With the 103rd pick in the 2021 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

With the 103rd pick in the 2021 NFL Draft, the Los Angeles Rams select…

ILB ERNEST JONES, SOUTH CAROLINA!


Velkommen i hornene, knægt!

Denne artikel er opdateret d. 22.05.21.

I tredje runde byttede Rams deres pick nr. 88 med Whiners for to fjerderundevalg senere i draften (pick nr. 117 og 121). Med kompensationsvalget sidst i tredje valgte Los Angeles Rams at adressere et stort need i form af inside linebacker Ernest Jones (6’1 1/2”, 230lbs).

Jones er en solid, klog og fysisk stærk runstopper af den gamle skole. Han er instinktiv, har en god næse for, hvor bolden befinder sig og gode evner i pursuit. Han er en effektiv tackler og generelt hårdtarbejdende linebacker, der spiller med et højt intensitetsniveau og som kan uddele nogle store hits – men Jones er angiveligt ikke er den mest imponerende atlet, hvorfor han kan få det svært i opdækning på passing downs. Her er han klart bedst i zone coverage. Jones’ lederegenskaber er dog særdeles fortrinlige, og Rams identificerede ham tidligt i draft-processen, som en fyr der passede perfekt på, hvad man er ude efter på positionen (kilde).

Jones blev som Tutu Atwell valgt tidligere, end mange havde forventet. De mere atletiske linebackers Jabril Cox og Baron Browning, som mange havde rangeret højere, var eksempelvis stadig tilbage på brættet. Daniel Jeremiah fra NFL Network var dog positiv over valget og kaldte Jones for “my kind of guy.” Særligt er Jeremiah vild med Jones’ stopping power: “when he hits you, it is over!”:

Jeg skal ikke kunne vurdere på nuværende tidspunkt, om en af de andre tilgængelige linebackers ville have være et bedre fit eller et bedre valg for Rams med dette pick. Det må tiden vise. Men en ting jeg til gengæld er helt sikker på, er, at Rams’ front-office og scouting stab har væsentligt større indsigt og ekspertise (samt meget bedre muligheder for at vurdere, sammenligne og vælge blandt de forskellige prospects) end jeg har. Derfor stoler jeg også i udgangspunktet på, at de ved, hvad de laver – både ift. Tutu og Jones – og så må vi vente og se om et par sæsoner, hvorvidt de har fået ret eller ej.

I sin produktive collegekarriere for South Carolina Gamecocks havde Jones 111 solo tacklinger (199 alt i alt), 10,5 for loss, to sacks, to interceptions, fem deflections, tre forced fumbles og to fumble recoveries. Jones var tackle-leader for holdet i 2019 og 2020 efter at måtte se sin freshman-sæson spoleret af en skade.

GO RAMS!

(Featured image credit: @RamsNFL / Twitter)

Comments are closed.