Preview Week 10: Rams vs. Seahawks

Preview Week 10: Rams vs. Seahawks

Los Angeles Rams (8-1) vs. Seattle Seahawks (4-4) d. 11.11.18, kl. 22:25


Der venter Los Angeles Rams en svær hjemmekamp her i tiende spilleuge, hvor divisionsrivalerne Seattle Seahawks kommer på besøg i The Coliseum.

Sidst de to hold mødtes i uge fem blev det en smule overraskende en tæt og spændende affære, som Rams dog trak sig sejrsrigt ud af. Kampen bølgede frem og tilbage, men med ni ubesvarede points i fjerde quarter vandt Rams i sidste ende 33-31.

L.A. Rams tabte i sidste uge til formstærke New Orleans Saints og er derfor nu 8-1. De er naturligvis stadig komfortabelt i spidsen for NFC West, og vinder de ugens opgør mod Seattle, vil de være enddog meget tæt på at sikre sig divisionstitlen allerede tidligt i sæsonen. Rams skal søndag aften vise, at de kan rejse sig efter årets første nederlag, og at den gode kemi på holdet er intakt.

Seahawks er 4-4, men de er ved at have fundet rytmen og har i lange perioder været effektive. Inklusiv Rams-kampen har de indtil nederlaget til Chargers i sidste uge spillet solidt football med to sikre sejre over henholdsvis Raiders og Lions. Seahawks er dog stadig langt bagefter i divisionen, men med en god anden halvleg af sæsonen kan de stadig komme i spil til en wild-card placering.

Ugens opgør:

Jeg skriver ikke så meget om Seahawks her i denne optakt. I kan med fordel tage et kig på optakten til sæsonens første møde mellem de to rivaler, hvor jeg går meget mere i dybden med Seahawks’ mandskab og deres offseason generelt.

CB Marcus Peters (22) (image credit: Chuck Cook / USA TODAY Sports)

Rams går som sagt ind til kampen med et nederlag i bagagen, og selvom Rams viser momentvis klassespil på defense, særligt på baggrund af den stærke defensive linje, har de overordnet set haft visse defensive kvaler i den sidste måneds tid. I opdækning er den til tider helt gal. CB Marcus Peters er især blevet udstillet igen og igen og nåede et nyt lavpunkt mod Saints i sidste uge, hvor Peters på banen havde hovedansvaret for at tillade Saints’ WR Michael Thomas hele 211 yards og 1 TD på 12 receptions. Saints’ head coach Sean Payton gameplanede bevidst mod Peters, og QB Drew Brees udnyttede det matchup hele kampen. Det var ikke, hvad man håbede og forventede, da Rams tradede sig til den dobbelte Pro Bowler. Peters skal spille bedre fremadrettet, men DC Wade Phillips er også nødt til at scheme anderledes og give Peters noget mere safety-hjælp, så hans åbenlyse evner som playmaker kan komme til sin ret. Peters var langt mere succesfuld i starten af sæsonen, hvor CB Aqib Talib lukkede ned for modstanderens førstereceiver på den modsatte side. Forsvaret som enhed savner Talib, som heldigvis stadig ser ud til at kune vende tilbage senere på sæsonen. Talib har i ugens løb selv udtalt, at hans mål er at kunne komme på banen igen efter Rams’ bye week (altså i trettende spilleuge). Head coach Sean McVay er dog mere tvivlende på, om det er realistisk. 

Seahawks udstillede Rams’ løbeforsvar i sidste opgør, hvor de løb for hele 190 yards. Rams har dog været bedre på det seneste og tillader i snit 105,3 yards pr. kamp, hvilket er trettende bedst i ligaen. Seahawks skal ikke have lov til igen at løbe Rams overende, da et succesfuldt løbeangreb er altafgørende for QB Russell Wilsons succes med sine options og playactions.

Den nyeste mand i hornene, EDGE Dante Fowler Jr., fik mere spilletid i sidste uge, end jeg havde forventet. Fowler var på banen i 62% af de defensive snaps, og resultatet var overvejende positivt. Fowler viste effektivt passrush, og han kan få en endnu større rolle i aftenens kamp mod Seahawks.

EDGE Dante Fowler Jr. (56) (image credit: www.therams.com)

Rams skal forsøge at rejse sig igen efter nederlaget i sidste søndag, men de har i ugens løb haft masser af distraktioner at skulle forholde sig til. Et par forfærdelige hændelser i nabolaget har påvirket Rams’ forberedelser. Først et forfærdeligt masseskyderi på en bar i Orange County – og derpå nogle alvorlige skovbrænde, som har resulteret i, at mange spillere og trænere er blevet evakueret fra deres hjem. Alle er okay, men fredagens træning blev aflyst. Kan Rams lægge distraktionerne på hylden, eller får udfordringerne negativ effekt på søndagens kamp?

(Image credit: Matthew Simmons / Getty Images)

Skader, opstilling og transaktioner:

Her er Rams’ aktuelle skadesliste op til kampen mod Seahawks:

Nej, det er ingen fejl; Rams har aktuelt ingen skader blandt deres 53 spillere på den aktive roster.

I ugens løb er EDGE Ogbonnia Okoronkwo ovenikøbet blevet aktiveret fra PUP-listen. Okoronkwo blev valgt i femte runde af årets draft, men har fået training camp og første halvdel af sin rookie-sæson spoleret pga. en brækket fod. Okoronkwo var et spændende valg i femte runde og kan vise sig at være et steal. Om han kommer på banen i rotationen på defense allerede i aften, er dog langt fra sikkert. Men jeg glæder mig til at se, hvordan han kan bidrage til holdet fremadrettet.

EDGE Ogbonnia Okoronkwo (45) (image credit: www.therams.com)

OLB Trevon Young blev cuttet for at gøre plads på rosteren til Okoronkwo. Young er efterfølgende hentet ind på practice squad, hvor også OG J.J. Dielman er blevet tilføjet. Dielman har tidligere været omkring holdet i et par uger i sidste offseason. OT Rick Leonard og DE Ja’Von Rolland-Jones er blevet fritstillet fra PS.

Seahawks er noget mere mærkede på skadesfronten. HB Chris Carson og RG D.J. Fluker har ikke trænet med på angrebet hele ugen og er questionable til kampen mod Rams. Blandt de defensive startere er SS Bradley McDougald, DT Shamar Stephen og OLB K.J. Wright questionable.

Konklusion:

En svær divisionskamp venter søndag aften med en del spørgsmålstegn hos Los Angeles Rams. De skal både håndtere den nye fornemmelse med sæsonens første nederlag friskt i erindringen fra sidste uge – samt alle distraktionerne uden for banen. En til tider haltende defensiv, personificeret af CB Marcus Peters’ kvaler, skal altså gøre det bedre, end vi har set det de sidste uger, hvis ikke Rams skal løbe ind i endnu et nederlag…

Alt andet lige er Rams stadig relativt store favoritter. Men jeg tror, at kampen i aften godt kunne gå hen og blive endnu en gyser!

GO RAMS!

(Featured image: HB Todd Gurley (30) vs. Seahawks – credit: John McCoy / Los Angeles Daily News/SCNG)

Comments are closed.