To nye koordinatorer til McVays stab

To nye koordinatorer til McVays stab

Los Angeles Rams’ head coach Sean McVay har fundet hjælp til trænerstaben udefra med ansættelserne af to unge up-and-coming talenter til stillingerne som henholdsvis defensiv og offensiv koordinator.

McVay har først og fremmest erstattet den gamle og erfarne defensive koordinator gennem de sidste tre år, Wade Phillips, med det stik modsatte: Brandon Staley er en ung og grøn træner på blot 37 år, som, sammenholdt med Phillips’ mere end 40 år i ligaen, ikke har meget NFL-erfaring. Han har været positionscoach (outside linebackers) for den respekterede Vic Fangio i Chicago i to år, med hvem han fulgte til Denver i en lignede funktion, da Fangio blev head coach for Broncos i 2019. Sammen med Fangio havde han stor succes i Chicago, og i 2019 forbedrede de sammen Broncos’ forsvar, der gik fra en placering som nummer tyve til en placering som nummer ti. Staley vil givetvis komme til Rams med filosofien om et aggressivt 3-4 forsvar. Selvom man altså fortsætter med at have base i 3-4, er det ikke helt det samme system, som Wade stod for, selvom der givetvis også vil være fællestræk. Det er selvfølgelig usikkert, men hvis Staley installerer et defense à la Fangios, vil vi måske opleve en større villighed til at ændre looks og tilgang, alt efter hvordan angrebet stiller op, og hvilken situation man i øvrigt befinder sig i. Måske vi kan forvente en større uforudsigelighed med Staley om bord. Et forsvar som Rams-fans jo i øvrigt vil kunne huske ganske indgående fra Fangios tid i San Francisco. Whiners kunne i den årrække fra 2011-2014 stille med et ganske imponerende forsvar uden mange svagheder, som de daværende Rams-mandskaber måtte bøvle meget med.

L.A. Rams’ nye DC Brandon Staley (image credit: Justin Edmonds / Getty Images)

At gå med et så ubeskrevet blad som Staley er naturligvis et ganske stort sats, og valget var da også overraskende. McVay kunne meget vel have forfremmet internt. Assistant head coach/LB-coach Joe Barry og CB-coach Audrey Pleasant var oplagte kandidater, men Staley har altså imponeret McVay i ansættelsesprocessen. Jeg er stadig ikke overbevist om, at det var det rigtige valg at lade Wade Phillips gå, men jeg er glad for, at man henter ny viden ind, og at McVay ikke tager den “lette” løsning. Jeg synes, at valget af Staley er spændende, og kan han bringe noget af Fangios defensive tilgang i spil hos Rams, kan det vise sig at blive et rigtig godt valg. Der er dog store forventninger at leve op til i L.A., og Wade har efterladt nogle store sko at udfylde for en ung fyr, som ikke har besiddet en koordinerende funktion på NFL-niveau før.

Ligeså interessant er det, at McVay i samme ombæring har valgt at ansætte en ny offensiv koordinator. McVay har ikke haft en decideret OC siden Matt LaFleur forlod holdet til fordel for en cheftrænerstilling i Green Bay efter 2017-sæsonen. Ansvarsområder og -opgaver har været fordelt mellem pass-game coordinator Shane Waldron (som også fungerede som QB-coach), run-game coordinator Aaron Kromer (som også fungerede som træner for den offensive linje), samt Jedd Fisch som assistent. Og så har McVay selv haft en (for) stor opgave hermed og har derfor haft rigtig meget at se til. Ansættelsen af en decideret offensiv koordinator kan frigive tid og kræfter hos de andre, så de kan fokusere på deres positionelle ansvarsområder. Det ser jeg som meget positivt. At McVay i samme ombæring bliver aflastet lidt, er bestemt også nødvendigt. McVay kommer ikke til at stoppe med at kalde spillene på gameday, men med en offensiv koordinator fungerende ligesom LaFleur gjorde tidligere, kan McVay også, som han ønsker, have mere hånd i hanke med andre dele af holdet – eksempelvis forsvaret.

Til rollen har Rams ansat Kevin O’Connell (billedet øverst). Han er en tidligere backup-quarterback i ligaen, som hurtigt er kravlet op i coaching-rækkerne. O’Connell er ung (34 år) og intelligent, ligesom McVay. Han kom til Washington Redskins, efter at McVay blev ansat i Los Angeles, så de to har ikke et direkte kendskab til hinanden og ingen tidligere arbejdrelation. Men O’Connell har jo, ligesom McVay selv, arbejdet under Jay Gruden, så de to har jo nok nogenlunde samme angrebsmæssige filosofiske grundlag. McVay har derfor givetvis ringet til sin gode ven i processen og fået vished om, at O’Connell er den rigtige mand til opgaven. O’Connell får sandsynligvis også en rolle som mentor for QB Jared Goff, som i 2019-sæsonen ikke fortsatte sin ellers positive udvikling.

Man er altså gået med to nye folk udefra. Det synes jeg godt om. Det er dog også to meget unge og relativt uerfarne herrer, som dog besidder et stort potentiale. Lad os håbe, at det potentiale bliver indfriet hos Rams allerede fra 2020-sæsonen!

GO RAMS!

(Featured image: Rams’ nye OC Kevin O’Connell – credit: Mark Tenally / AP Photo)

Primær kilde: The Athletic

Comments are closed.