Preview Week 15: Rams vs. Eagles

Preview Week 15: Rams vs. Eagles

Los Angeles Rams (11-2) vs. Philadelphia Eagles (6-7) d. 17.12.18, kl. 02:20


Efter to bekymrende middelmådige kampe på udebane vender Rams hjem til The Coliseum i Los Angeles, hvor de her i i femtende spilleuge skal forsøge at genfinde det gode offensive spil, som vi er blevet så vant til at se.

Pga. juletravlhed kommer optakten i denne uge i en lidt kortere version:

Ugens opgør:

De regerende Super Bowl mestre, Philadelphia Eagles, kommer til L.A. for anden sæson i træk. Eagles trak sig sejrrigt ud af sidste møde, og stod ved sæsonens afslutning med The Vince Lombardi Trophy i hænderne for første gang i holdets historie. De har dog skuffet gevaldigt i år og indtager i øjeblikket blot en andenplads i NFC East, hvor Dallas Cowboys pludselig er i gang med en flot sidste halvdel af denne sæson.

Slutspillet er endnu ikke ude for rækkevidde, men Eagles har hårdt brug for sejre i deres tre sidste kampe. Det bliver ikke som ellers forventet “The Wentz vs. Goff Bowl II,” da Eagles’ startende QB Carson Wentz må sidde over med rygproblemer. En skade, som kan betyde, at hans sæson nu er slut før tid. Eagles’ backup QB Nick Foles har dog masser af erfaring og var jo også starteren for Eagles gennem hele sidste sæsons playoffs og Super Bowl sejren – endda som kampens MVP. Selvom vi Rams-fans ikke husker Nick Foles for ret meget godt fra sin tid i hornene, er det som om, han altid spiller noget af sit bedste football mod Rams. Og så er Eagles, på trods af deres record, et stærkt mandskab med gode offensive og defensive systemer, som også plejer at være stærke på special teams. Eagles’ bedste våben på angrebet er TE Zack Ertz, som allerede har 98 receptions for sæsonen for 1016 yards og 6 touchdowns.

Det bliver altså sandsynligvis ingen let kamp for Rams.

Rams har haft det svært på angrebet siden deres bye week. Specielt har QB Jared Goff været upræcis og har taget nogle tåbelige beslutninger. Men den ellers så stærke offensive linje har også haft deres problemer med at håndtere pass rush’et fra både Lions og Bears. HB Todd Gurley er nøglen til at få angrebet og Jared Goff i gang igen. Af uforklarlige årsager var ligaens bedste runningback bare en eftertanke i søndagens nederlag til Chicago Bears. Han fik blot bolden i hænderne 14 gange fordelt på 11 løb for 28 yards og 3 receptions for 30 yards. Forbedres beskyttelsen af Goff oppe foran, og tager man noget pres fra ham med et større fokus på løbespillet, skal Goff nok responderer positivt. Det er ikke raketvidenskab. Det er til at fixe, og jeg er sikker på, at det kribler i fingrene på head coach Sean McVay for at vise, at han har, hvad der skal til for at få vendt skuden igen.

L.A. Rams har jo sikret sig divisionstitlen for et par uger siden, men vil man have muligheden for at spille hjemme i Los Angeles gennem hele playoffs, skal der nogle flere sejre til. Lige nu er Rams seedet toer i NFC.

Desværre for os danskere er Rams vs. Eagles endnu et prime time opgør – altså en kamp med en meget sen/tidlig kampstart natten til mandag…

Skader, opstilling og transaktioner:

Endnu en uge uden aktuelle skader på Rams’ skadesrapport. Nogle veteraner har fået noget hvile, og EDGE Dante Fowler har været lovligt undskyldt først på ugen, da han har været hjemme for at tage i mod sit andet barn.

Hvad de ugentlige skadesrapporter dog ikke altid viser, er tilføjelser til injured reserve listen. Som jeg også skrev om tidligere på ugen er CB Dominique Hatfield blevet placeret herpå, da han led en alvorlig ankelskade i nederlaget til Bears i søndags, som kræver en operation. Så Hatfield er desværre færdig for i år. Udover sin rolle som backup cornerback har Hatfield også været en vigtig bidragsyder på special teams.

HB Malcolm Brown, som blev skadet i uge 13, er også blevet placeret på injured reserve. Man har derfor igen hentet rookie OLB Trevon Young op til den aktive roster fra practice squad, og så har man hentet OG Jamil Demby tilbage til holdet fra Detroit Lions’ practice squad. Demby blev draftet af Rams i sjette runde af årets draft, og han havde en rigtig fin training camp og preseason i hornene. I september måned blev han dog waived for at gøre plads på den aktive roster til DT Aaron Donald efter de succesfulde kontraktforhandlinger. Det lykkes ikke at holde på Demby via practice squad, da Lions slog til og signede ham off waivers. Nu er Demby dog tilbage i L.A. Rams har altså benyttet lejligheden til at forstærke dybden på en ekstremt tynd offensiv linje med et velkendt ansigt. Det er en rigtig fornuftig tilføjelse til rosteren. Ikke alene imponerede Demby som sagt under preseason-kampene, men Rams fandt jo i sidste uge også for alvor ud af, hvor sårbart det er blot at have syv linjemænd på rosteren, da både OC John Sullivan og LG Rodger Saffold kortvarigt måtte udgå med skader. Sullivan og Saffold kom tilbage igen og er ikke i fare for at misse søndagens kamp – men nu har man da en ekstra sikkerhed i tilfælde af, at noget lignende skulle ske.

OG Jamil Demby (64) (image credit: @TheRams / Twitter)

Rams har også foretaget et par øvrige justeringer på practice squad. Følg med på denne side, hvor jeg kontinuerligt noterer alle transaktioner.

Eagles’ skadesrapport er længere. QB Carson Wentz er jo den store historie. Selvom han officielt i første omgang blev listet som doubtful, blev han lørdag downgraded til OUT, og meldingerne går på, at Wentz kan blive lukket ned for sæsonen. Han døjer med en rygskade – angiveligt en mindre fraktur – som kræver hvile for at hele ordentligt.

Den startende LG Isaac Seumalo er allerede dømt ude sammen med den startende MLB Jordan Hicks, mens DE Michael Bennett er questionable. Bennett har dog, ligesom Maddox og Gibson, trænet fuldt med i fredags, så jeg forventer, at den stærke defensive end vil være helt klar mod Rams.

Eagles har i det hele taget været hårdt ramt af skader i år, og særligt deres secondary er hårdt ramt frem mod kampen søndag nat. Det kan være lige, hvad Rams har brug for, for at få Goff og angrebet godt i gang igen.

Konklusion:

Rams er altså tilbage på hjemmebane, og de må være top-motiverede for at bevise, at de kan rejse sig efter det grimme nederlag i sidste uge. McVay skal oppe sig som playcaller, offensiven skal genrejses, Goff og Gurley skal tilbage på sporet.

Med alle Eagles’ skader – og med Nick Foles som quarterback – er Rams ret store favoritter mod Super Bowl mestrene. Men for at vinde skal Rams altså vise væsentligt bedre takter, end de gjorde mod Bears. Men det tror jeg også på, at de gør!

(Image credit: @Rams / Facebook)

GO RAMS!

(Featured image: HB Todd Gurley (30) – credit: Robert Hanashiro / USA TODAY Sports)

Comments are closed.