Preview Week 5: Rams @ Seahawks

Preview Week 5: Rams @ Seahawks

Los Angeles Rams (4-0) @ Seattle Seahawks (2-2) d. 07.10.18, kl. 22:25


Så er det videre til Seahawks!

Efter tre veloverståede hjemmekampe spiller Rams på udebane de næste tre uger. Først går turen nordpå til staten Washington, hvor rivalerne Seattle Seahawks venter på CenturyLink Field. Det er aldrig en let opgave at spille her, men sidst de to hold mødtes i Seattle, uddelte Rams tæsk og vandt hele 42-7. Rams overtog dermed eftertrykkeligt NFC West titlen fra Seahawks, som endte med at blive toer i divisionen i 2017 med en 9-7 record.

Med Whiners’ QB Jimmy Garoppolo ude for sæsonen med en knæskade, og et Cardinals-hold der ikke kan få ret meget til at fungere, vil det sandsynligvis være Seahawks, der også i 2018 bliver Rams’ nærmeste konkurrent i divisionen. Derfor er søndagens kamp også ekstremt vigtig. Men gør man status her efter en kvart sæson, er der dog ikke meget, der tyder på, at Seahawks kan fravriste Rams divisionstitlen i år. Rams har spillet fænomenalt og er ubesejrede efter fire spilleuger. Seahawks startede derimod meget usikkert med to nederlag til henholdsvis Broncos og Bears, men er dog kommet tilbage på sporet med sejre i deres sidste to opgør mod Cowboys og Cardinals. Det er ikke sikkert, at det bliver en afklapsning som sidste år, men Seahawks skal steppe gevaldigt op og spille bedre, end de har gjort indtil videre i denne sæson, hvis de skal have en chance mod formstærke Rams.

Ugens opgør:

Seahawks har haft en tvivlsom offseason, hvor mange af holdets tidligere profiler er blevet afhændet; heriblandt CB Richard Sherman (til Whiners), DE Michael Bennett (til Eagles), TE Jimmy Graham (til Packers) og DE Cliff Avril (free agent), og et generationsskifte er i gang i Seattle. Kemien er ikke, hvad den har været, og kontraktkonflikter med bl.a. den dygtige safety Earl Thomas har givet holdets front office ridser i lakken. Seahawks har derudover skiftet ud i trænerstaben, hvor Ken Norton Jr. og Brian Schottenheimer(!?) er kommet til som henholdsvis ny defensiv- og offensiv koordinator. Draften blev også lidt af en headscratcher, hvor Seahawks i flere tilfælde reachede en del ifølge eksperterne.

I free agency hentede Seahawks bl.a. TE Ed Dickson fra Panthers. Han har dog sin styrke som blokeringsspiller og har da heller ikke været på banen endnu pga. en skade. Fjerderundevalget Will Dissly (8rec/156yds, 2td) har til gengæld set udmærket ud på tight end positionen, men han har pådraget sig en knæskade og er for nyligt blevet placeret på injured reserve. Backup TE Nick Vannett ser derfor ud til at måtte starte fremadrettet for Seahawks. Det er ikke optimalt. Den hurtige WR Jaron Brown (tidl. Cardinals) og kontroversielle LB Barkevious Mingo (tidl. Colts, Browns) er også hentet til i offseason, men holdet ser altså ikke umiddelbart på nuværende tidspunkt stærkere ud end sidste år.

Talent fornægter sig dog aldrig, og QB Russell Wilson (QBR94.0, 62.8%, 888yds, 7td, 3int, 11car/42yds) er stadig en dynamisk spiller, som altid udfordrer. Men Rams’ defense plejer at have rimelig stor succes mod netop Wilson: DT Aaron Donald har eksempelvis sacket Wilson 7 gange i de seneste otte opgør, og som hold har Rams fået ram på Wilson hele 49 gange i de sidste tolv kampe (kilde). Dén tendens skal Rams gerne fortsætte i aften.

DT Aaron Donald (99) rammer Seahawks’ QB Russell Wilson (3) (image credit: www.therams.com)

Den offensive linje har længe været en svaghed hos Seahawks, men de spiller dog bedre i år, end vi er vant til at se. Angrebet som helhed er blevet mere balanceret de seneste to uger, og Seahawks løber nu bolden i højere grad – med to sejre som resultat. Seahawks og Wilson er bedst, når de har et fungerende løbeangreb. HBs Chris Carson (45att/177yds, 1td), Mike Davis (24att/104yds, 2td) og rookie Rashaad Penny (29att/92yds) bruges alle tre i løbespillet. Seahawks’ offense har dog også været ganske konservativt – men det overrasker vel næppe os Rams-fans, som jo kun alt for godt husker deres nye koordinator, Brian Schottenheimer. Han har jo mildt sagt aldrig været kendt som NFLs mest innovative playcaller…

Seahawks’ S Earl Thomas (29) er ikke tilfreds…

Seahawks har mistet en hel del identitet – især på forsvaret. “The Legion of Boom” er historie, men på trods af uro, skader og ny koordinator har de alligevel vist ganske gode takter indtil videre, og ligger således i top 10 i flere katagorier. Nu skal de dog også undvære en utilfreds, men meget velspillende, Earl Thomas, som i søndags måtte se sæsonen ryge i vasken pga. et brækket ben – uden kontraktforlængelse. Billedet af Thomas på vognen på vej mod injured reserve med en stor skråt-op-finger til sidelinjen, er meget sigende, og det er med stor sandsynlighed det sidste, vi får at se til ham i en Seahawks uniform. Det er et stort tab for forsvaret fremadrettet.

Formår Rams i aften at sætte en stopper for løbet samt at presse og containe Wilson, så skulle det nok være muligt at hive en sejr hjem i den infernalske larm på CenturyLink Field.

Skader, opstilling og transaktioner:

Rams’ K Greg Zuerlein (lyske) er ude mindst en uge til. Man har dog i ugens løb fyret Sam Ficken og hentet brasilianske Cairo Santos (tidl. Chiefs og Bears) til i stedet for. Ficken fik blot to kampe i hornene i denne omgang. Han spillede simpelthen ikke godt nok og missede bl.a. to ud af tre spark fra henholdsvis 28 og 46 yards. Santos er på papiret en bedre kortsigtet erstatning, end Ficken var. Det går efter sigende godt med Zuerlein, og han er heldigvis ikke langt fra at kunne vende tilbage.

ILB Mark Barron (akilles) er questionable, men har trænet med hele ugen. Det er fremskridt, og Barron kan altså få sæsondebut i aftenens opgør.

ILB Mark Barron (26) (image credit: Jeff Lewis / www.therams.com)

TE Tyler Higbee har døjet med en knæskade, der har holdt ham fra træningsbanen onsdag og torsdag. Han trænede begrænset med fredag og er questionable. Higbee forventes dog at blive klar.

OLB Dominique Easley er nok en gang endt på IR med knæproblemer. OLBs Matt Longacre og rookie Trevon Young vil se mere spilletid på positionen.

WR/KR JoJo Natson er allerede tilbage efter at have brækket hånden for tre uger siden. Om man tør udsætte ham for de slag, der kommer med jobbet som returner, er en anden sag.

Seahawks mangler stadig SS Kam Chancellor, som er på PUP.

Derudover er startende LG Ethan Pocic questionable med en ankelskade, og DE Frank Clark har været syg hele ugen med en madforgiftning og er også questionable.

OLB K.J. Wright (knæ) og DE Rasheem Green er dømt ude.

Konklusion:

Hvis Rams fortsætter deres flotte spil, har jeg svært ved at se, hvordan Seahawks skal vinde denne kamp. Men divisionskampe er jo altid svære at spå om. Rams er dog klare favoritter – selv på udebane – og de burde altså kunne slå et meget svingende Seahawks-mandskab.

Jeg glæder mig i hvert fald til at se, om Rams kan gentage sidste års succes!

GO RAMS!

(Featured image credit: Otto Greule Jr. / Getty Images)

Comments are closed.