Preview Week 9: Rams @ Saints

Preview Week 9: Rams @ Saints

Los Angeles Rams (8-0) @ New Orleans Saints (6-1) d. 04.11.18, kl. 22:25


Vi kan godt forvente endnu et brag af en football-kamp søndag aften, når de to bedste NFC-mandskaber, Rams og Saints, tørner ud mod hinanden i New Orleans, Louisiana. Det kan meget vel blive en forsmag på et kommende playoff-opgør, da begge hold er godt kørende og i førerpositionen i deres respektive divisioner. Det er to af ligaens mest potente angreb lige nu, der skal mødes i Mercedes-Benz Superdome, så der kan være lagt i kakkelovnen til et regulært shoot-out.

New Orleans Saints tabte deres åbningskamp mod divisionsrivalerne Tampa Bay Buccaneers, men har vundet alle deres kampe lige siden. De er således med 6-1 nummer ét i NFC South – omend der blot er en kamp ned til Carolina Panthers.

Rams er efter en dødspændende kamp mod Packers i søndags stadig ubesejrede og komfortabelt i front i NFC West.

Ugens opgør:

New Orleans Saints’ QB Drew Brees (QBR118.2, 77.4%, 1990yds, 14td, 1int) spiller som sædvanlig forrygende i head coach Sean Paytons offense. Han er en sten-sikker fremtidig first ballot Hall of Famer, der er indehaver af flere prominente NFL-rekorder. Brees laver sjældent fejl. Han er en garvet veteran, der er i gang med sin 18. sæson. Brees er dog efterhånden blevet 39 år, så uret tikker for Saints. Vinduet er nemlig så småt ved at lukke sig for endnu en Super Bowl i Brees-æraen. Saints havde en god sæson i 2017 med 11 sejre og en vundet Wild Card kamp over Panthers. Sæsonen sluttede dog bittert ugen efter med et nederlag i de døende sekunder af playoff-opgøret mod Vikings. Saints satser på at gøre det endnu bedre i år.

I Sean Paytons og Drew Brees’ tid i New Orleans har angrebet altid været godt, men forsvaret har derimod haltet længe. Man er dog ved at have fået opbygget en solid enhed, og Saints’ defense er i dag bedre, end vi har set det længe. Særligt mod løbet excellerer de, og de er lige nu nummer ét i ligaen i rushing yards allowed (519) og, mere vigtigt, yards pr. attempt (3.2). Rams skal forsøge at holde ligaens bedste runningback i gang mod det stærke run-defense. Todd Gurley (169att, 800yds, 11td, 31rec, 351yds, 4td) er netop fortjent blevet udnævnt som oktober måneds offensive spiller i NFC (læs mere her), men det kan i sidste ende blive gennem luften, at kampen skal vindes. QB Jared Goff (QBR112.5, 67.6%, 2425yds, 17td, 5int) spiller heldigvis fantastisk i år, og så er et af hans yndlings-våben på tredje down, WR Cooper Kupp (30rec, 438yds, 5td), meldt klar til kamp igen efter den knæskade, som har holdt ham ude i de sidste par uger.

WR Cooper Kupp (18) (image credit: www.therams.com)

Saints er altid offensivt farlige med Drew Brees som quarterback, og sidste sæson blev kasteangrebet flot suppleret af et dynamisk løbeangreb bestående af hele to Pro Bowl runningbacks i Mark Ingram og daværende rookie Alvin Kamara, som efter en fremragende sæson blev kåret som NFL Offensive Rookie of the Year. Kamara er nu andenårsspiller og har fortsat det fine spil (92att, 408yds, 7td, 47rec, 393yds, 2td). Ingram (41att, 148yds, 2td, 7rec, 59yds) har dog været suspenderet i de første fire kampe af denne sæson, men han er tilbage nu, og Saints’ one-two punch er igen intakt.

Saints HB Alvin Kamara (41) (image credit: Chuck Cook / USA TODAY Sports)

De to klart mest benyttede våben i kastespillet er netop Kamara samt den dygtige WR Michael Thomas (58rec, 669yds, 4td). De er således modtagere på over 55% af Brees’ completions.

Rams’ defense skal søndag aften forsøge at stoppe det effektive Saints angreb. Der skal lægges pres på Drew Brees. For som NT Ndamukong Suh udtrykker det: “No quarterback is immune to sacks.” (kilde.)

DTs Ndamukong Suh (93) og Aaron Donald (99) (image credit: www.therams.com)

Skader, opstilling og transaktioner:

Det ser godt ud på skadesfronten for Los Angeles, som får WR Cooper Kupp tilbage på banen mod Saints. CB Sam Shields er dog blevet syg med influenza-symptomer og er i fare for at misse kampen.

Tirsdag handlede Rams sig til endnu et tidligere førsterundevalg til deres i forvejen imponerende defensive front. Den hurtige og atletiske edge rusher Dante Fowler Jr. kommer til Rams fra Jaguars, hvor han har tilbragt sine første 3 1/2 sæsoner. På Jaguars’ stærke forsvar har han ikke formået at kæmpe sig til mere en enkelt kamp som starter, men han har været en ganske succesfuld rotationsspiller. Fowler må dog, qua sin høje draftstatus, anses som lidt af et bust indtil videre. Nu får han så en god chance på et Wade Phillips defense, som nok har haft held med at lægge pres på quarterbacken inde fra midten med blandt andre DT Aaron Donald, men som ellers har manglet produktion fra kanterne – især efter OLB Dominique Easleys skade. Jeg forventer ikke, at Fowler får specielt mange snaps allerede her i første kamp – det vil nok begrænse sig til de mest åbenlyse kastedowns – men det bliver spændende at se, hvordan Fowler passer ind, og om han med tiden kan udvide sin rolle til også at omfatte første og anden down, så han på sigt kan erstatte OLB Matt Longacre som fuldtids-starter. For at gøre plads på rosteren, og få råd til Fowler, har Rams fritstillet OG Jamon Brown. (Læs mere om handlen her.)

New Orleans er også godt stillet på skadesfronten, hvor den eneste profil på injured reserve er WR Ted Ginn Jr. Til kampen mod Rams er stort set alle mand meldt klar – på nær den imponerende rookie DE Marcus Davenport, som må sidde ude den næste måneds tid med en skade i tåen.

Konklusion:

Denne kamp kan blive en rigtig nailbiter! Det bliver sæsonens største udfordring på udebane mod et velsmurt Saints-hold, der skal forsøge at fravriste Rams førerpositionen i NFC. Kan Rams virkelig fortsætte stimen og overleve endnu en kommende Hall of Fame quarterback og dermed forblive ubesejrede?

Der er lagt op til en rigtig spændende kamp kl. 22.25 i Superdome.

Get hyped!

GO RAMS!

(Featured image: Saints’ QB Drew Brees (9) og Rams’ QB Jared Goff (16) – credit: Sean M. Haffey/Getty Images)

Comments are closed.