With the 136th pick in the 2020 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

With the 136th pick in the 2020 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

TE BRYCEN HOPKINS, PURDUE!


Velkommen i hornene, knægt!

Opdateret d. 02.05.20

Efter en spændende dag i går, hvor Rams potentielt fik lukket nogle huller med valgene af HB Cam Akers, WR Van Jefferson, EDGE Terrell Lewis og DB Terrell Burgess, startede L.A. Rams tredjedagen med at vælge en … tight end? Rams har stadig en del needs, og med etablerede spillere som Tyler Higbee, Gerald Everett og Johnny Mundt på tight end-positionen i forvejen var dette overhovedet ikke et område, som jeg forventede skulle adresseres i denne draft. O-line og inside linebacker ville have givet meget mere mening her. Kigger man ud over denne sæson, ser valget dog mere fornuftigt ud, da Everett går ind i sit sidste kontraktår. Hvis Hopkins bliver god, kan man så undlade at give Everett en dyr forlængelse. Det kan også være, at man arbejder på et kommende trade af Everett.

GM Les Snead om overvejelserne:

“We really like our tight end room right now, but we had him highly rated and felt like he could come in and carve out a role early but also later. We didn’t have to make that pick, but sometimes when you make those types of picks, there’s an element of drafting in a microscope, but also with a telescope and you feel like, ‘Hey, the guy can make plays.'”

Brycen Hopkins (6’4”, 245lbs) er en rigtig dygtig route runner – og så er han hurtig! En 4.66 40 yard tid er imponerende, men hans game-speed og hans get-off er endnu bedre. Og så er Hopkins stærk og dygtig til at skabe den nødvendige seperation i toppen af ruterne. Hans senior-sæson sidste år for Purdue Boilermakers var hans bedste (61 receptions for 830 yards og syv touchdowns), og han blev efter sæsonen kåret som first-team Associated Press All-American, Big Ten Tight End of the Year. Mange steder var han rangeret som draftens næstbedste tight end, så værdien set ud fra et udgangspunkt i BPA-strategien er helt fin her sidst i fjerde runde. Hopkins bliver endnu et rigtig godt våben til QB Jared Goff, og han vil helt sikkert være et rigtig godt fit i McVays offense. Hopkins er fortrinsvis en pass-catcher, og som sådan kan han bidrage med det samme – han skal dog arbejde på sine drops, som heldigvis primært ser ud til at være et spørgsmål om koncentration og fokus.

Brycen er søn af Brad Hopkins, en tidligere Pro Bowl O-lineman fra Tennessee Titans, og Rams’ nye Director of Strength and Conditioning, Justin Lovett, har en historik med ham fra Purdue. Et super spændende valg!

Rams blev jo i går overraskende stående, hvor de var. Og med blot tre picks tilbage var sandsynligheden stor for, at Rams ville forsøge at trade ned. GM Les Snead fandt da også en trade-partner i Houston Texans og gik fra pick nr. 126 til nummer 136. Og så fik Rams to sene valg i syvende runde som nr. 248 og 250 overall.

GO RAMS!

(Featured image credit: @RamsNFL / Twitter)

Comments are closed.