spil?

Skadesmæssigt ser det okay ud for Rams.

S Jordan Fuller (ankel), OL Joe Noteboom (fod), ILB Troy Reeder (knæ), TE Tyler Higbee (skulder) og RG Kevin Dotson (skulder) er listet som questionable. Men McVay forventer helt sikkert at Dotson, Higbee og Noteboom bliver klar, mens der er optimisme omkring Fuller. NT Bobby Brown III har været lidt syg, men man håber, at det er gået i sig selv til nattens kamp.

For Lions blev deres helt store positive overraskelse i år, rookie TE Sam LaPorta, knæskadet i sidste uges kamp. Det så lidt grimt ud, og man frygtede da også det værste. LaPorta ser dog ud til at blive klar til kamp. Han trænede således fuldt med i fredags. Det er positivt for Lions, da han, som et af Jared Goffs yndlingsvåben, har været en vigtig brik for Detroits angreb i år med 889 yards og 10 touchdowns.

Som jeg kort berørte i indledningen, var det de færreste, som før sæsonen havde forventet, at vi skulle se L.A Rams i dette års slutspil. Midt på sæsonen var ‘tank for Caleb’-segmentet da også vældig højlydte og fremme i skoene på de sociale medier. Det har altså været en ganske stor positiv overraskelse, at Rams i den grad har været kompetitive, i en sæson som på forhånd lignede et mellem-år eller enddog et genopbygningsår. En sæson hvor en stor del af cappen bruges på spillere, som ikke længere er en del af klubben, og hvor blot tre startere er tilbage på forsvaret fra sidste år. Et ungt hold med masser af rookies og uprøvede kræfter. Spillere som nu har fået en masse vigtig erfaring, mens Rams har fået vigtig viden om rosteren: man har altså allerede nogle gode, unge, fremadstormende spillere at kunne bygge op omkring i de kommende sæsoner, som bestemt kan spille bold og er værd at holde fast i. Med langt bedre økonomi og muligheder for at kunne bygge videre med kommende høje draftvalg, ser fremtiden bestemt lys ud! For selvom Rams endte i slutspillet i år, og selvom de skulle tabe i nat, har Rams’ målsætning ikke ændret sig. Det er stadig vinduet 2024 og 2025, man for alvor satser på ift. en potentielt fremtidig Super Bowl-sejr.

Det bliver jo desværre en meget sen (eller tidlig) fornøjelse med kampstart kl. 02.15, dansk tid… Men jeg planlægger helt sikkert at gå tidligt i seng og stå op og se den!

GO RAMS!

(Featured image: facebook.com/Rams)

Comments are closed.